Hoop

Hope 1

Jullie reacties zijn hartverwarmend: via mail, een reactie hier, Instagram, post… Ik had nooit kunnen denken dat mijn simpele afkondiging zoveel zou losmaken bij zo’n grote groep mensen. Dat ik zou worden gemist, oprecht.

En jep, dit hierboven is mijn nieuwe poster. Al bedacht voor de crisis, maar nu toepasselijker dan ooit. Liefs voor jullie allemaal. En bedankt. xx

Hoop 2

International readers: I will translate my posts again soon. For now, please use a translator. Thank you so much.

Edit: de ‘hope’-poster staat nog niet in de shop, maar mocht je ‘m al willen bestellen: het is een A3-formaat (kan in een 30×40 lijst, die op de foto komt van de HEMA) kost 10 euro en ik heb speciale brievenbuskokers, die dus met de gewone post mee kunnen. De verzendkosten zijn daardoor maar 1 euro. Mail me even op anki@zilverblauw.nl als je er een wil bestellen. Dank!

, , ,

138 Responses to Hoop

 1. Janneke 1 februari 2013 at 08:04 #

  Lieve Anki, ik duik altijd met veel plezier even onder in jouw wereld van licht en het kleine wonder (de dingen om ons heen zijn mooi als je het maar ziet). Soms wil je zoveel en lijkt alles zo leuk om aan te pakken dat het uiteindelijk in iets veranderd dat je geen plezier meer geeft. Dus even terug naar rust is misschien zo gek nog niet. En misschien kun je de rollen samen een beetje verdelen, samen zorgen voor het hoofdinkomen en daarnaast samen creatief zijn. Een leven met jonge kids is niet alleen maar roze wolken, er moet ook gewerkt en gezorgd worden. En dat is pittig, dat mag best gezegd worden. Neem de tijd voor jezelf maar ook voor jullie samen, als team sta je sterk en kom je hier sterker uit! Go team anki 🙂

 2. Noortje 1 februari 2013 at 11:43 #

  Hoi Anki,
  Dapper van je dat je zo openhartig durft te zijn. Ik hoop dat je door blijft gaan met het creëren van mooie beelden. Zeker omdat je zelf schrijft dat dát je blij maakt. Veel sterkte.

  Groetjes,
  Noortje

 3. Au3 1 februari 2013 at 16:09 #

  Lieve Anki,

  Als alles wegvalt, wat blijft er dan over? De essentie, waar het om draait! Jij hebt een gave en die kun je gebruiken. Heb er vertrouwen in dat alles goed komt, ook al zit het weleens verpakt in een minder leuk jasje!
  Je kunt het en niemand wil je hier missen, de zon gaat ook weer schijnen voor jou.

  X Audrey

 4. Liesbeth 1 februari 2013 at 16:33 #

  Waaw, wat moedig van je om zo openhartig te zijn.
  We delen een liefde voor schoonheid en een geloof dat het wel uitmaakt om de wereld “mooier” te maken, hoe naïef dat ook moge wezen. Ik ben begonnen met bloggen toen ik in een dipje (zeg maar DIP) zat, net om de schoonheid en inspiratie en mijn zelfvertrouwen terug te vinden. Dus ik hoop en denk dat je fotografie en creativiteit je ook door deze moeilijke periode zullen helpen. En dat je de tijd vindt om alles op een rijtje te zetten.
  Je blog is – echt waar – één van de mooiste die er zijn.
  Je interieur ook trouwens, en die nieuwe poster wil graag!
  Liefs, Liesbeth

 5. Jessica 1 februari 2013 at 19:31 #

  Fijn! Je bent er weer! Neem je tijd…enne…laat ons de andere Anki ook maar zien!
  Daar waar een deur dicht gaat, gaat er ook eentje open en Anki, voor jou (met al je talenten) misschien wel meerdere deuren!!

 6. kleurendurf 1 februari 2013 at 21:27 #

  Bloggen. Grappig genoeg was jouw blog juist de aansporing om ook een blog te beginnen. Om het mooie in het leven te kunnen maar voornamelijk te blijven zien. Ook ik heb een moeilijke, maar bijzondere baan die weleens bedreigd wordt door de crisis en andere factoren.
  Bloggen blijf ik juist om de schoonheid en de kleine hm… detailwaardes te (laten) zien, inmiddels geheel in mijn eigen stijl. Zoals jij duidelijk laat zien door je nieuwe poster: Hoop zit in de kleinste druppel.
  Voel je omarmd, ook al “ken” ik je maar virtueel.

  Liefs,
  Barbara

 7. Lissie 1 februari 2013 at 21:48 #

  Moo000ooiiiiiii

 8. Marloes 1 februari 2013 at 23:10 #

  Ik zit met ongeloof te lezen, zijn er echt mensen die je blog bekritiseren? Wat ongelooflijk afgunstig! Slaat nergens op. Laat je niet uit het veld slaan! Lieve groet, Marloes

 9. Kitty 2 februari 2013 at 14:30 #

  he Anki! Zilverblauw RULES! Het is hier prachtig. Ik kom nu toch al anderhalf jaar minimaal wekelijks op je blog. Effe je moois snuiven. Want het inspireert me. Het maakt me vrolijk. Je huis, je creaties, je praatjes. En ooeh je mooie foto’s. Of het nou van een avocado is of van je bjoeties Mus en Wolf. Prachtig.
  Hier een collega naïeve 32 uurs-zonder-vast-contract, echter en edoch wel vaste inkomens genererende, werkende-moedermuts met een freelance man. Life’s a bitch sometimes. Neem de tijd om te balen en kwaad te zijn op de wereld. Al is het linksom achterstevoren met wind tegen, je komt er wel, dat weet ik zeker powerpussy Anki!
  xx

 10. Carla 2 februari 2013 at 19:27 #

  Jee Anki,
  Ik schrik wel een beetje van jouw verhaal, want het is niet niks om straks je baan kwijt te zijn. En ik schrik ook van het feit dat er mensen zijn die jou niet het beste gunnen door je via social media “af te kraken”. Hoe komen mensen daar toch bij? Het enige, maar dan ook echt het enige wat ik kan bedenken is jaloezie.
  Je bent echt een inspiratie voor velen, maar laat datgene jou vooral geen druk geven om toch door te gaan met de dingen die je doet. Doe de dingen voor jezelf en niet voor anderen of wat anderen van je “verwachten”. Luister naar je innerlijke kompas, neem rust en volg je hart. Jij weet zelf het best wat je energie kost en wat je energie geeft. En als je dan straks over een hele poos weer wat uitgerust bent, doen we dat kopje thee nog wel eens, maar dan gaan we eerst lekker samen wandelen in het bos, met camera erbij, oké?
  Heel veel liefs!
  X Carla

 11. Miek 2 februari 2013 at 19:53 #

  Dag Anki,
  Fijn dat je blijft bloggen! Ik lurk al een hele poos stiekem op je blog, juist om dat jouw stijl zo anders is dan de mijne vind ik het verfrissend om naar je beelden te kijken.
  Ontzettend naar om je baan te verliezen, hopelijk gaat er een andere deur voor je open.
  Bijzonder dat er mensen zijn die zich negatief over jou uitlaten, blijkbaar heb je dus genoeg naamsbekendheid zodat mensen je werk/blog belangrijk genoeg vinden om hier aandacht en tekst aan te besteden!!
  Je nieuwe poster is mooi…. Gaat hij ook nog in andere kleursamenstellingen komen? (Primaire en/of neonkleuren?)

  Groetjes Miek

 12. Paddy 2 februari 2013 at 20:24 #

  Mijn mond valt even open!!!
  Dan hoop ik wel dat je blijft, want ik geniet van je inspiratie,
  de kleuren, de ideeën en alle prachtige foto’s!!!
  Ik wens je heel veel sterkte met alles en ik ‘hope’ nog meer
  van je te kunnen horen, want zoals al die andere reactie’s ook
  ik wil je niet missen!!!!
  Liefs xxx Paddy

 13. Miek 2 februari 2013 at 20:25 #

  Hè, blij om te horen dat je doorgaat met je blog, met mooie dingen maken. Moet je zien, al die reacties! Je bent bijzonder. Dat ze je in je 32-uur baan laten gaan is misschien heel bevrijdend uiteindelijk: ook al voelt dat onwijs ondankbaar en onzeker en IS het onzeker, misschien geeft het je de tijd om dingen te doen die nodig zijn voor jou. Misschien opent dit een deur naar een mooie toekomst. Jij maakt er wel wat van.
  dank voor het delen.
  XXmiek

 14. ktrn 3 februari 2013 at 02:57 #

  Chapeau voor je openheid en veel sterkte & succes in alles wat de toekomst jullie brengen zal!

 15. Evelien 3 februari 2013 at 13:39 #

  Kijk naar al die mooie reacties!! Zilverblauw is belangrijk, inspirerend, voor een heeeeleboel mensen. Super knap dat je dat hebt kunnen bereiken! We willen en kunnen niet zonder je en zijn stiekem elke keer weer jaloers op wat jou gave om het leven zo mooi te belichten.

 16. Katja of Mint & Mocha 3 februari 2013 at 19:22 #

  Hi Ankie, herkenbaar, 2012 was zo’n jaar voor mij en het is nog steeds niet helemaal ‘voorbij’… Dapper om het neer te pennen en veel sterkte en succes gewenst de komende periode. Je poster is prachtig, ga meteen naar je shop, kijken of hij er nog is :). Katja

 17. Anneke 3 februari 2013 at 19:49 #

  Wat een mooi en bijzonder blog!
  Ik ben verleden jaar ook een tijdje zonder baan geweest en heb er een TOP tijd aan gehad. Geloof in jezelf en geniet van elke dag, er komt zeker iets op je pad dat helemaal jij is.
  Heeel veel succes en blijf ons heeel graag inspireren met je mooie blogs en foto’s!
  Hug!

 18. Lis 3 februari 2013 at 20:23 #

  Hoi Anki,

  Wat een mooi en open verhaal heb je geschreven! Ben heel blij dat je blijft bloggen, geniet zo van je verhalen/gedachten en prachtige foto’s. Veel sterkte! XX

 19. Silly Old Suitcase 3 februari 2013 at 20:42 #

  Jeetje Anki, wat een verhaal.
  Weet dat jouw blog uniek is, dus mocht je besluiten te stoppen met bloggen zal
  je héél erg gemist worden.
  Als je ergens goed in bent zijn er altijd mensen die weerstand bieden; jaloezie?

  Ik hoop dat je weer zin en kracht vindt om door te gaan, succes! xx

 20. Lilian 3 februari 2013 at 21:07 #

  Fijn om je weer te lezen Anki, veel kracht en sterkte voor deze moeilijke tijden.

 21. PIEN. 4 februari 2013 at 16:17 #

  Wat belachelijk! Goed om te lezen dat je je er doorheen slaat. Je blog ziet er fantastisch uit en het inspireert me enorm. Laat je dus niet kisten en ga vooral zo door! Er zijn altijd mensen die ergens commentaar op hebben, meestal uit jaloezie! We moeten elkaar een beetje helpen in deze wereld dus heel veel succes en mijn zegen heb je!

 22. Belinda 4 februari 2013 at 16:19 #

  De wereld mooier maken is WEL belangrijk! Zo!

 23. Aletta 4 februari 2013 at 19:20 #

  Ook hier iemand die van jouw blog geniet! Logisch dat je een dip hebt, ik kan er helaas over meespreken… Ook ik verloor door reorganisatie mijn baan, bedenk je maar zo dat het niet aan jou ligt en dat er waarschijnlijk mooie dingen in het verschiet liggen!

  Niet opgeven, reken maar dat je een inspiratiebron bent voor velen!

 24. Nathalie -worldly treasury- 4 februari 2013 at 20:11 #

  Gewoonweg mooi en erg herkenbaar. Hoop je vrijdag te zien om je live een hart onder de riem te steken.

 25. Anouk 5 februari 2013 at 10:54 #

  Lieve Anki,

  Zo inspirerend zijn je blogs! Uitbreiden lijkt mij een goede keus! Hoop doet leven!!!

  liefs

 26. Marianne 5 februari 2013 at 13:22 #

  Heel veel sterkte!

 27. PIEN. 5 februari 2013 at 17:57 #

  Goed om te zien dat je zo veel reacties krijgt zeg!

 28. sanne 5 februari 2013 at 18:45 #

  Hej anki!
  super toffe poster!
  ik vroeg me af of je je posters ook op postkaartformaat verkoopt?
  ik heb helaas weinig plaats voor posters dus hou ervan om postkaarten op te hangen.
  veel succes en sterkte in deze periode, hoop dat je snel weer de positieve energie vind!

  Lieve groetjes,
  Sanne

 29. Mrs Strawberry-Shortcake 5 februari 2013 at 20:04 #

  Ach, lieverd toch!

  En juist omdat je zo sterk bent, loop je nog rond, blog en fotografeer je nog. Zet je gauw nog even een nieuwe poster online. En lig je dus niet opgerold in een hoekje, tot niets meer in staat.
  In alle ellende zit een nieuwe kans, wat zeg ik… nieuwe kansen! Overal valt iets van te maken. Bovendien heb je inderdaad die creatieve man naats je staan, en twee gezonde kinderen.

  En nee, dit is geen hou-op-met-zeuren bericht. In tegendeel. Klaag en zeur, dat lucht op en geeft nieuwe ruimte, nieuwe inzichten. Deel je leed met ons. Ik stel me graag beschikbaar als verbale boksbal.

  Maar ook nog even dit:
  *relativeer modus aan*
  Je hád ook een moeder van twee leuke kindjes in Syrie kunnen zijn… Need I say more..?
  *relativeer modus uit*

  (Bij mij werkt dat meestal, om weer te zien hoe blessed we hier zijn, en hoeveel mogelijkheden we hebben. Grijp ze!!)

 30. bosliefje 6 februari 2013 at 21:17 #

  Prachtige poster, ik hoop dat je er vaak even naar kijkt, geef de moed niet op. Ik kan me niet voorstellen dat iemand met jouw talent stopt met al het moois wat je laat zien op je blog. Een adem-pauze kun jij je wel permitteren; je blog heeft zo’n eigen smoel, mensen onthouden je wel !Sterkte met alles.

 31. Readkapke 6 februari 2013 at 22:14 #

  Wauw, je hebt al zoiets moois opgebouwd en dan toch die onzekerheid (of voel ik dat verkeerd?). Als er iemand is die dat kan ben jij het. Maar er moet ook brood op de plank komen natuurlijk. Succes met het vinden van jouw/jullie weg!

 32. Maren 7 februari 2013 at 09:42 #

  Hoi,
  Ik lees nu pas waar je allemaal door moet deze dagen…
  niet leuk, maar ik zie ook dat je zoekt naar wat goed voor je is… en waar je je zuurstof uit haalt (ik spreek altijd over energy, maar zuurstof is beter vind ik)
  Ik herken vele dingen in je teksten en ik hou van je foto`s en je kleuren…
  Dus ik hoop dat je nog lang je zuurstof kan vinden in het bloggen… en dat wij daarvan mogen meegenieten.
  Een mens zit raar ineen en er zijn mensen die ook makkelijker kommentaar geven dan dat er een complimentje uitkomt… Misschien moeten we gewoon met zen allen meer komplimentjes beginnen geven om op te kunnen tegen de kommentaren die je ook af en toe tegen komt…
  Kop omhoog , schouders recht en doe je ding… zou ik zeggen!!
  Maren

 33. Jutta 7 februari 2013 at 12:25 #

  I’m not sure how much I understood with Google Translate, but I hope you don’t stop blogging. Your home and photography are so beautiful and inspiring! I think the bigger and more popular a blog gets, the more people forget, that there’s still a human-being with feelings behind it, and saying hurtful things will hurt them. I hope you can ignore such stupid and jealous people and carry on. You are such a star!

 34. SpoedieZ 7 februari 2013 at 12:30 #

  Jeetje Anki, wat zou ik het zonde vinden als je zou stoppen met bloggen! You’re a true inspirator!

  De schoonheid in dingen ga je vanzelf weer zien, zodra je uit je dalletje bent gekropen. Je krijgt vanzelf weer puf. Misschien ben je nu gewoon helemaal opgebrand, je bent ook zo druk telkens! En dan in combinatie met negativiteit… Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er mensen zijn die commentaar op jou en je werkzaamheden hebben… echt onbegrijpelijk. Jaloezie is het enige wat ik kan bedenken. Maar volgens mij zei ik dat de vorige keer ook al.
  En erg spijtig om te lezen dat je je baan moet verliezen! 🙁 Juist een reden om door te gaan met je blog, zou ik zeggen!! Je bent juist zo lekker bezig en het heeft zo’n positieve vibe… ik word er telkens weer blij van, als ik hier langs kom.

  So, please, don’t leave us!!!
  Een break, begrijpelijk… maar niet te lang, oké! 😉

  Take care <3 Dikke knuffel en liefs,
  Soraya
  aka Spoedie 🙂

 35. Willemijn Bosma 7 februari 2013 at 21:04 #

  Hoi Anki! Ik hoop echt dat je je mooie en inspirende blog blijft schrijven! Ik vind het prachtig hoe jij alles verwoord en vastlegt. Ik vind het ontzettend jammer dat we niet dichter in de buurt wonen zodat ik onze dochtertjes door jou kan laten fotograferen. INSPIRATIE is echt wat ik voel als ik op jouw blog kijk!!!!!
  Ik wens jou veel sterkte, succes en wijsheid!
  Groet, Willemijn

 36. Ruth 13 februari 2013 at 10:50 #

  Sinds ik hierop terecht kwam via het Count Your Blessings-projectje, kom ik nu en dan terug. Voor je spirit, inspiratie, aanstekelijkheid… Prachtige blog, vind ik het. En al erg professioneel!

  Wauw, die tekst van je. Die raakt. En die is zo herkenbaar. Ik voel – zonder je eigenlijk te kennen – met je mee. Ik ben er van overtuigd dat je op je pootjes terechtkomt, ook al is het nu even lastig. Blijf dromen, blijf passioneel, blijf geloven… Je komt er zeker, daar waar jij wilt zijn!

  Veel succes en liefs,
  Ruth

 37. willemijn 27 februari 2013 at 21:19 #

  Ik geloof in je! Houd moed! X

 38. Evy 3 april 2013 at 09:22 #

  Misschien een late reactie maar ik wil je laten weten dat je blog mij elke keer weer vrolijk maakt. De frisse uitstraling, de creativiteit die er vanaf spat, de inspiratie die het me geeft……Ga vooral door! Ik vind je een topper! En de poster is weer krachtig prachtig eenvoudig! xxx Evy

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.