A forest

Kähler & Ruth Hengeveld - zilverblauw.nl

Voorheen vertelde ik al eens over mijn afkeer van het extreme, lege materialisme dat me opvalt in de online wereld. Van het schrijven over ‘musthaves’ en ‘wishlists’ en het ‘verliefd worden’ op (zo lijkt) elk willekeurig nieuw designitem. Ik heb er bewust voor gekozen om daar niet aan mee te willen doen, al hou ik van design zo lang ik me kan herinneren. Een tijdlang was mijn ergernis zo groot dat ik zelfs helemaal geen zin meer had om nieuwe interieurspullen te kopen, buiten vintage of tweedehands dingen die ik vond via marktplaats of de kringloop. Inspireren is immers (vind ik) veel meer dan alleen maar constant geld uitgeven en stijl is gelukkig niet te koop. Maar tijdens onze vakantie lukte het me gelukkig weer even om te genieten van een aankoop.

During our stay in Denmark I bought a whole forest of Kähler‘s Avvento candlesticks. The amazing poster was a gift from the talented Ruth Hengeveld, whose work I admire. 

Kähler & Ruth Hengeveld - zilverblauw.nl

Denemarken (of eigenlijk heel Scandinavië) is het walhalla voor designliefhebbers en zo kwam het dat ik, in een inieminie-dorpje, zomaar tegen deze Avvento kandelaars van Kähler aanliep en een Deens bos kocht. In de aanbieding, ook nog. Ik had al drie boompjes verzameld thuis. In eerste instantie kocht ik er, na een hoop getwijfel, twee. Later in de week, na een hoop nadenken en twijfelen, kocht ik de andere twee er ook bij. Kan ik deze ‘musthaves’ mooi in één keer afstrepen van mijn ‘wishlist’. En hoewel sommige mensen het typische kerstkandelaars vinden, mogen ze van mij het hele jaar blijven staan.

De fantástische poster is van Ruth Hengeveld‘s hand. Ik bewonder Ruth’s werk en authentieke stijl al jaren en toen we elkaar onlangs eindelijk ontmoetten, kreeg ik de poster cadeau. Hier kun je meer van Ruth’s werk bekijken, als je dat leuk vindt.

Kähler & Ruth Hengeveld - zilverblauw.nl

Disclaimer: niks mis met het maken van lijstjes, ook niet als je ze ‘wishlists’ noemt, prima tijdverdrijf. Een broer van mijn vader zei echter ooit: “het bezit van de zaak is het einde van het vermaak”. Hij was een wijs man.

Disclaimer 2: als je nu, net als ik, naar aanleiding van de titel van dit bericht ‘a Forest’ van the Cure in je hoofd hebt, klik dan hier.

, ,

13 Responses to A forest

 1. Lonneke 24 augustus 2016 at 16:28 #

  Ik ben het met je eens… ik word blij van mooie spullen, maar realiseer me ook dat het daar in het leven absoluut niet om draait. Het is goed om na te denken over een aankoop, er eventueel voor te sparen, want dan ben je er uiteindelijk veel blijer mee.

  Ik vind de kandelaars prachtig! Ik bestelde er ooit eentje en toen toch nog maar eentje. Ik snap dus dat je nu een heel bos hebt 😉 Ik ben alleen nog op zoek naar de perfecte kaarsen dus als je nog tips hebt?

  De poster vind ik trouwens echt prachtig. Ik hou van de kleuren.

 2. Anki 24 augustus 2016 at 16:30 #

  @Lonneke in de nieuwe kandelaars passen gewone kaarsen, dat is echt heel fijn vind ik. De kleine kaarsjes die in de oudere kandelaars passen koop ik met kerst altijd bij het tuincentrum bij de kerstafdeling. Liefs!

 3. gras vd buren 24 augustus 2016 at 16:43 #

  Koningin wishlist meldt zich en ik kan echt spontaan verliefd worden op spullen, maar dat gaat niet op bij elk willekeurig nieuw designitem dat voorbij komt. Mijn wishlist is kort maar krachtig en er wordt (helaas) zelden wat afgestreept. Maar de slingers gaan zo’n beetje uit, elke keer als dat wel zo is en dan is het meteen een aankoop voor jaren <3
  (En de boompjes staan bij mij ook heel het jaar hoor!)

 4. Anki 24 augustus 2016 at 19:58 #

  @grasje ik hou ook van het maken van lijstjes hoor, en als ik dan eindelijk iets van de lijst heb, kan ik intens blij zijn. Maar zoals jij zegt: dan is het ook echt een aankoop voor jaren, niet om kort even iets over te schrijven en daarna weer weg te doen. En al helemaal niet elk willekeurig item dat voorbij komt, alleen maar omdat er een designmerkje op geplakt is. Al zou ik bij een winkel al Strand West best alles willen inladen. 😉 Uiteindelijk gaat het denk ik allemaal om het concept dat er achter je aankopen zit, het ‘waarom’ van het willen van iets. Interessante materie. 🙂

 5. Sandy 24 augustus 2016 at 21:35 #

  Ooh bedankt voor de link,
  ik zat inderdaad keihard met the forest van the Cure in mijne kop
  na het lezen van de titel.

 6. Afke Spies 24 augustus 2016 at 21:40 #

  Ik ben volkomen met je eens. Iedereen wordt gek gemaakt en koopt allerlei spullen waarvan ze het toch snel weer klaar mee zijn. Blogs die daar aan mee doen, bekijk ik zelden. Groetjes Afke

 7. Jeske Souverein 24 augustus 2016 at 23:57 #

  Prachtige poster… Ik ken haar niet. Net haar site bekeken, heel gaaf wat ze doet. Thanks voor de tip!

 8. Lottes Anekdotes 25 augustus 2016 at 10:23 #

  Hij was inderdaad een wijs man, want het is helemaal waar, wat hij zei.
  Ik vind die kandelaars fantastisch! En jep, ze lijken misschien een beetje geïnspireerd op de Kerstdagen, maar aangezien ik daar een grote fan van ben, zouden ze ook hier het hele jaar mogen blijven staan 😉

 9. Gras_vd_buren 25 augustus 2016 at 11:24 #

  Zeer interessante materie en ook best interessant om te volgen op een medium als Instagram (met hier en daar wat verbazing en soms de behoefte om me nog extra af te zetten tegen dat fenomeen en nog meer mijn eigen pad te kiezen).
  Ik hou van observeren en analyseren 🙂

 10. Gertrud 1 september 2016 at 09:13 #

  Ze zijn prachtig, wij zijn ook de trotse bezitter van een paar! Lucky you dat je ze ook nog met korting vond. Ik houd zeker van wensenlijstjes, al ontstond dat ooit omdat ik nooit wat leuks (dus niet iets voor het huishouden, haha) kon bedenken voor mijn verjaardag en Pinterest is dan heul handig 😉 Fijne dag Anki.

 11. Chris 13 september 2016 at 10:20 #

  Hallo Anki,

  Ik volg je blog al lang, en ik vind de foto’s erg mooi, maar ik verbaas me elke keer dat je , zoals hierboven, hetzelfde tafereeltje meerdere malen fotografeert en plaatst. 4x zelfs! waarvan de onderste en de bovenste bijna hetzelfde zijn…
  Het effect is wel mooi, maar ik vroeg me af waarom je daarvoor kiest, en waarom niet 1 grote foto.

  groetjes,
  Chris

 12. Anki 13 september 2016 at 11:00 #

  @Chris interessante vraag! Ik vind zelf altijd dat als je maar één grote foto plaatst, je niet genoeg beeld krijgt van hoe het er vanuit verschillende perspectieven uit ziet. Dus bijvoorbeeld ingezoomd, of juist van verder weg. Iedereen heeft een verschillende ‘favoriete invalshoek’, ik hou zelf heel erg van staand beeld bijvoorbeeld, terwijl een ander juist houdt van liggend beeld. Dus de onderste foto is bijvoorbeeld liggend en spreekt mensen aan die daar een voorkeur voor hebben. Dus eigenlijk is het een manier om iets op meerdere manieren te laten zien, waarvan je als lezer/kijker het voor jou meest aantrekkelijke beeld kan kiezen (en die bijvoorbeeld op kan slaan op Pinterest of zo).

 13. Chris 27 september 2016 at 10:27 #

  Hoi Anki,
  Bedankt voor je antwoord. Ik snap nu waarom je het doet. Ik vind de staande foto het mooist 🙂
  groetjes Chris

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.