Everyday life

minirodini

dragonfruit

Eigenlijk vind ik het heerlijk om na alle ‘heftige’ primeurs in december (Nieuw behang! Nieuwe broodplankjes! Een Facebookpagina!) gewoon weer fijn over alledaagse dingen te bloggen. De schatten die we meebrachten uit Stockholm bijvoorbeeld. Bij Deens designwarenhuis Ilhums Bolighus kocht ik ‘Wooden Wonderland’ van Lee Storm voor Hay. (in Nederland o.a. hier verkrijgbaar) Het maakt me intens gelukkig dat er mensen bij mooie designmerken zijn die vinden dat je als volwassene ook nog best met blokjes mag spelen.

After all the activity here in december (Wallpaper! Cutting boards! A Facebookpage) it’s truly a bliss to be able to blog about simple everyday beauty again. The treasures we brought home from Stockholm, for example. At Danish designwarehouse Ilhums Bolighus I bought beautiful wooden blocks ‘Wooden Wonderland’, by Lee Storm for Hay. I love the fact that there are people around who are convinced that it’s okay to play with wooden blocks, even when you’re an adult. 

hay-woodenwonderland

drakenfruit

De drakenfruit, ofwel Pitaja (Mireille blogde er ooit heel mooi over) vonden we bij Urban Deli in Stockholm. Ik viel voor de schoonheid van deze bijzondere vrucht en we namen ‘m mee in onze koffer. Wolf vond ‘m net zo bijzonder als wij en we aten ‘m samen op. (de smaak viel een beetje tegen)

We found the dragonfruit, or Pitaya, at Urban Deli in Stockholm. Isn’t it just the most beautiful fruit? We took it home in our suitcase and Wolf and I ate it together. The taste was a bit of a disappointment though.

LeeStormforHay

Ik vertelde nog niet eerder over het nieuwe dienblad wat bovenop ons Tomadorek staat, op de eerste foto’s zie je het helemaal. Ik kocht het bij een pareltje van een webwinkel, Funnshus. Ze verkopen er Scandinavisch design, maar dan niet zoals je het overal ziet. Funnshus zet heel duidelijk een eigen plaatje neer en dat plaatje is heerlijk om naar te kijken. Fijne dag allemaal!

There’s a new tray on our Tomadorack, the green one with the trees. I bought it at Funnshus, a new-to-me, very authentic webshop specialized in Scandinavian design, I love it. Have a nice day sweet blogreaders!

Metså

19 Responses to Everyday life

 1. Pieni lintu 14 januari 2014 at 12:41 #

  Amazing colors!!

 2. lielebeesje 14 januari 2014 at 13:32 #

  Echt toffe dingen allemaal!
  Je doet me twijfelen om m’n pas geërfde Tomado-rekje wit te verven, is echt mooi zo …

 3. Anna 14 januari 2014 at 13:41 #

  Wat veel moois weer, lekker hè kan ik ook zo van genieten van de alledaagse dingetjes na de decemberstorm!

 4. Bianca Kempenaar 14 januari 2014 at 15:35 #

  Wat een prachtige kleuren (voorjaar!) en het dienblad gaat zeker op mijn verlanglijstje.

 5. Dunya Steyns 14 januari 2014 at 15:44 #

  Het is al helemaal zo fris als de Lente bij jullie, om vrolijk van te worden!

 6. Lonneke 14 januari 2014 at 16:10 #

  Prachtige souvenirs …die blokjes zijn te gek!

 7. Eva Maria 14 januari 2014 at 16:47 #

  Dat drakenfruit spreekt hier ook erg tot de verbeelding van de kinderen, en ik ben gek op zijn kleur, maar echt lekker? Nee hè? 🙂 Lòve de blokken van Hay!

 8. Rode Dahlia 14 januari 2014 at 16:59 #

  Het gebruik van blokken voor volwassenen is net zo geweldig als kleurboeken voor volwassenen. En waarom niet. Dat dienblad is ook schitterend en van het glazen vaasje met bloemen wordt je ook meteen vrolijk.

  Groetjes,
  Marijke

 9. Mireille 14 januari 2014 at 19:22 #

  Jaaah…de blokken zijn geweldig!

 10. Dina 15 januari 2014 at 09:08 #

  Oh ja, drakenfruit, dat ziet er zo prachtig uit!

 11. Denise 15 januari 2014 at 09:48 #

  Wauwwauw wat een kleuren! En de HAY blokken zijn prachtig. Fijne dag!

 12. Annelies 15 januari 2014 at 11:25 #

  Wat een gave jasjes. Van welk merk zijn die?
  Groetjes

 13. KellyJade 15 januari 2014 at 12:12 #

  Prachtige kleuren en die blokken zijn geweldig! De pitahaya is inderdaad een mooie vrucht, bestaat overigens ook in het geel. Zo heeft hij inderdaad weinig smaak, maar in sappen is hij heerlijk!

 14. Maartje 15 januari 2014 at 15:51 #

  Wat een fijne foto’s weer! Door de kleuren en mooie bloemen vergeet ik even dat het hier heel koud is.
  En ik krijg helemaal zin in een gepland weekje weg volgende maand 🙂

 15. Anki 15 januari 2014 at 20:17 #

  Hoi Annelies, de jasjes zijn van Mini Rodini, http://www.minirodini.com Als je even googled, vind je ze vast ook in een Nederlandse webshop.

 16. Adorkable 16 januari 2014 at 18:35 #

  Dat drakenfruit is zo mooi. Dat felle rozen contrasteert zo met die witte binnenkant met zwarte pitjes. Toen ik ‘m een poos terug gekocht had dacht ik echt dat het net zo zou smaken zoals het eruit zag, zoetig. Maar dat is helemaal niet waar 😛 Je hebt er wel een mooie foto van gemaakt 😀

 17. Adorkable 16 januari 2014 at 18:35 #

  Dat drakenfruit is zo mooi. Dat felle rozen contrasteert zo met die witte binnenkant met zwarte pitjes. Toen ik ‘m een poos terug gekocht had dacht ik echt dat het net zo zou smaken zoals het eruit zag, zoetig. Maar dat is helemaal niet waar 😛 Je hebt er wel een mooie foto van gemaakt 😀

 18. Annemieke 16 januari 2014 at 19:44 #

  Wij hebben in Vietnam drakenfruit gegeten…dan wil je het wel vaker eten hoor! Heerlijk zoet en sappig, iedere hap vol smaak. Mjummie.
  In Nederland ook eens gekocht en daarna nooit meer. Wat een tegenvaller.
  Mocht je nog eens een mooie reis gaan maken richting Azië…probeer het dan zeker nog eens.

 19. Carin 18 januari 2014 at 22:20 #

  Ik moet zo lachen om die Fuck off-kaart! :-))

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.