Comfort food

wortel-limoentaart

Gisteren maakte ik iets naars mee, iets wat me raakte. Iemand had Mus’ geboortekaartje 1-op-1 gekopieerd en daarvoor twee van mijn foto’s gebruikt. Zonder te vragen, zo, hop, van mijn blog geplukt. Het was niet eens mooi geworden. En in plaats van ‘sorry’ te zeggen toen ik het ontdekte, kwam er een verbale aanval. Ik geloof dat inmiddels alles er wel over is gezegd. ik voel me erg gesteund door al jullie lieve lezers en Instagrammers. Gelukkig zijn er ook een heleboel lieve mensen. Maar ik realiseerde me weer eens hoe kwetsbaar we zijn, hier op het internet. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar Zilverblauw, dat zijn gewoon twee echte mensen. Met gevoel. Die graag mooie dingen maken en delen. Zilverblauw zijn Casper en ik. We zijn geen groot bedrijf, zoals KPN of IKEA, die je tot de grond toe kan afbranden als iets je niet zint, zonder dat iemand daar wakker van ligt. Of wiens werk je kan kopiëren, om dat vervolgens trots op Facebook te delen. (zie hier) Ik maak dit blog met mijn hart. En mocht je ooit iets van me willen gebruiken, een beeld of een idee: geen punt. We zijn niet de moeilijkste. Maar vráág het gewoon. Of bedenk zelf iets origineels. Van een beetje vriendelijkheid wordt de wereld een mooiere plek.

limoen-worteltaart

Liesje gaf me gisteren de tip om een lekkere taart te gaan bakken, dus dat deed ik vandaag. Van de week liep ik Kruidvat binnen en daar vond ik een leuke siliconen sterren-bakvorm voor maar 2,99. (nog even en ik word de Koningin der discount-winkels, haha) Ik bakte een Limoen-Worteltaart, naar dit recept. Vandaag is alles weer een stuk zonniger.

pistache en Kim Welling

I got really upset yesterday, after finding out someone made a bad copy of Mus’ birth announcement card, using two of my photo’s, without asking. This card is such a personal thing, for the birth of our baby, we made it with our heart and soul. Someone just stealing it feels so wrong. And instead of an apologie, we got lots of bad words and accusations. What a world we live in, where people seem to find it normal to just copy an other person’s work and share it without any shame. (click here for a copy of our Analog Diamond-poster, proudly shared on Facebook) Don’t get me wrong, ideas are everywhere and inspiration is a strong and often positive thing. But it’s like Billie Holiday said: You can’t copy anybody and end with anything. If you copy, it means you’re working without any real feeling.

So today, I baked a cake. Comfort food helps, and so does sharing the positive. Guess I’ll continue doing that.

limoen-worteltaart1

,

52 Responses to Comfort food

 1. Nikki 11 december 2013 at 22:23 #

  Lieve Anki,

  Ik heb weer even bijgelezen, je blog blijft een kadootje om te mogen bewonderen, mijn ogen zijn na jouw creativiteit altijd moe op een goede manier ;). Wat ben je goed bezig zeg, een eigen behanglijn! Het is zo grappig, we hebben best een andere interieurstijl, en toch word ik elke keer weer hebberig als ik hier op bezoek ben. Volgens mij komt dat omdat alles tot in de puntjes in één concept past, dat schept een soort overzichtelijk fris gevoel waar ik me in mee wil laten nemen.

  Ik zag het afschuwelijke kaartje al voorbij komen op instagram, hoge bomen vangen veel wind, en jouw boom groeit en groeit maar ;).Je verwoord heel mooi hoe dit bij je binnen komt, ik hoop dat deze woorden goed door dringen bij een ieder. Durf kwetsbaar te blijven hoor, er zijn veel te veel harde mensen in de wereld!

  Het is al bijna een jaar geleden dat ik bij jullie op visite was, wat vliegt de tijd. Ik vind het nog steeds erg bijzonder zo welkom te zijn geweest bij jullie, een grote stap voor mij toendertijd, ik denk er met plezier aan terug! Jullie alvast hele fijne en warme feestdagen!

  Liefs Nikki

 2. eef 15 december 2013 at 19:31 #

  Hi Anki, wat een naar verhaal. Ik weet helaas maar al te goed hoe het is als mensen je ideeen iets te letterlijk kopieren. En vaak vanuit totale onnozelheid. Ik had ooit een kerstkaart met veel zorg gemaakt en een vriendin had gewoon een foto van haar familie midden over mij heen geplakt (op een te lelijke manier) en het zo naar haar vrienden en dus ook naar mij gestuurd…. Toen ik er iets van zei kreeg ik te horen, beter goed gejat dan slecht verzonnen…. Blijf door gaan met je geweldige projecten ik word er altijd heel blij van! lfs Eef

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.