Jimmy & Casper

casper

‘I feel that when I’m old – I look at you and know – The world was beautiful’ Als het aan mij had gelegen, had deze tekst, van de band Jimmy Eat world, op het geboortekaartje van Wolf gestaan. En toen dat niet gebeurde (op Wolf’s geboortekaartje staat ‘the greatest wonder’, van de band Gratitude) wilde ik ‘m op Mus’ geboortekaartje. Maar Casper was het niet met mij eens. Hij houdt niet zo van Jimmy Eat World. Jammer, want het is mijn lievelingsstukje songtekst allertijden. Ik verwerkte het in 2 gemixte foto’s, één van liefde Casper en een analoge foto gemaakt in het bos. Wat is jullie favoriete stukje tekst? Een quote, songtekst, gezegde, etc. Misschien heb je ook wel zin om het te verwerken in beeld? (geen regels, doe wat bij je past) Laat gerust een link achter in de comments, ik ben benieuwd!

‘I feel that when I’m old – I look at you and know – The world was beautiful’ These sentences (from the band Jimmy eat World) are the most beautiful lyrics I’ve ever read and heard. They mean the world to me. I’ve mixed two pictures, one of love Casper and an analog picture from the woods, together and added the text. Do you have favorite lyrics too? Maybe you’d like to join and mix your lyrics with any image you like. No rules. Add a comment with a link, or just type down your favorite. I’m looking forward to read it.

, , , ,

35 Responses to Jimmy & Casper

 1. Hutsefluts 20 december 2012 at 21:39 #

  Het stukje tekst dat ik altijd onthou is uit de film the long kiss goodnight. Ik vond dat geen bijzondere film, verre daarvan zelfs, maar dat stukje (wat misschien ook weer een quote is van ergens anders) vind ik altijd zo positief en menslievend en toch ook raadselachtig want je leest er snel wat anders in tot je er even aandacht aan schenkt: may the best of your past be the worst of your future.

 2. Marike 20 december 2012 at 21:46 #

  Mooi! Ik heb eigenlijk geen favoriet stukje tekst… Maar vind wel het liedje Love is hard van James Morrison erg mooi. Misschien dat ik daar een keer iets mee ga doen. Maar eerst even de focus op afstuderen! 😉

 3. Iris Vank 20 december 2012 at 21:47 #

  O wat prachtig Anki!!! En hoe kun je Jimmy Eat World nou niet gaaf vinden?!

 4. Andrea 20 december 2012 at 21:53 #

  mooie foto en mooie tekst!!! mijn favoriete quote komt uit where the wild things are: Oh please don’t go, we’ll eat you up, we love you so. Ik heb het als tatoeage op mijn arm staan en er bestaat ook al een foto waarin het verwerkt is. Post komt binnenkort 🙂

 5. mamajulesbrussels 20 december 2012 at 21:55 #

  onze openingsdans op ons huwelijk; wild is the wind (uitgevoerd door david bowie) met de prachtige zin:

  with your kiss my life begins….

  http://mamajulesbrussels.blogspot.com

 6. Nienke 20 december 2012 at 22:05 #

  Wauw! Alsof zijn hoofd uit het bosmeerwater komt..!

  Mijn favoriete stukje tekst – op liefdesgebied – is een zinnetje uit Herman Dune’s I wish that I could see you soon.
  Het stamt uit de tijd dat Marnix zich maar niet door mij liet afstoten (die eerste maanden), en ik stiekem heel erg de (positieve!) buikkriebels kreeg bij dit liedje… het omschreef precies het wéten dat je gaat zwichten: slechts nog een kwestie van tijd:

  ‘I had no plans to meet you baby,
  I had a million things to do baby,
  But you hit my heart with a harpoon,
  (I wish that I could see you soon)’

 7. Judith 20 december 2012 at 22:07 #

  Acteur Antonio Fargas heeft me ooit op een bijzonder moment verteld dat deze wereld meer “love & common sense” nodig had. Ik vond en vind dat zo mooi! Ik maakte er vorige maand een romantisch plaatje bij: http://joelix.com/files/joelix-lovecommonsense.jpg

 8. Mavis de Vroede 20 december 2012 at 22:11 #

  Bij mijn zoon staat “born to be wild” (steppenwolf, what’s in a name!) op zijn geboortekaartje.
  Inmiddels dertien en helemaal niet “wild”.
  Gelukkig drumt ie wel en houdt vooral van oude muziek; Bowie, Led Zeppelin enz.
  Kind naar mijn hart!

  Enneh..wat staat er nou op het kaartje van Mus?

 9. Fienke 20 december 2012 at 22:13 #

  Zoete wraak om dan juist deze tekst met zijn hoofd samen te laten gaan?

 10. Oon 20 december 2012 at 22:15 #

  Mijn favoriet is deze van Elbow.

  The birds are the keepers of our secret
  As they saw us where we lay
  In the deepest grass of springtime
  In a reckless guilty haze
  – Elbow uit The Birds

  I’m never going to know you now
  But I’m gonna love you anyhow
  – Elliott Smith uit Waltz #2

 11. Fête des Gamins 20 december 2012 at 23:15 #

  Zooo mooi!!! Veel toepasselijke teksten maar ‘la vie en rose’ heb ik wel in goud zelf letter per letter op onze muur gezet dus vermoed dat dat by far mijn favoriet is!

 12. Femke 21 december 2012 at 08:35 #

  Teksten onthouden is niet mijn sterkste punt, waardoor ik mij alleen maar slechte teksten uit b-films herinner… Het stukje tekst uit de songtekst die jij noemt is wel heel erg mooi! Ik wilde dat ik dat soort teksten ook eens beter onthield.

  xoxo, Femke
  By Button

 13. prentje 21 december 2012 at 09:55 #

  Mooi gedaan! Ik heb een Nederlandse favoriet, van Herman van Veen (Weet je nog):

  Weet je nog? toen de wind de bomen
  tergde en hen de mantels van het lichaam trok
  dat wij samen – de regen kletterde bij stromen –
  schuilden en jij zo schrok

  Toen ik je zei dat dit het eind was, en voorgoed
  onze wegen zouden scheiden
  “Mijn arme kind, ‘t is droevig maar het moet
  beter is het heen te gaan”, ik zweeg en jij schreide

  Weet je nog? dat mijn hand de jouwe
  zachtjes drukte, omdat jij spoedig zou zien
  dat ik niet de beste was
  en dat jij door je tranen lachte en zei: “Misschien…!”

  Nu is het herfst opnieuw en regen, maar alleen
  schuil ik onder ‘t lover, denk aan jou en – ween…

 14. sarapirat 21 december 2012 at 12:12 #

  wauw, anki,
  prachtig!
  en ook een heel leuke idee. ik zal misschien ook zoiets doen…er zijn alleen zo veel teksten die ik van hou!

 15. Miralda 21 december 2012 at 13:41 #

  So I would choose to be with you
  That’s if the choice were mine to make
  But you can make decisions too
  And you can have this heart to break

  Billy Joel

  Hou ik het nooit droog bij

 16. Huis lief huis 21 december 2012 at 14:48 #

  Wat een mooie foto!
  Ik houd van de band “Racoon” met “Love you more”:
  All the people rushing by, by, by
  Looking for meaning in this life
  So used up, and blinded by lies,
  they’re underneath the blue, blue sky
  The way they seldom seem to smile,
  I don’t know why.

  ‘Cause I’ve been away too long
  and every day I missed you more.
  You look like you did before,
  only prettier
  Every day I love you more

 17. helen 21 december 2012 at 17:50 #

  mooi. De foto’s en de tekst (en jullie hele gezin is ook bepaald niet lelijk hè?!), en ook in de reacties staan aardig wat mooie teksten. Ik heb geen favoriet geloof ik, ik vind zó veel teksten mooi, ontroerend, knap of grappig…

 18. Merel 21 december 2012 at 20:10 #

  Mooie ‘inthemix’ !
  Zelf heb ik geen ultieme favoriet, want ik kan te moeilijk kiezen. Vaak horen nummers als een soundtrack bij periodes/mensen/gebeurtenissen en nestelen de lyrics op een plekje in hoofd of hart. Maak graag teksten uit muziek in foto’s… Verzamel ze bij elkaar in blog hier: Pic+Lyric.
  http://mijnboswacht.wordpress.com/beloved-lyrics/
  Zo, en nu ga ik jouw muziektips checken!

 19. Carla 21 december 2012 at 23:47 #

  http://www.flickr.com/photos/82949126@N00/8043609820/in/photostream
  van K’s choice, dat is mijn absolute favoriet.

  Maar ook verschillende teksten van Bram Vermeulen en Stef Bos.

  En deze van Acda en de Munnik:
  “Houdt hij je vast soms als je bang bent? Kent hij je angst en je verdriet? Alleen maar schudden met je hoofd, lief. Logisch dat je me verliet”.

  En (helemaal sinds mijn papa er niet meer is), alweer van K’s choice, uit het lied “dad”:
  “You thought me how to value life and what else do I need? I have a dad, who watches over me”.

  Leuk topic dit!

 20. Carla 21 december 2012 at 23:50 #

  P.s.: ik vind trouwens wel dat in alle gevallen de tekst niet zonder de muziek kan. Muziek zegt nog zoveel meer dan enkel de tekst. Zonder de muziek zijn het droge woorden, met muziek erbij is het kippenvel.

 21. Carla 22 december 2012 at 00:12 #

  oe slordig: thought moet natuurlijk taught zijn.

 22. Casper 22 december 2012 at 12:15 #

  Ik hou inmiddels best wel van JEW hoor, moest er even aan wennen (ik vond de zanger altijd klinken als een geit, mekkeren i.p.v. zingen dus, haha)… 😉

  Als Elbow- én vogelliefhebber ben het helemaal met Oon eens, die tekst uit “The Birds” is schitterend.

  Vind de tekst uit “Where the Wild Things Are” ook te gek Andrea. Laat zien die tatoeage!

  Ik zou zelf waarschijnlijk kiezen voor iets van Tool…

 23. Eva Maria 22 december 2012 at 14:48 #

  De mooiste zin ooit (wat mij betreft) :

  You are the only thing in any room you’re ever in
  (uit Starlings van Elbow)

  Fijne kerstdagen!

 24. Ellen 22 december 2012 at 15:02 #

  Ineens zie ik…heeft Casper nou zilverblauw haar hier…?

 25. Pretty cool stuff 22 december 2012 at 19:19 #

  http://pinterest.com/pin/4785143325650856/

  Katrien x

 26. Doinja 22 december 2012 at 21:56 #

  Mooie foto, mooie tekst.. en leuk om alle reacties te lezen! Inspirerend!

 27. susan 22 december 2012 at 22:24 #

  Ik luister altijd naar de tekst van de muziek. Dit is een van de stukjes die vroeger meteen bij me binnen kwam en me nog steeds raakt als ik hem hoor.

  Cold is the colour of crystal the snowlight
  That falls from the heavenly skies
  Catch me and let me dive under
  For I want to swim in the pools of your eyes

  Van Annie Lennox- Cold

 28. Marieke 23 december 2012 at 00:44 #

  Wat ontzettend mooi gedaan! Ik werd direct verliefd op het idee en aangezien je vroeg of ‘we’ zin hadden om het ook te verwerken in beeld ben ik er maar meteen mee aan de slag gedaan.. Met als resultaat dat ik niet om 00.00 uur naar bed ben gegaan maar zodadelijk pas ga afsluiten… haha!

  http://miepisch.blogspot.nl/2012/12/kiki-en-trijntje.html

 29. Marieke 23 december 2012 at 11:37 #

  Hihi… Heb er een foto van mijn zoon aan toegevoegd… Onderstaand de nieuwe link. Fijne zondag!

  http://miepisch.blogspot.nl/2012/12/kiki-en-trijntje.html

 30. Stephanie 23 december 2012 at 17:26 #

  Prachtig gedaan Anki!!

 31. Meisje 23 december 2012 at 20:30 #

  Wat een mooi idee, en wat een fijne linkjes en muziekjes hierboven!

  Mijn favoriete Songtekst-zin van dit moment:
  “Ik wil je opvouwen en in mijn broekzak doen,
  dan nam ik je mee bijna elke dag”

  Van Lucky Fonz iii, song “Ik heb een meisje”. Ik ben zoooo verliefd op Lucky! 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=X_htEGGsfrI

  Op dit stukje hoor je dat Lucky Fonz-lachje bij 0:10sec, echt dan smeeeelt ik!
  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=HYMdzRL-BKk&feature=endscreen

  Wát een schatje he! Ik wil Lucky Fonz opvouwen 😉

 32. Lot 24 december 2012 at 11:51 #

  Morning breaks as you awake.
  Spring may call, you have it all.

  (When the lights go down on the broken hearted – Novastar)

  Nog niet verwerkt in een foto…
  http://iemandindebuurt.blogspot.be/2012/12/song-for-life.html

 33. Margreet le Clercq 27 december 2012 at 21:43 #

  Don’t stop van Sarah Bettens
  http://www.songteksten.nl/songteksten/55039/sarah-bettens/don-t-stop.htm

  Mijn favoriete song, en in dit stukje mijn favoriete zin in de tekst; Convince yourself to write a song.

  Be nice to your dog
  Drive slow in the fog
  Convince yourself to write a song
  Change clothes every day
  Call ahead when you’re late
  Be safe when you’re planning to get laid

  Groetjes Margreet

 34. Inge 28 december 2012 at 12:50 #

  Wij hadden “wat met potlood staat geschetst kan met kleur worden ingetekend” op het geboorte kaartje van de oudste (Acda en de Munnik). “het regent zonnestralen” op die van onze tweede (wederom Acda en de Munnik) en op kaartje no. 3 had bij een meisje want dan was het haar tweede naam geworden “Grace is a name for a girl, it’s also a thougt that can change the world” gestaan. Nu stond er “het is toch niet denkbaar dat iemand dit alles verzint” gedicht van Bernard Dewulf http://www.kerygma.be/2009/01/29/thuiskomst.htm

  Mooi songteksten die “iets meegeven”

 35. Liesbet 28 december 2012 at 20:37 #

  Mijn favoriete tekst komt uit “Graceland” van Paul Simon:

  ‘And I see losing Love is like a window in your heart:
  Everybody sees you’re blown apart
  Everbody feels the wind blow’

  Ben elke keer opnieuw ontroerd als ik het hoor!

  groetjes!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.