Count your blessings

Wat me deze week blij maakte:
Ein-de-lijk verlof van mijn overdag-baan, uitrusten, op de bank zitten en thuis zijn met Wolf, die carnavalsvakantie had. De twee ‘superhelden’ die we voor 75 cent vonden bij de kringloop en waar Wolf dolgelukkig mee is. Vegetarische erwtensoep gemaakt door mijn lief, je zou het niet zeggen (want daar hoort toch worst in?) maar het is heerlijk! De vaatwasser uitruimen en tot de ontdekking komen dat we eigenlijk alleen maar mooi serviesgoed hebben. Op zaterdagavond gewoon een avond gaan zingen, zodat ik niet helemaal cold-turkey hoef af te kicken van al dat werken. En een hilarische website, klik hier. Waar werden jullie gelukkig van afgelopen week?

What made me happy this week:
The beginning of my maternity leave. I spend quiet days with Wolf and the cats at home. Singing on saturday-evening. (no maternity leave for entrepreneurs here in Holland) Two ‘superhero’s’ for Wolf, found at the thrift store for 75 cents. Delicious vegetarian pea soup made by Casper. The discovery that all our tableware has pretty, cheerful colors. And a hilarious website, click here. What made you happy?

, ,

22 Responses to Count your blessings

 1. mireille 13 maart 2011 at 18:18 #

  Mooi kijkje in de vaatwasser idd.
  Ik lig in een deuk om die website,
  te grappig zeg!
  Daar werd ik dus o.a blij van.
  Net als:
  *nieuw werk
  *lente weer
  *een fijn konijn
  *zondags ontbijt met man
  *m’n kleurtjeskast
  *Triggerfinger luisteren
  en nog 100 andere dingen.
  En ik werd heel verdrietig van de beelden
  van Japan.

 2. Mammalien 13 maart 2011 at 18:30 #

  Mooie foto’s weer.

  Geniet van je verlof!!!

 3. sandra 13 maart 2011 at 18:52 #

  Dat is zeker mooi serviesgoed, daar zou ik ook blij van worden.

  Waar ik blij van werd deze week;
  – dat het steeds eerder licht wordt en het ook langer licht blijft
  – gewone dingen, zoals eendjes voeren.

 4. Soraya 13 maart 2011 at 18:59 #

  Wow, jullie hebben echt alleen maar mooi servies. Werkelijk alles heeft bij jullie een mooi kleurtje, echt te gek!

 5. marjan 13 maart 2011 at 19:03 #

  Oe,oe,oe! Ik zie daar een heel fijn groen en wit gestippelt bakje van Ikea: is dat van recent? (we lopen hier volgens mij wat achter) Die andere kommetjes met die kleurige randen zijn ook heel fijn: waar?
  Groetjes uit een bijzonder regenachtig Seattle!
  Marjan

 6. Annemiek 13 maart 2011 at 19:17 #

  Ik word altijd blij van jouw Count your Blessings logjes :o)

 7. Matty 13 maart 2011 at 19:17 #

  Ik denk dat je het al weet:

  Lela Lela Lela Lela Lela Lela Lela Lela Lela
  en alle lieve reacties, cadeautjes, gedichten die voor haar geschreven zijn
  dat ze nog liever is dan ik durfde te dromen
  dat ze goed ter wereld is gekomen
  dat mijn Liefje een fantastische bevallingscoach blijkt te zijn
  dat er zulke lieve en betrokken kraamhulpen, verloskundigen en stagiaires zijn

 8. Chez Chouke 13 maart 2011 at 19:20 #

  Ik werd blij van je complimenten op mijn gehaakte dekentje! Hij is te koop hoor 😉 Maar het wordt geen heel grote vanwege oppe kleurtjes. Ik maak er nog een brede vrolijke rand omheen. 29,50 euro kost ‘ie.
  En als je toch verlof hebt, ben je van harte welkom op de thee-in-Villa-Augustus die Prentje en ik organiseren. 26 maart!

  Liefs

 9. Debora 13 maart 2011 at 19:28 #

  Gefeliciteerd met je verlof, geniet ervan (maar dat doe je ook wel zonder dat ik dat zeg). Waar ik blij van word? Deze foto’s. En de zon en dat ons huis bijna af is en en en, zoveel eigenlijk. Fijne week.

 10. Nikki 13 maart 2011 at 20:02 #

  Het water loopt me in de mond van die erwtensoep :)!

 11. Anki 13 maart 2011 at 20:53 #

  @Marjan Het groene gestippelde bakje is van de HEMA, maar wel al van lang geleden. Zal wel eens kijken of ze het nog hebben. De kommen met gekleurde rand zijn bijna allemaal van Koziol of Bodum, meeste Koziol en die zijn ook een stuk beter (sterker!) dan Bodum. Koziol moet denk ik in Seattle ook wel te krijgen zijn. Ik hoop voor je dat het snel stopt met regenen en dat de lente arriveert in Seattle! 🙂

 12. Iris Vank 13 maart 2011 at 20:59 #

  Heeerlijke foto’s weer. En grappig dat je die site weer eens plaatst, een hele tijd geleden heb ik er ook onwijs veel lol om gehad. Niet in het minst omdat Schurk en Aart een beetje paniekerig kijken bij elke mauw uit de boxen. Ghehehe.

 13. MiM 13 maart 2011 at 23:02 #

  Ik werd deze week blij van:
  -een goed genomen beslissing
  -time well spend met mijn kinders
  -veel nieuwe creatieve inspiratie
  -het idee dat ik aankomende week tijd in mijn schema heb om hier iets mee te doen.
  -veel leuke nieuwe blogs die ik ontdekt heb
  -veel lol en dankbaarheid op mijn werk
  en van
  -jouw blog vandaag, want zo kan ik even stilstaan bij wat deze week mij gebracht heeft. Dank je daarvoor!

  Geweldig mokje op de eerste foto trouwens…

 14. arnika 14 maart 2011 at 08:26 #

  Wat een mooi initatief is dit toch, ik zou me wel willen aansluiten op zondag een stukje op mijn blog, als je dat goed vindt?

  Heerlijk om stil te staan bij die dingen in het leven die hoe klein ze dan ook zijn, toch bijzonder, mooi kunnen zijn.

  Geniet van je verlof

 15. Marlous 14 maart 2011 at 09:03 #

  Ik werd blij van: kleur! Van de nieuwe ingelijste posters op onze slaapkamer, van onze konijnen die door de tuin heen huppelden, van de naaimachine die ik kreeg (en nu kan ik geen smoezen meer verzinnen..ik moet er mee leren werken ;-)) En van de zon die zowaar weer tevoorschijn kwam. Geniet van je verlof, ik kan me helemaal indenken dat je eraan toe bent! Heerlijk!

 16. Anki 14 maart 2011 at 11:09 #

  @Arnika Tuurlijk mag je meedoen, leuk!!

 17. Merel 14 maart 2011 at 12:15 #

  Wat zijn jouw foto’s weer GAAF. En, oh, dat bovenste kopje, zo leuk 🙂 Ik werd van heel veel dingen blij, maar moet me nu haasten want ook deze week is weer begonnen!

 18. Jolanda 14 maart 2011 at 19:28 #

  Leuk initiatief.
  Eens even denken, waar werd ik deze week blij van:
  -het behalen van het A-diploma
  -het begin van de eetbare tuin
  -het lekker in de buitenlucht vertoeven
  -pompoms ipv ballonnen

 19. Caroline 14 maart 2011 at 20:21 #

  hihi, die katten. met name als je snel klikt klinkt het net als een drachtige bende van ellende. ik ben overigens dol op poezen!

 20. Jellyfish 14 maart 2011 at 20:27 #

  Gaaf dat je die beker nog steeds hebt! 😉
  Verder zijn die Koziol kopjes echt niet kapot te krijgen idd, mooi ook!
  Die site! miaauw!

 21. liesbeth 18 maart 2011 at 10:14 #

  hoi anki,
  gefeliciteerd met je zwangerschap, supertof! onze kids zouden graag een klein broertje of zusje willen, maar helaas pindakaas, moeders is te oud 🙂
  wat een mooi blog heb je en wat herken ik veel dezelfde interesses, waaronder zingen! doe het zelf niet veel meer, dochterlief (14) des te meer.
  ik ga nog even verder rondkijken, ik kijk ook of ik je kan volgen, leuk!
  veel groetjes, liesbeth

 22. liesbeth 18 maart 2011 at 10:15 #

  en wat ik nog kwijt wilde (daarom plaatste ik hier n reactie): ben ook al jaren fan van de koppen van koziol, heb ze ook in alle maten en kleuren!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.