Goat cheese quiche with honey

quicheonsaturday

Gelukkig brengt januari ons rustige weekends, waarin we tijd hebben om te wandelen in de duinen, films te kijken op de bank en taarten te bakken. Vandaag bakten we een hartige taart met geitenkaas en honing.

Nodig: springvorm, bladerdeeg, ongeveer 8 sjalotjes, 150-200 gram geitenkaas, 3 eieren, 200 ml slagroom, 2 eetlepels honing, 15 gram tijm, beetje olie, zout en peper.

Doen: verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Schil en halveer de sjalotten en bak ze in een koekenpan met de olie in 8-10 min. goudbruin en zacht. Verdeel over de vorm. Klop de eieren los met de slagroom en de honing. Meng de tijm, peper en zout erdoor. Schenk over de sjalotten en verdeel de geitenkaas erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar. Smakelijk!

geitenkaas-sjalottenquiche

January brings us quiet weekends. There’s time to take a long walk in the dunes, to watch a movie on the couch and to bake a pie. Today we baked this quiche with goat cheese and honey, we loved it. Here’s the recipe for you:

You need: a cake tin, puff pastry or a pre made pie shell, about 8 shallots, 150 grams goat cheese, 3 eggs, 200 ml. double cream, 2 spoons of honey, 15 grams of thyme, oil, salt & pepper.

To do: preheat the oven to 190C/375F/Gas 5. Cut the ends off the shallots, peel them and cut in half. Bake in a frying pan for 10 minutes until they are tender. Cover the bottom of the pre made pie shell (or use the puff pastry) with the shallots and the goat cheese. Combine the eggs with the honey and cream in a bowl and season well. Add thyme and stir to combine. Pour into pie shell. Bake for 30-40 minutes. Remove from the oven and allow to cool and set further. Enjoy!

quichegeitenkaas

, ,

15 Responses to Goat cheese quiche with honey

  1. blancouleur 19 januari 2014 at 13:47 #

    Ziet er heerlijk uit!

  2. Anou Maarsingh 19 januari 2014 at 13:48 #

    Wauw! Wat een plaatje, net een kunstwerkje!

  3. Stephanie 19 januari 2014 at 14:09 #

    Ja heerlijk he zo´n fijne ontspannen weekends! Je hartige taart ziet er erg lekker uit! x

  4. Maartje 19 januari 2014 at 14:27 #

    Hmmm, ik krijg er honger van.
    Een van mijn favoriete combinaties: geitenkaas met honing 🙂

  5. kleurendurf 19 januari 2014 at 14:32 #

    Klinkt heerlijk! Recept meteen als bladwijzer opgeslagen. Bedankt!

  6. Willemijn Bosma 19 januari 2014 at 14:33 #

    Mmm, lijkt me heerlijk!

  7. KellyJade 19 januari 2014 at 17:10 #

    Mmmm, ik krijg er spontaan honger van!

  8. Lisanne 19 januari 2014 at 19:56 #

    Wat ziet dat er lekker uit! Jammie…..

  9. Dina 19 januari 2014 at 20:02 #

    Heerlijk! Ongeveer zo maak ik ook wel eens quiche.

  10. sillie 20 januari 2014 at 10:35 #

    Jah hij ziet er weer goddelijk mooi en lekker uit! Ik ga m beslist ook eens maken.

  11. tessa 20 januari 2014 at 10:36 #

    wat een mooie foto’s van dit lekkers

  12. Caroline 20 januari 2014 at 15:19 #

    Eten de kindjes dan ook mee van deze taart? Maas is zo’n lastige eter. Typisch zo’n “wat de boer niet kent…” en mijn mini boer is nog net geen twee dus zoveel kent hij nog niet.

  13. Hanneke 21 januari 2014 at 11:42 #

    Ik was zo geinspireerd dat we zondagavond meteen quiche aten! 🙂 Dit recept, met als toevoeging courgette.

  14. Suzanne 23 januari 2014 at 10:58 #

    Dat ziet er werkelijk goddelijk uit!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.