#9

Mus #9-1

De bitterzoete peutertijd. Het ene moment wil ik hem haast opeten omdat ik ‘m zó schattig en lief vind, het andere moment is hij stout en dwars en heb ik geen idee wat hij wil of wat ik met hem aan moet. ‘Deeeeeezeeeeee!!’ Wat, Mus? ‘Deeeeeezeee!’ Ja, maar wat bedoel je dan? Nog niet genoeg woorden om het te vertellen. Vandaag was ‘ie alleen maar heel hard aan het gillen en drammen, dus ik droeg hem naar de zandbak in de hoop dat hij daar even wilde spelen. Drie minuten later zat hij geconcentreerd zand te scheppen, terwijl hij zachtjes ‘twinkle, twinkle, little star‘ zong. Ach, klein peutermannetje. Wat ga ik dit missen als je straks groot bent.

Mus #9-2

Having a toddler at home is so bittersweet. His little voice, cheeks and curls make my heart melt. On the other hand, his temper tantrums and nagging are making me insane sometimes. Hearing him sing ‘twinkle, twinkle little star‘ is the cutest thing I’ve ever heard. Naughty little boy, I love you so.

Mus #9-3

Onderstaande foto is misschien wel mijn favoriete foto van Wolf aller tijden. Hij is wat ouder en komt uit een serie die ik vorig jaar maakte voor een blogpost, zie hier. Ik vind alles gaaf aan de foto: de setting, de konijnenmuts, het shirtje met de fiets, de slippertjes. Hebben jullie ook een favoriete foto van je kind? En waarom is juist die foto je zo dierbaar?

This somewhat older photo is maybe my favorite photo of Wolf ever. I love everything about it: the setting, the rabbit hat, the bicycle-shirt and the flip-flops. It belong to this series I made last year. Do you also have a favorite photo of your child(ren)? And why is it your favorite?

Wolf #9

Kindjes is gebaseerd op dit schitterende project. In Nederland en België doen FieMamajulesbrusselsDebArnikaSachaDeniseRenateSofieSuus,
MariekeRosalieTessaJannekeJolandaBatsebaEefIlseSharmayneJaneJannekeNininoesStephanie, en Maai met mij mee. Meedoen kan nog steeds. Laat hieronder in de comments een link achter. Fijne avond allemaal!

, ,

19 Responses to #9

 1. Judith 12 juni 2013 at 18:56 #

  Wat een superschattig deugnietje! En echt een prachtige foto van Wolf! Ik hou van deze serie Kindjes 🙂

 2. Mireille 12 juni 2013 at 19:01 #

  Peuters zijn onwijs leuk maar deze spant de kroon! 🙂
  Prachtfoto’s weer zeg.

 3. Jane 12 juni 2013 at 19:12 #

  Wat leuk dat je me er bij hebt gezet. Ik heb deze week de eerste keer meegedaan. Ik kijk er naar uit een heel jaar vol te maken en ga meteen even bij de andere deelnemers kijken. En wat een schatje je peuter en hoe herkenbaar die frustratie door tekort aan woorden. En je onderste foto ook zo mooi. Ik heb inderdaad ook echt van die favoriete foto’s van de kinderen en dan zijn ze vooral favoriet omdat ik de foto zo vind kloppen bij hoe ze zijn, dus meer dan alleen hun uiterlijk, maar ook hun karakter, gewoonten of liefde voor dingen zijn er te zien.

 4. Maai 12 juni 2013 at 19:43 #

  Prachtige foto’s weer…. En tja dat van die peuter perikelen herken ik. Al is mijn dochter denk ik iets ouders, kan ze al goed praten is het toch nog lastig soms om goed ui te drukken wat ze nou bedoelt of waarom ze iets doet. Stout stout maar zo lief schattig en leuk 🙂
  Ik moet nog even doorschieten, mijn portretjes deze week heb ik nog niet….

 5. Afke 12 juni 2013 at 20:20 #

  Mooie foto’s weer, En wat je beschrijft is heel herkenbaar:)

 6. kitty 12 juni 2013 at 22:12 #

  Waaaw ik vind je Mus foto’s en schrijfsel te gek. Zoooo ontzettend herkenbaar je peuterperikelen. En die foto’s zijn prachtig. Z’n oogjes spatten er vanaf.

 7. Judith 12 juni 2013 at 22:34 #

  Wauw, wat een geweldig ondeugend bekkie zeg!!! I like!!!

 8. Ingrid 12 juni 2013 at 23:09 #

  Nou, er zit wel LEVEN in die ogen, zeg!

 9. tessa 13 juni 2013 at 10:29 #

  wat heb je dat goed gevangen in je foto’s van mus. de eigenwijsheid en de speelse ondeugende blik. en daardoor heen zie je zo goed de lieve blik. heel mooi.
  en ik herken het zo goed. soms hebben we dagen van dat. veel gillen en huilen boos worden om alles. andere dagen is hij zo lief en knuffelt ons en zegt alsmaar ‘mama lief’ ‘papa lief’. het lijkt een soort pubertijd in het klein vind ik.

 10. Tabitha 13 juni 2013 at 12:26 #

  Na lang twijfelen ga ik ook terug aan het bloggen. Knibbel Knabbel Knuisje werd ‘t Z.EL.F.D.E MAAR A.N.D.E.R.S.
  Terug een uitlaatklep! 🙂
  En vanaf volgende week ook “kindjes”!
  Groetjes vanuit België!

 11. Pauline 13 juni 2013 at 12:59 #

  Prachtige foto’s, de oogjes springen eruit!

  xoxo

 12. Lonneke 13 juni 2013 at 15:04 #

  Wat een plaatje! Heerlijke kinders! En erg herkenbaar; Noa en Mus zijn echt even oud 😉 Hoewel Noa best goed praat heeft ze toch ook super-dwarse buien…zal ook wel met de peuterpuberteit te maken hebben. En ja, het volgende moment zingt ze; ‘slaap Maxje slaap’ bij zijn schommestoel …<3 We moeten ervan genieten!

 13. Vanessa 13 juni 2013 at 16:55 #

  Hallo Anki,

  Zoooo herkenbaar! Elke dag als ik naar mijn zoontje van vier kijk denk ik hetzelfde. Ik ben gezegend dat ik hem elke dag mag knuffelen en kussen. Dat ik van hem mag houden. Maar ook geniet ik van de momenten als het even tegenzit en hem achter het behang wil plakken. Ze zeggen dat elke leeftijd zo zijn charme heeft maar ik vind het allemaal wel heel snel gaan. Dus voor iedereen: Geniet van elk moment van die kleine, mooie mormels en hou van ze zoveel je maar kan!

 14. Cindy 13 juni 2013 at 19:27 #

  Wat een mooie blauwe ogen! En inderdaad heel herkenbaar!

 15. Madeleine van der Raad 13 juni 2013 at 20:54 #

  Wat maak je toch een geweldige foto’s. Ik kijk vaak even op je blog. Je hebt veel dezelfde dingen in je huis staan als ik. Je bent kunstzinnig en eerlijk! I love it! Groetjes Madeleine

 16. Frullemieke 14 juni 2013 at 14:27 #

  Ik doe ook graag mee, had al eens een linkje geplaatst bij 1 van je berichtjes, maar sta nog niet tussen de lijst.
  Hierbij de link van mijn 2de berichtje: http://www.frullemieke.blogspot.be/2013/06/you-are-my-wild-2.html
  Groetjes

 17. nurse martens 14 juni 2013 at 15:38 #

  Ohohoh…wat een herkenbaar verhaal. Ik ben op dit moment ook zo’n moeder die zich rot schaamt voor het geschreeuw van haar peuter. Hij gilt en brult alsof hij geslagen wordt. In winkels dwars en vervelend en thuis van het zelfde laken een pak.
  De momenten dat ik hem kan opvreten waren er de laatste dagen bijna niet want het is bar en boos.

  Het is een fase hoop ik, al hebben mijn meiden dat veel minder/bijna niet gehad.
  Misschien iets van jongetjes?
  Sterkte in ieder geval x

 18. Stephanie 14 juni 2013 at 19:26 #

  Wat een superschattig peutertje (ja misschien niet altijd he 😉 En inderdaad prachtige foto van Wolf!

 19. Noortje 16 juni 2013 at 22:31 #

  supermooie foto van Wolf, met z’n discodipoogjes.. 😉

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.