Pruim & perzikslofjes

pruim & perzik slofjes

Een snel en heel makkelijk receptje op de zondagavond: pruim & perzikslofjes. Ik maakte ze vanavond voor de wedstrijd Nederland-Mexico – met drie mannen in huis is de voetbalgekte definitief toegeslagen.

Nodig, voor 8 porties: plakjes deeg voor hartige taart, pruimenjam, een perzik, vier pruimen, evt. wat amandelschaafsel.

Doen: Laat de plakjes deeg kort ontdooien, kras er met een mes een kader in en besmeer het kader met pruimenjam. Snij de perzik in zes partjes en de pruimen in tweeën en verdeel over de plakjes deeg. Bestrooi met wat amandelschaafsel en bak 20 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. (Zo zagen de slofjes eruit voor ze de oven ingingen) Smakelijk eten!

pruim & perzik slofjes

A fast and easy recipe for a peach-plum tart on this sunday night. I served it to the boys during the engrossing soccer match this evening. 

You need, for 8 portions: puff pastry, divided in 4 squares, plum jam, 4 plums, pitted and sliced, a large peach, pitted and sliced, flaked almonds.
To do: Preheat oven to 425F. Roll the pastry out on a lightly floured work surface and divide in four squares. Place the pastry on a parchment lined baking sheet. Apply the plum jam on your pastry, then add the fruit and finish with the flaked almonds. Place in the oven and bake until fruit has softened, for about 20 minutes. (this is how they looked before they went into the oven) Bon appetite!

, , , ,

9 Responses to Pruim & perzikslofjes

 1. Karlijn 29 juni 2014 at 20:59 #

  Nou, ze hebben geholpen hoor 🙂
  Wat zien ze er heerlijk uit. Ik denk dat ik ze morgen als verassing voor mijn moeder ga maken, nou maar hopen dat ze lukken!

 2. Ingrid 29 juni 2014 at 22:11 #

  Die zien er heerlijk uit !
  ‘k weet wel niet of het een goed idee is om de mannen zo te verwennen tijdens het voetbal… Bij kinderen mag je toch ook slecht gedrag niet belonen ? ;-)))

 3. Dina 30 juni 2014 at 09:20 #

  Ze lijken me heerlijk! 🙂

 4. Rianne 30 juni 2014 at 14:01 #

  Lijkt me heel lekker!

 5. tessa 30 juni 2014 at 14:18 #

  ziet er heerlijk uit! en zo mooi!

 6. Marloes Thuis 2 juli 2014 at 16:15 #

  Ik ga ze zeker een x-tje maken! Ze zien er heerlijk uit en waarschijnlijk zijn ze dat ook aangezien je geen foto meer hebt kunnen maken nadat ze in de oven geweest 🙂
  Groetjes Marloes

 7. Anki 2 juli 2014 at 21:28 #

  @Marloes Thuis ze zijn zo uit de oven gekomen. De foto van de slofjes voordat ze in de oven gingen vind je op Instagram, de link staat in de tekst. 🙂

 8. Marloes Thuis 3 juli 2014 at 07:38 #

  Haha, Bedankt Anki! Ik zie nu pas dat het een linkje is :-), ik vond ze er al zo mooi gebakken uitzien! Ben blij dat het bijna vakantie is want volgens mij ben ik daar erg aan toe 😉

 9. pieke 7 juli 2014 at 10:17 #

  wij aten ze zaterdag tijdens de wedstrijd: gelukstaartjes denk ik! al maakte ik ze met aarbeienjam, aarbei en perzik. toprecept: makkelijk, lekker en mooi, dank voor het delen!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.