Barcelona with a 7-year-old

barcelonawitha7yearold

We zijn in Barcelona, om wat bij te komen van alle drukte van de afgelopen tijd. Ik bezocht Barcelona 5 jaar geleden voor het laatst met mijn goede vriendin Froukje en nam me toen voor een keer terug te gaan met Wolf erbij. Barcelona is bij uitstek geschikt voor een eerste stedentrip: Gaudi’s prachtige bouwwerken, het strand en het goede weer maken het een fijne stad om met kinderen te bezoeken. Wolf was 2 toen hij voor het laatst vloog, dus dit werd zijn eerste ‘bewuste’ vliegreis. Hij keek er al weken naar uit. Mus mocht met Casper’s ouders mee naar zee, dus we konden er een echte ‘grote jongens-reis’ van maken.

When I visited Barcelona 5 years ago with my good friend Froukje, I knew I would be back with Wolf one day. I really wanted to show him this city with it’s beautiful buildings by Gaudi, the beach and everything else Barcelona has to offer. One of Wolf’s wishes was to make a plane ride, so we decided to take him on a little big-boy trip. Casper’s parents and Mus stayed at the summerhouse.

hostel lenin barcelona

We verbleven in Hostel Lenin, om de hoek bij het schitterende Casa Batlló. Ondanks de wat dubieuze naam (en het foute filmpje) is dit een prima plek om te slapen: het hostel is gevestigd in een groot monumentaal pand met schitterende hoge plafonds en kleurrijke mozaïekvloeren. Het fijne van een hostel is dat je er zonder problemen een drie- of meerpersoonskamer kunt boeken én dat het heel betaalbaar is. Wij boekten een kamer met eigen badkamer en een fijn balkon.

Just like five years ago, I booked a room with a private bathroom and nice balcony at the Lenin Hostel. I know the name sounds a bit creepy, (and the movie is a bit old-fashioned)  but with it’s beautiful ceilings and floors it’s a great and affordable place to stay. 

barcelonawithkids1

Reizen met kinderen betekent concessies doen. We wisselenden de leuke dingen voor Wolf af met dingen die wij graag wilden doen. Even winkelen en daarna naar het zee-aquarium, bijvoorbeeld. Wolf was erg onder de indruk van de haaien.

Barcelona is leuk om te voet te verkennen, vooral het oude deel heeft prachtige nauwe straatjes met leuke winkeltjes en restaurantjes. We aten twee keer tapas en daarna een keer McDonalds. Toen Wolf zei dat zijn voeten teveel pijn gingen doen, (op dag 3) hebben we een kaart voor de touristenbus gekocht. Zo zagen we veel van de stad, zonder dat we weer een hele dag hoefden te lopen.

citytripwithkids

Traveling with children means making concessions, so we made sure to plan a variety of activities a day. A bit of shopping for Casper and me in the morning, visiting the sea aquarium in the afternoon. We ate at one of the nice restaurants twice, and went to McDonalds the day after.

Barcelona is a great city to explore on foot. When Wolf got tired of all the walking, (on day 3) we bought a ticket for a tourists-bus, it’s a great way to see the city’s hotspots without the sore feet.

citytripwithkids3

Een absolute aanrader vonden wij de berg Tibidabo, met daarbovenop een schitterend uitzicht en leuke attracties. Een oud kabeltreintje brengt je naar boven. Op de berg vind je het oudste attractiepark van Spanje, wat alleen open is op zaterdag en zondag. Dat vonden wij stiekem niet zo erg, helemaal niet omdat er naast het attractiepark een stel losse attracties, waaronder een klein reuzenrad en een hoge uitkijk-toren, wél geopend waren. Casper maakte een kort filmpje van ons op de top van de berg, je kunt het hier bekijken.

citytripwithkids1

We absolutely loved visiting the mountain Tibidabo with it’s spectacular views over the city and the surrounding coastline. The funicular del Tibidabo takes you all the way up on the mountain. The railway, built in 1901, was the first of its kind in Spain. On top of the Tibidabo you’ll find an amusement park. It’s the oldest in Barcelona and still has most of the original rides, some of which date to the turn of the 20th century. We didn’t visit the amusement park itself, because it’s only opened on saturdays and sundays, but enjoyed the small rides, like a ferris wheel, just outside the park. (Open all week. Casper made a cool little film starring me and Wolf on top of the mountain, see it here)

citytripwithkids2

Morgen meer Barcelona! (met shop tips) More Barcelona-adventures tomorrow!

, , ,

14 Responses to Barcelona with a 7-year-old

 1. Milou 8 mei 2014 at 21:25 #

  Heerlijk, benieuwd naar al je tips! Ik ga over een paar maanden..

 2. kitty 8 mei 2014 at 21:29 #

  Oooh heerlijk, mijn lievelingsstad. Tot nu toe verschillende keren geweest met vriendinnetjes. Erg leuk om te lezen hoe je de Barcelona mixt met kindproof uitjes.

 3. Saskia 8 mei 2014 at 21:31 #

  Super! Dank voor de tips! Wij gaan volgende maand met z’n vieren, de jongens kijken er zó naar uit.
  xxx

 4. Merel 8 mei 2014 at 21:42 #

  Oh wow. Ik ga volgende week, in mijn eentje. Best wel spannend. Maar als ik deze foto’s zie weet ik weer waarom ik zo graag terug wilde naar deze stad. Prachtig! En wat heerlijk voor Wolf, zo’n grote mensen vakantie 😉 Fantastisch!

 5. Jacq. 8 mei 2014 at 21:48 #

  Dat klinkt als een super toffe reis!!

 6. Danique | 88Forever 8 mei 2014 at 22:11 #

  zo mooi! ik wil er ook ooit weer eens heen 🙂

 7. Christel 8 mei 2014 at 22:44 #

  Wat heerlijk en leuk om te zien! Ik heb er zelf drie maanden gewoond en ben verliefd geworden op de stad.

 8. pieke 8 mei 2014 at 22:47 #

  heerlijk!

  wij gingen in de herfstvakantie als eerste citytrip voor onze 8,6 en 3-jarige. meteen geboekt toen de jongste zindelijk en middagslaapje-vrij was. inderdaad een goed begin. tibidabo en de bus deden wij ook, samen met veel gaudi en strand. zou zo terug willen!

 9. esther 8 mei 2014 at 22:49 #

  Cool! Wij gaan deze zomer een week met 2 kleine meisjes met de trein
  Ik was er voor het laatst een jaar of 10 geleden en vond het er super (sprookjesachtig en hip)
  Tips meer dan welkom! (we gaan graag uit met de kindjes, maar in het zuiden is het tijdstip nogal eens een probleem, dus als je leuke restaurants weet waar je een beetje op tijd kunt eten…)

 10. merula 8 mei 2014 at 23:31 #

  bedankt voor de tips! Klinkt leuk en goed te doen.

 11. Maaike 10 mei 2014 at 12:43 #

  Prachtige veelzijdige stad waar je je prima heeeeeel lang kunt vermaken!!

 12. tessa 11 mei 2014 at 15:09 #

  wat een prachtige reis met je mooie mannen! heerlijk.

 13. Marij Hessel 11 mei 2014 at 20:33 #

  Zier er heerlijk uit!! Barcelona blijft een geweldige stad….

Trackbacks/Pingbacks

 1. Favoriete bloggers mei - Mamaliefde - 16 maart 2017

  […] Ameland – Thuisblijf Mommy’s blog Barcelona with a 7-year old – Zilverblauw Logeren – Joris en co Barcelona met een baby en een peuter – […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.