Design is art for losers

Studio Boot

Opgroeiende met een overtuigd kunstenares als moeder kon ik helemaal niets met kunst. Ik vond mijn moeder en haar kunstenaarsfamilie pretentieus en snapte niets van het werk dat ze maakten. Het was een wereld waartegen ik me verzette, waar ik niet aan mee wilde doen. In mijn pubertijd raakte ik steeds meer geïnteresseerd in designers en hun werk. Philippe Starck, Karim Rashid, Stefano Giovannoni. Design ging voor mij over kunst waar mensen iets mee konden doen, in plaats van er alleen naar kijken, of er iets van vinden. Design voelde als thuiskomen. Heel hard moest ik dus lachen om de poster die Studio Boot ontwierp, omdat het precies is hoe ik het altijd ervaren heb. Goed design is mijn kunst en daar ben ik trots op.

Growing up with a family full of artists, I never really understood their way of life. As a kid, I didn’t get the meaning of art and found the lifestyle of my mother and her family pretentious and weird. In my teens, I was really attracted by the work of designers like Philippe Starck, Karim Rashid and Stefano Giovannoni. For me, their designs, and ‘design’ in general, became an understandable, comfortable form of art. I kept in love with it ever since. This poster by Studio Boot made me laugh so hard I almost popped a lung. Good design is my art, and I love it to pieces.

Design is art for losers

Ik kreeg de poster toen ik een paar weken geleden in het atelier van Studio Boot was, met stip de gaafste werkplek die ik ooit heb gezien. Je kunt er hier en hier wat foto’s van bekijken.

I was really lucky to be invited to Studio Boot‘s studio a couple of weeks ago. One of the coolest workplaces I’ve ever seen. Check some photo’s here and here.

zilverblauw

We hebben de lamp die boven onze eettafel hing vervangen door deze mooie roze met koperen binnenkant, van Ontwerpduo samen met Ontwerplabel Vij5. (onder andere hier verkrijgbaar) De speelgoedkast is, na het licht- en donkergeel experiment, roze geëindigd. (kleur ‘geluk‘, van Histor) Fijne avond allemaal!

We’ve replaced the lamp above our table. Both Casper and I fell in love with this lamp by Dutch designers OntwerpduoVij5. Have a nice evening you all!

p.s. Ik heb de As Seen In-pagina weer eens (gedeeltelijk) bijgewerkt. Onze poster was bij Koffietijd!

28 Responses to Design is art for losers

 1. Anneke 30 oktober 2013 at 20:40 #

  Lekker kleurtje die kast!
  Waar heb je die kerstbomendoek gekocht?

 2. Stephanie 30 oktober 2013 at 20:41 #

  Ik krijg em kado (niet van Studio Boot hoor ;))! Wat een fijne foto’s! Prachtig is de nieuwe kleur vd speelgoedkast.

 3. Iris Vank 30 oktober 2013 at 20:43 #

  Het is zó mooi geworden allemaal. En die blauwe vaas, hij staat daar geweldig!! (Wie had dat kunnen denken, een jaar of 15 geleden)

 4. Anki 30 oktober 2013 at 20:44 #

  @Anneke is van Fine Little Day, via coos-je.nl Groetjes!

 5. Anki 30 oktober 2013 at 20:45 #

  @Iris ja man Vankie, wie had dat kunnen denken toen we dat ding een hele middag door Breda sleepten. Het is een van mijn meest dierbare schatten. <3

 6. Els 30 oktober 2013 at 20:47 #

  Het ziet er geweldig uit!! Ik vind je eetkamerstoelen erg mooi!

 7. Marieke 30 oktober 2013 at 20:48 #

  Het is sereen, warm en bijzonder… jullie nieuwe stijl. Echt heel mooi.
  Mooi verhaal en de poster is heel gaaf 🙂 geniet ervan! X

 8. Karlijn 30 oktober 2013 at 20:52 #

  Dat is echt een geniale poster! Ik ga kijken of ik hem online kan vinden, want ik vind hem zo leuk. Hij past ook goed bij mijn studie (cultureel erfgoed). De werkplek van Studie Boot is echt tof, daar wil iedereen toch werken?!

 9. Anne 30 oktober 2013 at 21:14 #

  Hihi wat een toffe poster! En ik vind de kleur van het kastje prachtig, wat een fijne zachte kleur!

 10. Eva 30 oktober 2013 at 21:31 #

  Jij hebt zo’n heerlijk huis. Op een dag kom ik een homejacking plegen, haha 😉

 11. Karin Éénig Wonen 30 oktober 2013 at 21:34 #

  Wat een prachtige nieuwe lamp. Vind hem veeeel mooier dan de vorige! Hij kleurt ook zo goed bij het nieuwe behang en het kastje. Roze heb je nooit genoeg 🙂

 12. Froukje 30 oktober 2013 at 21:56 #

  Hoi Anki,

  Mooi geworden allemaal! De blauwe vaas lijkt op een soort druppel op de kast. Leuk!

  Tot zaterdag!
  Liefs,
  Froukje

 13. Elvera 30 oktober 2013 at 22:52 #

  Het ziet er echt weer prachtig uit zeg… de poster is geweldig!!!

 14. mjvr76 31 oktober 2013 at 08:54 #

  Alles is weer even mooi. Love it!

 15. Liesje 31 oktober 2013 at 09:41 #

  Wat een jaloersmakende plaatjes weer! De print, de kast, de lamp… Geniaal. Jij ziet gewoon hoe kleuren en vormen het lekker bij elkaar doen. Dat is ook ( een ) kunst!
  Ik vind de print echt te gek! We ( en met name mijn vriend ) zijn dol op design, vormen, kleuren, strak afgewisseld met ‘gezelligheid’ en retro-meubilair. De design-elementen in ons huis zijn dan ook eye-catchers en dus in mijn optiek ook kunst. Die print zou hier dus ook niet misstaan. En zo te zien is het een flinke, dus die kunnen we mooi kwijt op onze gigantische witte, nog-kale muur. Sinterklaasje…. 😉

 16. Janina Modaal 31 oktober 2013 at 10:08 #

  Wat een ongelooflijk mmoi, rustig en toch vrolijk huis hebben jullie.
  Leve je geslaagde liefde voor design! 🙂

 17. Ruth 31 oktober 2013 at 11:16 #

  mooi joh! en die lamp…had m bijna gekocht, maar heb uiteindelijk toch een andere keuze gemaakt, super!

 18. Els04 31 oktober 2013 at 11:36 #

  Mooi!!!!

 19. Judith 31 oktober 2013 at 12:58 #

  Wat een gave poster… niets mis met toegepaste kunst ♥
  en wat een mooie roze lamp!

 20. Studio Pika 31 oktober 2013 at 14:48 #

  zo inspirerend al die kleuren in jullie huis! Niet te veel, niet te weinig maar gewoon genoeg 🙂

 21. Jutta 31 oktober 2013 at 17:11 #

  Haha and I must be a loser for being a designer 😀

  Love how you’ve combined the Hay chairs with the green bench. We have the chairs too and a similar bench, never thought they’d look good together. Hmmm. maybe some day I’ll steal your idea 😉

 22. Jacky 31 oktober 2013 at 22:18 #

  Ben helemaal weg van die tafell! Wouw die poot, geweldig vakwerk!

 23. Aukje 1 november 2013 at 07:05 #

  Het ziet er weer erg mooi uit! Wat een mooie naam voor de kleur van de kast, dat moet dan helemaal goed komen!

 24. Barbara 1 november 2013 at 09:35 #

  De kleur van je kastje vind ik geweldig!
  Ach de één noemt het Kunst, de ander Art, weer een ander zegt Design…..uiteindelijk is het allemaal “Food for the mind” of “Eyecandy”…

  X Barbara

 25. Marlous 2 november 2013 at 12:36 #

  Zo leuk dat verhaal achter die poster Anki! Het is weer prachtig, zoals we van je gewend zijn 🙂 x

 26. maaike 17 november 2013 at 07:45 #

  hey het concept van die groene lamp vind ik geweldig…
  wat voor iets is dat en waar heb je die gekocht?

 27. Anki 17 november 2013 at 22:47 #

  @Maaike de lamp is van Jieldé, ik kocht ‘m bij vintageroom in Den Bosch, http://www.vintageroom.nl

 28. Jet 10 januari 2014 at 22:48 #

  Hi Anki,

  Ik vroeg me af; heb jij je prachtige poster laten inlijsten of in een lijst van 100 x 70 gezet?
  Laatst heb ik de mooie met de txt ‘Als het leven geen zin meer heeft, dan maakt het maar zin’ gekocht en ik vroeg me een beetje af wat jouw ervaring in qua lijst.

  Groetjes, Jet

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.