Snap! Fotograferen met je smartphone

Snap! Fotograferen met je smartphone

Hebben jullie dat ook, dat drukte zo in pieken en dalen gaat? Op de een of andere manier krijgen wij het nooit voor elkaar om intensieve klussen een beetje te spreiden. De afgelopen twee maanden waren echt bizar druk. We maakten ons tweede boek, besloten ons huis te koop te zetten en regelden alle dingen die daarvoor moesten gebeuren, we startten met collega’s een nieuw creatief project en ik gaf ondertussen een hoop workshops en lezingen (o.a. bij de trendacademy van Elle Decoration & Fontys, Creative Life en het designkwartier in Den Haag). Het was leuke drukte, maar stiekem verlang ik ondertussen heel erg naar vakantie.

Deze week was de deadline voor ons tweede boek over smartphonefotografie, dat Snap! gaat heten. Casper en ik hebben daar al maanden lol om, want hoewel Snap! natuurlijk komt van de term ‘snapshot’ (een snel gemaakte foto, zoals je vaak doet met je smartphone) is het een titel die zich leent voor allerhande grappen*. Snap! is net als Shoot! een laagdrempelig boek dat in begrijpelijke taal uitleg geeft over hoe je betere foto’s kunt maken met je smartphone. Naast een stukje basistechniek en compositie komt ook fotobewerking aan bod. Als hashtag voor het boek kozen we #iksnaphet, omdat dat natuurlijk wel de bedoeling is als je het boek uit hebt (en stiekem ook omdat we dat grappig vinden). Als je Shoot! een leuk, of zinnig (liefst leuk én zinnig) boek vindt, denk ik dat Snap! je ook bevalt. Als je Shoot! niet kocht omdat je geen ‘echte’ camera hebt, biedt Snap! uitkomst.

Snap! zal gepresenteerd worden op 24 september op het Snorfestival in Utrecht. Het is on- en offline verkrijgbaar vanaf 25 september. Net als Shoot! heeft Snap! mooie folie op de voorkant (zilver ipv goud dit keer) en een linnen rug. Snap! heeft een softcover en zal 16,99 gaan kosten. Binnenkort starten we hier de voorverkoop.

*Bij ons in Brabant zeggen we vaak ‘snapte?!’ achter zinnen om na te gaan of iemand het begrepen heeft. Hoe meer er in dialect gesproken wordt, hoe vaker er ‘snapte?!’ geroepen wordt (of: hoe meer alcohol er genuttigd wordt, hoe vaker men ‘snapte?!’ roept). Snapte?!

p.s. Dank voor al jullie lieve berichten over de verkoop van ons huis hier, op Facebook en op Instagram. Er zijn inmiddels al een aantal kijkers geweest, we vinden het nog steeds erg spannend hoe het allemaal zal gaan lopen. Helaas verhuizen we niet naar het roze kasteel van het Land van Ooit (we zouden wel willen, maar dat zit er echt niet in, helaas!), maar hetgeen we op het oog hebben vinden we zelf bíjna net zo vet. Maar goed, eerst maar eens ons eigen huis verkopen. Fingers crossed!

Wens jullie een heel fijn weekend!

, , , ,

18 Responses to Snap! Fotograferen met je smartphone

 1. Daan 23 juni 2017 at 09:04 #

  Proficiat met de deadline alvast! Geweldige titel xd

 2. Lizet 23 juni 2017 at 09:29 #

  Heel tof ziet hij er weer uit! Staat al op mijn verlanglijstje 🙂

 3. Lonneke 23 juni 2017 at 09:31 #

  Ik ben benieuwd naar het boek, zal vast en zeker weer top zijn.
  Hopelijk verkopen jullie je huis snel én kunnen jullie je droomhuis kopen.

 4. Marielle 23 juni 2017 at 09:52 #

  Super leuk weer!

 5. Tessa 23 juni 2017 at 10:18 #

  Wat leuk! En wel heel toevallige timing van bekend making heb net review over je book shoot geschreven. Wat ik echt heel leuk boek vind en veel van heb geleerd. Dus ben nu al benieuwd naar je andere boek.

 6. Karlijn 23 juni 2017 at 10:54 #

  Oh wow Anki wat ziet dit boek er weer tof uit! Past voor mijn gevoel precies bij jullie en wat jullie willen uitstralen, snapte?! 😉 Fijn weekend! X

 7. Makien Verkroost 23 juni 2017 at 12:34 #

  Ben benieuwd naar jullie boek en stiekem ook heel erg benieuwd naar wat jullie nieuwe huis zal worden 😉 Spannend!

 8. Sabine 23 juni 2017 at 14:17 #

  Wat tof een tweede boek! En ook heel nuttig denk ik zo! Ik moet eerlijk zeggen dat ik Shoot! ook nog niet gelezen heb. Maar nu ik sinds kort ook een “echte” camera gebruik moet dat er toch maar eens van komen denk ik zo. Hoe dan ook succes met de verkoop van jullie huis en gefeliciteerd met jullie mooie nieuwe boek!

 9. Aukje 24 juni 2017 at 07:56 #

  Het boek ziet er super uit en een mooie release-datum! Ik ben erg benieuwd, maar nog even geduld.

 10. Géa 24 juni 2017 at 10:08 #

  Ik kan niet wachten!!

 11. Bibi 26 juni 2017 at 20:58 #

  Wauw ik wacht met smacht op je nieuwe boek!

 12. Suus Strijbos 26 juni 2017 at 21:44 #

  Leuk! Ik kan niet wachten!!
  Wil hem heeeeeeel graag hebben en lezen!

  Liefs Suus

 13. Edith 3 september 2017 at 16:35 #

  Handig!! Is hier ook een E-book van?

 14. Yvonne van den Acker 12 september 2017 at 11:35 #

  Toppie..een 2e boek ter inspiratie, zoals “shoot” mij ook geïnspireerd heeft. Ik kijk ernaar uit..

  Gefeliciteerd Ankie!!

 15. Yvonne van den Acker 12 september 2017 at 11:36 #

  Toppie, een 2e boek, waarvan ik hoop net zo inspirerend als Shoot! Ik kijk ernaar uit.

  Gefeliciteerd Ankie!

 16. Anki 12 september 2017 at 22:44 #

  @Edith nog niet!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Shoot! Fotograferen met je hart - Anki Wijnen – Team Small Business - 20 juli 2017

  […] last van, dat je boeken koopt omdat ze er zo goed uitzien? In september komt het tweede boek uit: Snap! Fotograferen met je smartphone. Ook al zo’n […]

 2. Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in augustus | Fiekefatjerietjes - 6 september 2017

  […] Dit heel mooi vormgegeven boek katapulteerde me even terug naar de tijd dat ik avondlessen fotografie volgde. Heel wat technische aspecten worden op een luchtige manier, met veel voorbeelden, uitgelegd. Een leuke opfrissing! De ondertitel van dit boek, fotograferen met je hart, vertelt eigenlijk alles over het boek; de liefde voor de fotografie is duidelijk in het boek te merken. Ik kijk uit naar het nieuwe boek van Anki, over fotograferen met de smartphone! […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.