Vegan fruitrepen

Raw vegan fruitrepen

Voor wat betreft gezond en milieubewust eten leven we naar de uitspraak van Roos Vonk: liever inconsequent goed, dan consequent fout. Casper en ik eten geen vlees, onze kinderen wel af en toe. Soms eten we vis, maar niet te vaak. Als er een vegan variant is van iets wat we graag eten, kiezen we daarvoor. We doen wat voor ons redelijkerwijs op te brengen is om bij te dragen aan een betere wereld.

Dat ik vandaag een ‘raw’ en ‘vegan’ recept plaats, is dus gewoon omdat me dit een lekker recept leek. Ik heb een beetje mijn eigen draai gegeven aan een aantal Amerikaanse recepten die ik had bewaard. Deze fruitrepen zijn heel makkelijk om te maken en erg lekker. Wolf sprak de magische woorden: ‘Het is gezond zegt mama, maar het smaakt echt héél ongezond.’

 vegan fruit bars

Buiten Nederland wordt vaak gewerkt met de maatvoering ‘cups’. Ik heb bij de kookwinkel een grappig setje gekocht waarin je cups kunt afmeten, zoiets als dit. Je kunt ook gewoon een koffiekopje gebruiken. Als je consequent hetzelfde kopje pakt, gaat dat prima.

Nodig: 1,5 kopje walnoten, 1 kopje ontpitte dadels, 1 kopje zomerfruit, 1 kopje cashewnoten, 0,5 kopje kokosolie, (kokosolie smelt al bij 25 graden, dus je kunt vrij makkelijk een half kopje afmeten door het kort te verwarmen in de magnetron) 0,3 kopje maple syrup, snufje zout.

Doen: Laat de cashewnoten 2 uur weken in water. Ondertussen maak je de bodem van de dadels en de walnoten, met een snufje zout. Eigenlijk moet je de dadels en de walnoten fijnmalen in een keukenmachine. Omdat ik die geen heb, heb ik ze fijngesneden en gemixt. Daarom is mijn bodem zo kruimelig, als je de keukenmachine kunt gebruiken krijg je een mooie, egale bodem. Gebruik een kleine, ingevette ovenschaal en verspreid je dadel-walnoten mengsel daarop. Duw een beetje plat met je hand, zodat de bodem goed stevig wordt. Zet even in de koelkast tot de cashewnoten geweekt zijn.

Doe het zomerfruit, de cashewnoten, de kokosolie en de maple syrup in een kom of de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. (Ik gebruikte de staafmixer.) Verdeel over de dadel-walnoten bodem en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Serveer en bewaar koel. Smakelijk!

raw vegan fruit bar

We’re no vegans and not even real vegetarians, because we eat fish every once in a while, but we’re aware of the environmental burden of our food consumption. That’s why we love easy to make, healthy and delicious vegan alternatives like these raw, vegan fruity cheesecake bars. I’ve used this recipe as a base and made some small changes to make it fit the Dutch kitchen. Really worth trying. Happy monday!

The beautiful blue plate is from Wies Wonen.

, , ,

18 Responses to Vegan fruitrepen

 1. Karlijn 31 maart 2014 at 10:53 #

  Ziet er heerlijk uit. En een geniale uitspraak van Wolf! Wat fijn dat ze je baksels zo lekker vinden 🙂

 2. pieke 31 maart 2014 at 11:27 #

  ziet er heerlijk uit en de ingrediënten heb ik allemaal in huis, dus als ik straks klaar met werken ben ga ik meteen aan de slag!

 3. Ingrid 31 maart 2014 at 11:50 #

  Dat ziet er overheerlijk uit ! Ik denk dat dit receptje op veel plaatsen vandaag zal gemaakt worden 🙂 !

 4. Janina - Elke dag zaterdag 31 maart 2014 at 11:54 #

  Het is dat ik zo moet gaan werken, anders zou ik ze nu direct zijn gaan maken.
  Ze zien er heerlijk uit! Heb gelijk een printje gemaakt 🙂

 5. fotootje vandaag 31 maart 2014 at 11:54 #

  Het recept klinkt erg lekker en door de manier waarop je fotografeert krijg ik zelfs trek in de bloemetjes op het bordje!

 6. Denise Beckand 31 maart 2014 at 12:14 #

  Oh wow, ziet er super uit (als altijd op je blog) en het lijkt me heerlijk 🙂

 7. Maartje 31 maart 2014 at 12:51 #

  Oh wat lekker! Perfect voor bij een kop thee in de tuin 🙂

 8. sarah 31 maart 2014 at 13:12 #

  Het ziet er in ieder geval heel erg mooi uit!
  Gaan we een keertje maken-dank voor het delen.

 9. Francis 31 maart 2014 at 13:33 #

  Lijkt me heerlijk (komt ook door de mooie foto’s wederom)! Ga ik deze week zeker eens proberen.
  Erg handig dat je er de links naar ingredienten bij zet, dan kun je meteen checken of je de juiste ingredienten in huis hebt. Bij de kokosolie twijfelde ik even maar deze blijk ik ook gewoon in huis te hebben 😉

 10. Chez chouke 31 maart 2014 at 18:35 #

  Haha dan moet het goed zijn als het ongezond smaakt! Ik bak al maanden alleen nog eigen mueslirepen, zonder suiker enz. Heerlijk! Of ben ik nu een geitenwollensok 😉

 11. Readkapke 31 maart 2014 at 21:54 #

  Hmmmm, ik kocht vandaag mueslirepen (what was i thinking?!), dit lijkt een smakelijker alternatief!

 12. Stephanie 31 maart 2014 at 22:10 #

  Boh wat ziet dat er lekker uit! En de foto’s zien er ook prachtig uit.

 13. Ingrid 1 april 2014 at 11:47 #

  Dit heb ik natuurlijk gelijk gisteren uitgeprobeerd! Het smaakt heerlijk!
  Mijn versie is het niet zo goed opgesteven als bij jou op de foto, de vruchtenlaag. Waar zou dit aan kunnen liggen?

  Ik ben er in ieder geval nu heerlijk van aan het smullen met een kopje thee. Bedankt voor het delen! 🙂

 14. Suzanne 1 april 2014 at 18:45 #

  Haha, die Wolf! Het baksel ziet er weer prachtig uit. En dan die bloemetjes eromheen…

 15. Jodelarini 1 april 2014 at 19:50 #

  Klinkt goed! Die ga ik proberen… recepten voor gezonde snacks voor mijn kleine man zijn hier erg gewild. 😉

 16. merula 1 april 2014 at 21:48 #

  o maar daar zitten allemaal lekkere dingen in, dus moet idd wel lekker zijn (en ziet er ook nog eens heel mooi uit!)

 17. Vanessa 3 april 2014 at 15:51 #

  Dit maak ik regelmatig ook in een net wat andere variant met banaan en cashewnoten…. En het is heerlijk. Toen ik het laatst met een verjaardag had gemaakt waren de reacties vooral verbazing toen ze hoorden dat er geen suiker in zat. Wolfs reactie: haha geweldig!

Trackbacks/Pingbacks

 1. 7 healthy repen, waarmee je elke dag gezond kan snacken! | Freshhh - 18 september 2017

  […] Vegan Fruitrepen […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.