Donderdag

Vorige week ging ik een dagje uit met Yvonne. (die een blogpost schreef over die dag) We bezochten de Tas-Ka winkel; een heerlijke, inspirerende plek. De papieren poezenzakjes kreeg ik van Yvonne cadeau, ze maken me blij. Verder nog twee foto’s van onze slaapkamer. Nu we vakantie hebben, probeer ik bewust te genieten van al het moois om me heen. Onze kinderen, ons huis, vrienden. Ik zag eens een banner waarop stond: ‘Look at all we have’. Dat vond ik zo waar; zonder dat we er bij stilstaan hebben we zoveel, in materiële en immateriële zin. Maar zo vaak neem ik het voor lief en wil ik zelfs meer, en beter. Zijn, in plaats van worden. Het staat nota bene op mijn eigen ‘About’-pagina, maar soms moet ik mezelf eraan herinneren.

Last week Yvonne and I went on a small trip together. (Yvonne wrote a blogpost about it) We visited the Tas-Ka store, a really inspiring and amazing place. Yvonne bought me the sweet paper cat-bags as a present, they make me happy. Last weeks I’m trying to be more aware of the pretty and happy things in my life. I think it’s really important to realize myself how lucky and wealthy we are. I saw a banner one day saying ‘look at all we have’. So that’s what I’m doing these days; just be happy with my amazing loved ones, our friends, our home and all the rest.  

, , , ,

27 Responses to Donderdag

 1. Lisanne van de Klift 26 juli 2012 at 22:34 #

  So true! Ik herken het… altijd willen verbeteren… veranderen… terwijl genieten zo belangrijk is! Mooie post! Goed om weer eens te lezen 🙂

  Liefs Lisanne

  PS Ik geniet met jou mee van jouw huis 😉

 2. W. 26 juli 2012 at 22:54 #

  Mooi en waar, Anki! Dankjewel voor deze reminder.

 3. De Groene Meisjes 26 juli 2012 at 22:57 #

  Prachtig… die poezentasjes, love it. Maar dan iets anders: de Berlijn poster. Liiiiieve Anki, mag ik alsjeblieft weten waar je die gekocht hebt? 🙂 Die poster zou mij ZO blij maken! 🙂

 4. Lore 26 juli 2012 at 23:05 #

  Oh ik geniet elke dag van die kleine dingetjes: ons supervrolijke huisje, onze kat, ons samen zijn, ons schoon servies, ons lekker eten, uitslapen,… Gewoon eens zitten en rond kijken naar al dat vrolijks rondom mij. Volgens mij doe ik het elke dag en ik hoop dat ik het nooit verleer 😉
  Mooie vlaggetjes, mooi behangpapier en mooi ansichtkaartrekje trouwens! 🙂

 5. Dee Amanda Russel 27 juli 2012 at 00:08 #

  Zijn is DE truc des levens! Lastige truc 😉

 6. Carla - Met Melk&Suiker 27 juli 2012 at 00:34 #

  Wat fijn om weer stil te staan bij wat je hebt en te genieten van al het geluk om je heen!

 7. Marcha 27 juli 2012 at 00:39 #

  Ach ja, ik heb het beide; genieten van de pietepeuterigste dingen, maar soms ook gewoon meer meer meer willen. Zolang de balans maar doorslaat naar het genieten ipv willen, dan is het goed toch 😉

 8. Iris Vank 27 juli 2012 at 00:40 #

  Mooie plaatjes. En die kattenzakjes zijn erg schattig!

 9. Marike - LIVWOW.nl 27 juli 2012 at 00:56 #

  Opvallend hoe snel we vergeten hoe mooi de wereld om ons heen is. En mooi als je toch momenten kan vinden dat je daar weer even bij stil staat.

 10. jenny holiday 27 juli 2012 at 03:05 #

  Oh my goodness…this room just makes my heart so so happy! 🙂 Thank you for sharing!
  xo Jenny

 11. Limoentje 27 juli 2012 at 10:02 #

  Wat mooi! Wat een prachtige kamer zeg.
  Ik vind ook je kaartenrek leuk, die ga ik pinnen, oke?

 12. Danique 27 juli 2012 at 10:32 #

  wat leuuk die kattenzakjes! en goed dat je een stapje terug neemt en in ‘t nu leeft, we hebben het al zo goed 🙂

 13. Huis lief huis 27 juli 2012 at 10:46 #

  Je hebt helemaal gelijk! Ook ik betrap mezelf erop, dat ik altijd wat anders wil en moet mezelf dan toespreken, om te kijken naar wat ik wél heb, ipv naar wat ik niet heb.En dan zie ik dat ik het goed voor elkaar heb. Maar zolang je het zelf nog in de gaten hebt, is het goed.
  Geniet van al het moois om je heen ( en in jezelf)!

 14. interieur-coosje 27 juli 2012 at 10:54 #

  Wat leuk is Tas-ka hè? Ik ben er heel lang fan van… De winkel in Den Haag heb ik tot op heden nog niet bezocht maar hun site maar al te vaak. En wat een gezellige slaapkamer heb je! Geniet van alles om je heen. Een fijne (zonninge) dag!
  Gr. Stephanie

 15. Chez chouke 27 juli 2012 at 13:20 #

  Hoi Anki,

  Je vroeg naar het stof van mijn ipadhoes, nou…gekocht bij spoonflower.com maar zoals ik al eerder over ze schreef…geen aanrader! Stof vervaagt enorm, ik heb alles met textielstift bij moeten tekenen! Maar wat een keus daar…overweldigend!

 16. Atelier Mama Bee 27 juli 2012 at 15:28 #

  Goh, helemaal niet herkenbaar 😉

  Maar daarom fijn om het af en toe iemand anders te horen zeggen/schrijven <3

 17. Nienke 27 juli 2012 at 16:01 #

  Dat je jezelf er soms weer aan moet herinneren heeft ook een goede kant/uitwerking: dan sta je weer op scherp. 😉

 18. Iris 27 juli 2012 at 16:20 #

  He je was vlak bij mij in de buurt (al was ik met vakantie). Gave winkel he? Ik word ook altijd zo blij als ik daar ben! Volgende keer thee en taart bij mij 🙂
  X Iris

 19. Nathalie -worldly treasury- 27 juli 2012 at 18:01 #

  Mooie, inspirerende woorden! Heel goed om bij stil te staan, wat ik nu dus ook weer even doe 😉

 20. Anouk 27 juli 2012 at 20:51 #

  ik sluit me aan bij de groene meisjes… die berlijnposter! <3

 21. Readkapke 27 juli 2012 at 21:26 #

  Ik begrijp nog steeds niet waarom ik dat behang in het blauw heb gekocht… Maar goed, je hebt gelijk, al dacht ik dat jij daar sowieso wel erg bewust mee bezig was, gezien CYB..?! Fijn weekend, genieten van de mensen om je heen!

 22. Lotte 28 juli 2012 at 03:51 #

  Ontzettend herkenbaar, belangrijk om jezelf en ook anderen daar regelmatig aan te herinneren! Wat is die birdcage-print op de kast trouwens fantastisch zeg! Is het een sticker?

 23. Stephanie 28 juli 2012 at 16:35 #

  Die poezenzakjes heb ik ook! Leuk zijn ze he?!

 24. Des 28 juli 2012 at 21:09 #

  wat een leuke winkel zet. de cuteness spat ervan af!

 25. normal daily chaos 29 juli 2012 at 00:07 #

  Hoop dat je een leuke dag hebt gehad? toevallig zelf van de week ook in den haag geweest, heb er een jaar gewoond in het zeelhelden kwartier) toen ik er studeerde ! en ja ook wij zijn bij Tas-ka geweest en hebben heerlijk gelucnhed bij quirky! wilde er nog een postje over maken, voor CYB:-) maar erg grappig dat jij er ook bent geweest van de week:-)

  groetjes

 26. maud 30 juli 2012 at 11:58 #

  hej Anki,
  Mooi geschreven en mooie foto’s. Ik heb dezelfde vraag als iemand anders op deze pagina, waar heb je de Berlijn poster gekocht :-). Vind ‘m geweldig! Mijn vriend en ik zijn gek op en van Berlijn en ik zou hem heel graag deze poster willen geven!
  Fijne dag,
  groetjes maud

 27. Cocoflower 4 augustus 2012 at 02:28 #

  Oooo Nice place !!!!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.