Where I come from…

Dankzij een blogpost van Anna van Today Illustrated raakte ik geïnspireerd om mijn eerste zelfgemaakte foto’s op te gaan zoeken. Ik maak al foto’s zolang ik me kan herinneren. Eerst met een 35mm camera met van die flitsblokjes, daarna steeds geavanceerder. (een met ingebouwde flits, een die automatisch doordraaide, mijn eerste digitale met 1 megapixel, mijn eerste mobiele telefoon met camera…) De oudste foto die ik vond is van een cavia van een vriendinnetje. Volgens mij was ik acht toen ik de foto nam, ik kan me het moment nog precies herinneren. Daarna, in mijn pubertijd, fotografeerde ik vooral de dingen die ik deed. Boeken vol heb ik met foto’s van optredens van mijn bandjes, van repetitiesessies, van skateboardende vrienden; typische interesses uit die tijd. Ik vond ook zo ongeveer 250 songteksten en liedjes. Geplakt in schriften, verzameld in schoenendozen. Het zijn schatten.
(de zoenende meisjes zijn inderdaad Iris en ik, haha. En de bovenste foto is van mijn allereerste bandje, ik was geloof ik 13)

Anna’s post made me searching for my own first photographs. I was about eight years old when I took the guinea pig-photo. From that time on I owned a 35mm camera. Much later I started taking pictures with my phone. When I was a teenager, I mainly took pictures of the bands I was in, skateboards and parties. Together with the photo’s I found about 250 songs en lyrics I wrote during my teens and twenties. (Argh, sounds old, now I’ thirty for only one month) A nice trip down memory lane. (and yes, the kissing girls are Iris and Anki, back in the days..)

, , ,

16 Responses to Where I come from…

 1. Pike 5 juli 2011 at 16:05 #

  Ontzettend grapig, die oude foto’s!

 2. Merel 5 juli 2011 at 16:20 #

  Ik word er spontaan vrolijk-sentimenteel van als ik de woorden Songtekst in schriftje, Ten Foot Pole, Skateboard, Bandje en Pennywise zie! Ooooh, vroeger!

 3. Jolanda 5 juli 2011 at 18:44 #

  Rock en roll zegt mijn middelste bij het zien van deze foto’s. Geweldig om te zien hoe het zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

 4. nina 5 juli 2011 at 20:16 #

  Superleuk om te zien, en wij komen duidelijk min of meer uit dezelfde tijd! (zie daar op de achtergrond een meisje met ruitjesbroek, capuchontrui en gele Doc Martens zitten, hoe herkenbaar!) En schattige foto van jou en Iris! 😉

 5. mireille 5 juli 2011 at 20:51 #

  Die foto van jou en Iris,
  lief zeg!
  Super leuk altijd
  oude foto’s kijken.

 6. Ina 5 juli 2011 at 22:16 #

  Waanzinnig ben geraakt…
  Door die kavia,(weet je nog dat je die rat had) bruttus rattus rattus von balzak)
  Toen was je nog een punkmeisje
  Gaaf dat plaatje van Iris die nog steets je trouwe vriendin is…
  En vooral die foto van je bandje….en dat doorheenloopmeisje…..
  (waar blijft de tijd)
  Ina

 7. Iris Vank 5 juli 2011 at 22:45 #

  Hahaha, die foto!! Ik dacht heus dat ik niet veel veranderd was de afgelopen tien jaar. Uhm, wel dus. Geweldige trip down memorylane, al die foto’s!

 8. anna 6 juli 2011 at 08:21 #

  iehhh wat leuk!!, ik hoopte al dat je ze zou posten 🙂 en ja die songteksten.. ik weet nog dat ik een bandje tig keer terug draaide om de songtekst uit te kunnen schrijven 🙂

 9. anna 6 juli 2011 at 08:23 #

  P.s alleen jammer bij de eerste foto dat we het niet kunnen horen!

 10. Mss T 6 juli 2011 at 08:53 #

  “Schatten” is het juiste woord, inderdaad!
  Grappig, die foto van Iris en jij samen 🙂

 11. SophieSweetVintage 6 juli 2011 at 10:47 #

  Wat een leuk idee! Eerlijk gezegd weet ik echt niet meer wanneer ik mijn eerste foto maakte… Hmmm… toch maar weer eens die doos vol ongesorteerde foto’s tevoorschijn halen! 🙂

 12. Gijs 6 juli 2011 at 12:52 #

  Haha, zie ik daar op de eerste foto nou de “Freak”?

 13. Hartje 7 juli 2011 at 06:23 #

  Leuk, om zo foto’s terug te kijken, ik heb gelijk zin om in mijn fotoalbums te kijken 😀

 14. Debora 7 juli 2011 at 06:49 #

  Wat een goed idee zeg, en heel grappig om te zien. Sorry hoor, heb nog nergens op gereageerd, maar ben nogal druk met van alles (wie niet) en daar tussendoor heb ik voor het eerst weinig puf om achter een scherm te zitten. Duidelijk teken dat ik aan vakantie toe ben. Gaan jullie nog?

 15. Julia - rock that horse 8 juli 2011 at 11:59 #

  Haha, wat leuk dit. Geweldig om te zien. Super dat je’t allemaal hebt gewaard!

 16. Barbara 10 juli 2011 at 20:04 #

  aa yr band 🙂 wonderful! i would like to hear it sometimes. i really like those photos from yr past, they’re so nostalgic even though i don’t know you.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.