Hoop

Hope 1

Jullie reacties zijn hartverwarmend: via mail, een reactie hier, Instagram, post… Ik had nooit kunnen denken dat mijn simpele afkondiging zoveel zou losmaken bij zo’n grote groep mensen. Dat ik zou worden gemist, oprecht.

En jep, dit hierboven is mijn nieuwe poster. Al bedacht voor de crisis, maar nu toepasselijker dan ooit. Liefs voor jullie allemaal. En bedankt. xx

Hoop 2

International readers: I will translate my posts again soon. For now, please use a translator. Thank you so much.

Edit: de ‘hope’-poster staat nog niet in de shop, maar mocht je ‘m al willen bestellen: het is een A3-formaat (kan in een 30×40 lijst, die op de foto komt van de HEMA) kost 10 euro en ik heb speciale brievenbuskokers, die dus met de gewone post mee kunnen. De verzendkosten zijn daardoor maar 1 euro. Mail me even op anki@zilverblauw.nl als je er een wil bestellen. Dank!

, , ,

138 Responses to Hoop

  1. Fienke 30 januari 2013 at 09:06 #

    Heel veel liefs terug Anki. En sterkte dat ook. Hou je haaks en geniet van je prachtige mannen.

  2. Marjan 30 januari 2013 at 09:09 #

    soms best een flinke worsteling; werk, privé, kinderen, leuke dingen doen waar je gelukkig van wordt en dat allemaal in 24 uur per dag… sterkte met alles, fijn dat je weer ‘terug’ bent!

  3. Kidsdinge 30 januari 2013 at 09:15 #

    Je bent een fantastische inspiratiebron ! Zo mooi ! Wat een prachtige poster !

  4. Maartje 30 januari 2013 at 09:16 #

    Hoi Anki, sinds een aantal maanden lees ik je blog. Je foto’s en posters zijn een inspiratie. Nooit sta je echt stil bij de persoon achter de woorden, tot je iets leest waarin je jezelf echt herkent. Ook ik struggel om een gezin, eigen onderneming en parttime baan te laten draaien. Ook bij mij is de crisis enigzins toegeslagen… Maar we doen wat sterke vrouwen doen en dat is doorgaan 🙂 Alle goeds voor jou en de jouwe, fijn dat je je niet gek laat maken en wij kunnen genieten van een kijkje in je leven.

  5. Suzanne 30 januari 2013 at 09:20 #

    Lieve Anki,

    Wat ben ik blij van je te horen! Want ja, Anki, jij, ja JIJ, wordt direct gemist hier op internet. Want jij, ja JIJ, creëert steeds weer zoveel moois waar ik, net als veel anderen, heel blij van word. Want, jij, ja JIJ, kleurt het leven op grauwe dagen (en ook op zonnige!).
    Blijf overeind Anki, met je dromen en je idealen, ze maken wel degelijk verschil! Bloggen en fotograferen is jouw zuurstof, zeg je, dus blijf vooral ADEMEN!
    Blijf geloven in jezelf ondanks alle tegenwind. Zilverblauw zal zich blijven ontwikkelen zolang jij erin gelooft!
    Je bent een prachtig mens, Anki.

    Een warme knuffel van mij voor jou

  6. Car 30 januari 2013 at 09:21 #

    Hier nog zo’n vreselijke naieve optimist. Die ook nog al eens op haar bek gaat. Maar het is een gave; de wereld en mensen kunnen zien zonder dat ze zelf weten hoe mooi ze kunnen zijn.
    Ieder mens is in essentie goed. Daar geloof ik heilig in.
    Jij en je blog zijn beiden parels. En de glans komt vanzelf weer tot zijn volle recht.
    x

  7. Ineken 30 januari 2013 at 09:22 #

    Het is minstens even inspirerend om in de mooie wereld die je hier creëert iets meer te lezen over een zeer herkenbare strijd. Ik blijf meelezen, in goede en slechte(re) tijden. En blijf vooral in je dromen geloven!

  8. Femke 30 januari 2013 at 09:25 #

    Lieve Anki, fijn om weer iets voorbij te zien komen van je… Al is het bericht dat je schrijft niet al te best. Misschien moet je dit: http://mijnmoment.com/femke-dekker/2012 even lezen over mijn carierre switch. Misschien kan ik jou deze keer inspireren. Je bent zo onwijs creatief en er is zoveel potentie in je talent om hier meer mee te doen, dat dit wellicht wel HET moment voor je is vanwege het verlies van je vaste baan. Het belangrijkste is dat je in jezelf gelooft en doorpakt. Mocht ik je op wat voor manier dan ook kunnen helpen, mail me! Veel liefs

  9. Patrice A. 30 januari 2013 at 09:28 #

    lieve stoere Anki,
    ik ken je niet, in die zin, we hebben elkaar nooit ontmoet
    maar op de een of andere manier komt dat wat je zegt
    vaak zo hard binnen in mijn hart
    zoveel herkenning….
    adem in en uit en hou vast aan dat wat jou gelukkig maakt
    tegen de stroom in
    en blijf vertrouwen in de mensen al ga je nog zo vaak onderuit
    want als we dat niet meer doen verdwijnt al het mooie
    ik geloof er in!!

    dikke kus
    Patrice A.

  10. Daphne 30 januari 2013 at 09:45 #

    Hoi Anki,

    Wat een mooi stukje!
    Ik herken er heel veel in, wat een werk het is om altijd de stabiele factor te (moeten) zijn, mét twee kleine kinderen, een man die pas sinds afgelopen december voor het eerst baanzekerheid heeft, al die dingen die naast werk en familie er nog bij komen (in ons geval de verbouwing van het huis, míjn taak) en dan ook nog eens leven in een crisis waarin weinig ruimte lijkt te bestaan voor echte creativiteit.

    Het is juist dan dat je je gesteund moet voelen in de liefde van familie en vrienden, in het feit dat je creativiteit er júist voor zorgt dat je altijd je weg zal vinden, no matter what, en het feit dat het áltijd weer lente wordt. Voor elke negatieve reactie altijd nog 10 positieve, dat zie je hier wel 😉

    Mijn steun heb je!

    Liefs, Daphne

  11. Thomas 30 januari 2013 at 09:45 #

    Sterkte Anke, kopje boven water houden!

  12. Maaike 30 januari 2013 at 09:46 #

    Ik roep het vaak: HET LEVEN IS EEN TOVERBAL. Soms is het één groot feest en soms is het gewoon ongelofelijk k*t. Gelukkig kun jij ook het moois van alles inzien. Pareltjes op grijze dagen. Ze zijn er. En als je wilt dat het goed komt, komt het goed. Het kan even duren, maar het komt goed! Niet alleen ik, maar heel veel mensen hebben vertrouwen in jou en je kunnen. Dat Zilverblauw van jou heeft ZO VEEL potentie, op een dag heet je Goudblauw!
    Zet ‘m op! Girl(mama-vriendin-collega-dochter)power. Whoehooow!!!

  13. Eefje 30 januari 2013 at 09:56 #

    Mooi geschreven, en fijn dat je blijft doen waar je goed in bent; mooie dingen maken, inspireren, de wereld een beetje mooier kleuren. Enne; If you can dream it, you can do it!

    Je poster is precies wat ik nu ook nodig heb, dus als ie in de shop staat dan bestel ik ‘m graag.

    Bon courage! Liefs

  14. Kine 30 januari 2013 at 10:02 #

    <3 <3 <3 Keep up the good work!

  15. MJVR76 30 januari 2013 at 10:02 #

    Keep your head up and your heart strong!

  16. sarapirat 30 januari 2013 at 10:04 #

    oh ja. gemist!
    maar ik begrijp ook dat het soms het einige rechte is,
    om aafstand te krijgen,
    om voor jezelf te zorgen.

    doe maar rustig aan.
    grote knuffel!

  17. Marieke 30 januari 2013 at 10:06 #

    Lieve Anki, fijn dat je er weer bent! Heb veel aan je gedacht. Ik vind het dapper dat je niet opgeeft en doorgaat met bouwen aan je droom. Het gaat je lukken om zilverblauw uit te breiden, dat weet ik zeker! Jij bent uniek, in woord en zeker ook in beeld! Onzekerheid over inkomen is niet fijn, maar jullie zijn creatief genoeg om hiervoor goede oplossingen te vinden. Het komt altijd goed, blijf geloven in je droom en in elkaar. En het belangrijkste van alles, blijf genieten!! Don’t let anyone EVER dull your sparkle!

  18. Judith 30 januari 2013 at 10:07 #

    Je poster is prachtig. Ik hoop dat je vind en krijgt wat je nodig hebt.

  19. Iris Vank 30 januari 2013 at 10:12 #

    <3

  20. Martine 30 januari 2013 at 10:13 #

    Ik las je verhaal op mijn telefoon, maar ben even achter de computer gedoken. Herken veel dingen wat je zegt en ben ook vaak ‘bang’ voor negativiteit via internet. Maar ondanks dat wil je gewoon verder, je creatieve brein roept je.. En gelukkig maar. Jij bent een enorme inspirator voor heel veel mensen op blogwereld. Geloof me. Ik ben maar een kleine (en je gaf uiteraard een keer een reactie) maar dat betekende heel veel. Je zegt dat je niet commercieel genoeg bent, dat ben je wel. Je houdt de boel bij elkaar met een baan van 32 uur per week! En een gezin.. Ondanks dat je je zo voelt hebt je een nieuw ontwerp gemaakt en geproduceerd. Lieve Anki, gewoon doorgaan, jij hebt zoveel potentie. (wel vreselijk dat ook jij je baan kwijtraakt in deze rottijd, sterkte daarmee)
    Liefs Martine.

  21. Oon 30 januari 2013 at 10:16 #

    Ow, heavy! Veel succes en kracht, daar! Jij bent zo inspirerend en jouw blog is altijd een lichtpuntje op gelijk welk baalmoment. Jullie komen er wel. Op hoop en liefde en vertrouwen. xx

  22. Eva Maria 30 januari 2013 at 10:23 #

    Ik ben zowaar een beetje van de kaart door je ‘bekentenis’. Ik heb je altijd als de stoere fotografe en ook liefdevolle mama gezien, en niets kan daar wat aan veranderen in mijn ogen. Ik weet zeker dat je er wel komt, met welke beslissingen je ook neemt en wat er verder nog op je pad ligt.
    En geloven in je eigen droom? Het is het mooiste wat je kan doen! Veel succes, ik wens het je van harte toe! x

  23. Kristel 30 januari 2013 at 10:27 #

    Blijf dicht bij je zelf en geloof erin. Je raakt me erg met mijn woorden, misschien omdat ik veel snap van wat je bedoelt. Je bent een mooi mens!
    Er is altijd hoop, maar vergeet niet tussendoor uit te rusten.
    kristel

  24. Rianne - Blijblij.com 30 januari 2013 at 10:37 #

    Hoera! Wat fijn om weer wat van je te lezen! Wat kun je prachtig je gevoel verwoorden en wat mooi hoe kwetsbaar je durft te zijn. <3
    Wat ontzettend rot dat je je baan kwijtraakt! Ik hoop dat zich nieuwe deuren voor je openen! Misschien wel hele andere dan je nu zou denken… Spannend!
    Het komt vast goed.
    En… je maakt zeker verschil. Er zijn heel veel mensen die mooie dingen maken, klopt. Maar blijkbaar doe jij dat verrekte goed, want het spreekt zóveel mensen aan! Ik ben vaak ontroerd door je prachtige foto's en je blogs zijn zo fijn om te lezen om vele redenen… Dus van mij hoef je nog niet te stoppen… 🙂

    Maar… volg je hart, zorg goed voor jezelf en de jouwen en dan komt de rest wel goed. Vast niet vanzelf, maar hoe dan ook goed!

  25. Ellen 30 januari 2013 at 10:38 #

    en al slaan ze je voor de honderdste keer neer, je bent buigzaam elastisch en veert weer op !
    Want zij die slaan bepalen niet maar zij die je omhoog liften wel !

    xxxx

  26. sanne veldkamp 30 januari 2013 at 10:49 #

    prachtige poster en je woorden zo herkenbaar x

  27. sanne veldkamp 30 januari 2013 at 10:51 #

    ps: wanneer komt je poster in de shop? Ik wil ‘um…

  28. Bloem 30 januari 2013 at 10:57 #

    Wat een eerlijk en oprecht stuk heb je geschreven. Ik kan maar niet begrijpen waarom er mensen zijn die moedwillig anderen zwart maken of pijn doen op het internet. Echt. Ik denk dan zo; reageer dan niet als het je niet aanstaat maar pijn doen, dat is iets wat ook ik in mijn naïviteit (en ik ben echt niet heel naïef volgens mij) niet voor kan en mag komen.
    Ik wens je veel sterkte toe want het lijkt me zwaar als je ineens aan de kant gezet wordt en je niet eens een woord hebt kunnen wisselen met degene die erover gaat.
    Probeer te genieten van je mooie mannen en alle mooie plaatjes die je iedere keer weer weet te vinden en te maken.

    Lieve groet, Sigrid

  29. Yvonne @ Yvestown 30 januari 2013 at 10:58 #

    **SMAK** denk maar zo dat je door het bloggen ook heel veel lieve nieuwe vrienden hebt gemaakt en dat er altijd een support team achter je staat met een heel groot vangnet. Hoop doet leven Anki xox

  30. Suzanne 30 januari 2013 at 11:05 #

    Jeetje! Zit hier gewoon met tranen in mijn ogen….terwijl ik normaal heeeul stoer ben 🙂
    Vind het zo mooi omschreven, zo uit je hart. En het klinkt ook erg herkenbaar allemaal. Sterk (willen) zijn, niet l*llen maar poetsen, I can do this, een gezin, baan, blog, shop, fotografie, sociaal leven, familie, enz enz.
    Pak nu zoveel mogelijk geniet momentjes! Ik gun je het allerbeste!

    Liefs Suzanne

  31. Eefje @ Moodkids 30 januari 2013 at 11:09 #

    Altijd in je dromen blijven geloven, Anki. Die heb je nodig om door dit soort rottigheid heen te komen.
    Ik wens je alle goeds en sterkte!
    Eefje

  32. Creationwest 30 januari 2013 at 11:11 #

    Je inspireert enorm! Laat de hobbel in de weg van je baan verliezen, je lanceren om je talent voor mooie-dingen-zien-en-maken groter in te zetten. Je maakt prachtige dingen, althans vind ik….

  33. stoi 30 januari 2013 at 11:15 #

    blijf geloven in je blog want hij is prachtig, echt waar

  34. jenske 30 januari 2013 at 11:17 #

    Wat een mooie eerlijke post Anki, hij snijdt tot in mijn hart. Ongelofelijk herkenbaar, en ik denk niet enkel voor mij. Bedankt voor die mooie woorden. Hou dat hoofdje recht, ik vind jou een ongelofelijk ferme madam, en negatieve commentaar of niet ik denk dat je een leger van steun achter je hebt. Groeten. Jenske

  35. Eva 30 januari 2013 at 11:29 #

    Mooi dat je zo eerlijk je verhaal durft te vertellen en fijn dat je weer terug bent met bloggen. Ik hoop dat je weer snel je weg vindt en dat je je hart durft te volgen!

  36. Tamara 30 januari 2013 at 11:31 #

    Lieve Anki

    Ik herken best wat in je stukje. Te druk, teveel, een baan, dingen ernaast, een kind, sporten, schoonmaken.. ook ik ben een commerciële angsthaas (ik teken poesje met een maatje meer) en denk vaak: oooeeww daar zit men vast niet op te wachten. Jij bent echt al verder, je maakt prachtige dingen en dóet erg leuke dingen met andere leuke creatievelingen. Neem rust waar nodig en doe wat je leuk vind, wij vinden je blog en je foto’s heel fijn en krijgen energie van jou.

    Heel erg veel succes met je baan en alles eromheen

    Liefs
    Tamara

  37. Silvana 30 januari 2013 at 11:32 #

    Wauw Anki, je woorden komen binnen! Wat is er veel herkenbaar en wat een lef om je zo eerlijk en kwetsbaar op te stellen! Blijf in je droom geloven en stap voor stap ga je er komen! Succes en kracht gewenst!
    Groet Silvana

  38. ewa 30 januari 2013 at 11:39 #

    Blij dat je terug bent! Ik kom uit Polen en kijk hier iedere dag, gewoon omdat ik de foto’s mooi vind, op zoek naar inspitartie etc.Zelf heb ik dat ook; ik maak 2 dagen geen foto’s en het begint weer te kriebelen ha ha.
    … “Sometimes things fall apart so that better things can fall together”

  39. Roos 30 januari 2013 at 11:54 #

    Hoi Anki, jeetje wat heftig allemaal. Dapper dat je dat zomaar online durft te gooien. Wat stom en kinderachtig van die mensen om je blog af te kraken. Ze zijn gewoon jaloers! Ik vind je blog enorm inspirerend. Ik word vaak zo blij van die mooie foto’s op je blog! Echt super om zo een kijkje in het leven van zo’n creatief type en gezin te krijgen. Hopelijk voel je je gesteund door alle reacties hier en komt het allemaal op z’n pootjes terecht met werk en dergelijke! Liefs, Roos

  40. Marijke 30 januari 2013 at 11:55 #

    Lieve Ankie,

    Fijn dat je weer terug bent. Je eerlijke woorden raakte mij enorm. Helaas zijn er veel mensen met dezelfde problemen. Ik ben er wel van overtuigd dat er ergens weer een nieuwe deur open zal gaan, voor ons allebei. En waar jij je zuurstof haalt uit het fotograferen en bloggen, halen wij die uit het bekijken en lezen ervan.
    Hou je haaks!

    Veel lieve groeten, Marijke

  41. blijmetkleur 30 januari 2013 at 11:56 #

    Blijf vooral in je eigen droom geloven en ga er helemaal voor, want alleen dan kan het ook werkelijkheid worden. En volgens mij heb je zoveel in je, veel sterkte en succes!

  42. Nina 30 januari 2013 at 11:57 #

    Hee Anki,

    Ben de laatste tijd niet zoveel aan het bloggen/blogs lezen dus had je eerdere ‘pauze-stukje’ nog niet gezien, fijn dus voor slomerds zoals ik dat je al weer terug bent voordat ik door had dat je weg was! 😉
    Wat schrijf je dit goed en eerlijk op… Maar ik denk dat je je niet altijd realiseert hoe gaaf het is wat je hier op je blog doet en met hoeveel talent en eigenzinnigheid je dat doet. Ik weet zeker dat je manieren gaat vinden om daar ook op de een of andere manier zakelijk iets mee te doen, als je dat tenminste wil.
    En realiseer je dat soort van ‘fulltime bloggen’ op het niveau waarop jij dat doet ook gewoon heel intensief is, zelfs ook al doe je het omdat je het heel leuk vindt, dan nog kost het veel tijd en energie, en soms heb je die gewoon even niet. Jammer dan! Je blog en de lezers ervan zijn echt niet zomaar weg, en als dat wel zo zou zijn dan heb jij volgens mij echt het vermogen om dat allemaal zo weer opnieuw op te bouwen als je dat zou willen…
    Succes met alles! (en met mooie dingen blijven maken)

  43. MyDubio 30 januari 2013 at 11:59 #

    Ook al volg ik je blog nog maar kort, ik ben toch blij te lezen dat je verder gaat bloggen! En ik ken het gevoel van te veel doen en mensen die altijd kritiek hebben (en zelf nauwelijks presteren…). Maar juist het creatieve stuk geeft me energie, het iets neerzetten. Ook al heb ik het drukker door mijn blog, het geeft me ook veel energie. Meer dan ik zonder blog aan energie zou overhouden. Good luck!!

  44. VillaBalkonia 30 januari 2013 at 12:00 #

    GEEF NIET OP!! Blijf alsjeblieft in je dromen geloven. Juist jij maakt het verschil. Je motiveert anderen om door te gaan en zo motiveren we jou ook weer. Blijf sterk. En heb lak aan anderen. Zij zullen je toch nooit begrijpen en jij hoeft je tegenover niemand te verantwoorden…
    Blijf jezelf. Je bent een prachtig mens!!
    Sterkte!!
    Liefs.

  45. Malin 30 januari 2013 at 12:54 #

    Hoera!Fijn wat van je te horen.
    Je gaat een onzekere tijd tegemoet,maar ik geloof in jou en weet zeker dat er vele deuren geopend gaan worden in de toekomst.

  46. L I S S I E 30 januari 2013 at 13:07 #

    LIVE YOUR DREAM!!

    …dat heb jij mij geleerd!!

    ^_^

  47. Pretty cool stuff 30 januari 2013 at 13:13 #

    Ik geloof wel een beetje in het “everything happens for a reason”….
    Begrijp je? Misschien is dit de kans om meer tijd te stelen om “zilverblauw” uit te bouwen …
    Jaag je dromen na Anki…het leven vliegt voorbij.

  48. Marike 30 januari 2013 at 13:17 #

    Mooie, open blog! Het is een lastige tijd, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, dat je weer rust vindt. Zoals ik, en met mij vele andere lezers, rust en inspiratie vinden in jouw blogs! 🙂

  49. Lonneke 30 januari 2013 at 13:31 #

    Hoi Anki,

    Ik ben een trouwe lezer van je blog en ben altijd erg geïnspireerd door je eigenheid, creativiteit, optimisme en openheid. Ik herken veel van je situatie in mijn eigen leven. Zelf heb ik altijd getwijfeld om een blog te beginnen, (wat deel je, met wie en waar krijg je (ongewenst) mee te maken…) Door jouw blog word ik steeds weer overtuigd dat ik het gewoon moet doen omdat het zoveel moois op lijkt te leveren (voor je zelf, persoonlijk maar ook professioneel). Wat een tegenvaller om te lezen dat ondanks je optimisme en unieke stijl er toch zoveel negativiteit op je afkomt… Toch denk ik dat je moet blijven doen waar je goed in bent en gelukkig van wordt. En dat dit soort tegenslagen misschien in de toekomst het duwtje in de rug blijken te zijn om te durven kiezen voor je eigen geluk. Zo probeer ik er in te staan, er zal hel wat werk verzet moeten worden, maar weet wat je waard bent en dat de juiste mensen/ oplossingen op je pad komen als je er open voor staat. Sterkte ermee! x

  50. marieke 30 januari 2013 at 14:16 #

    Hoi Ankie,

    Het voelt een beetje raar om te schrijven naar iemand die ik niet ken, maar ik wil toch even reageren.. Ik vind het mooi dat dat je zo eerlijk en open bent. Er zijn altijd mensen die het nodig vinden om negatieve dingen te roepen op internet – maar trek je er alsjeblieft niks van aan! Je maakt mooie dingen en deelt die met een heleboel mensen. Het is schandalig dat je je baan kwijt raakt omdat – zoals je zelf schrijft ‘managers die nog nooit met me hebben gesproken, niet geloven in de waarde van mijn functie’. Maar dit deurtje gaat niet voor niks dicht… Blijf in jezelf geloven!

    Sterkte, Marieke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.