Lelijke vazen


Vandaag nog steeds geen baby, dus sleepte ik mijn liefde mee naar de kringloop een dorp verder. Zelf autorijden is een tikje onverantwoord, ik kan me niet goed concentreren, vandaar dat de liefde mee moest. (Ondanks dat hij in eerste instantie tegenstribbelde, kocht hij uiteindelijk meer dan ik, dus heel zielig is het niet hoor) Ik wilde lelijke vazen kopen om plantjes in te zetten. Dat zag ik bij Dit op het terras en vond ik zó’n gaaf idee! Ik hou van het contrast tussen de lelijkheid van de vaas en de schoonheid van de kleurige planten. De Chinese vaas heeft een klein barstje en mocht ik daarom voor 4 euro meenemen. Die andere héle lelijke kostte 1,50. Nog wat kleurige plantjes gekocht en klaar is onze nieuwe huis/tuindecoratie. (kweet nog niet waar ik ze neer ga zetten, daar kan ik morgen mooi de hele dag over nadenken…)

Still no sign of the baby, so me and my love went to the thrift-store in a small town near when Wolf was at school. I wanted to buy ugly vases to put plants in. I love the contrast of the vases’ ugliness and the beauty of the flowers. I bought two vases; the one with the Chinese decoration and the green-brownish one. After that we bought the plants. I love the way it turned out. Ugliness can be so beautiful!

, , , ,

29 Responses to Lelijke vazen

 1. Iris Vank 27 april 2011 at 17:33 #

  Die andere héle lelijke heeft wel een mooie vorm. Grappig idee!

 2. Doinja 27 april 2011 at 17:46 #

  Euh… gaat alles wel goed daar..?! Dit is dus echt lelijk! 😉
  ‘T zal wel aan je hormonen liggen…

 3. Liese Lotte 27 april 2011 at 17:49 #

  Is maar goed dat je niet hebt gereden want van de meeste verzekeringsmaatschappijen mag dat ook niet meer na 37 weken…..
  Lelijk kan ook weer mooi zijn, toch? Succes met de laatste loodjes, we horen wel wanneer hij er is!

 4. sarah 27 april 2011 at 18:01 #

  Wat een geweldige tijdsopvullingen daar!
  Die 2de is wel echt heel Lelijk!
  En de derde…die vinden we hier gewoon best lief!
  Laat je maar lekker rijden en wacht niet te lang met bevallen!

 5. Marlous 27 april 2011 at 18:23 #

  Die Chinese vaas is echt helemaal goed! Ik word regelmatig uitgelachen om mijn Op Het Randje Spullen van de kringloop, maar met een twist (zoals hier) vind ik het helemaal geslaagd. En o o wat is je lief zielig hè? Die van mij wil dan vervolgens nooit meer weg, terwijl ik het allang gezien heb. 🙂 Leuke post!

 6. normal daily chaos 27 april 2011 at 18:29 #

  Die gele is gaaafffff! maar die tweede(slik) :-0

 7. normal daily chaos 27 april 2011 at 18:30 #

  oooo die had je al:-)

 8. Inge 27 april 2011 at 18:41 #

  Die gele is vrolijk en leuk, maar die andere 2 zijn ècht lelijk … haha. Trouwens: op de dag dat ik (ruim 22 jaar geleden alweer) was uitgerekend van mijn oudste ging ik met de aanstaande kopers van mijn autootje een proefrit maken. Je had hun gezichten moeten zien toen ik “vandaag” antwoordde op hun vraag wanneer ik uitgerekend was …

 9. sonia 27 april 2011 at 18:58 #

  you make me smile… ik vind de derde wel mooi! de Chinese vaas heb ik ook ergens in Portugal in een grote kist dat mijn oma voor mij heeft gemaakt a la bruidsschat! Staat vol met lelijke dingen, nep schilderijtjes en gehaakt dingen nog voor op de televisie. In de zomer ga ik kijken hoe lelijk ze zijn en/of de moeite waard is om naar nl de brengen.

 10. Fienke 27 april 2011 at 19:00 #

  En nou wij maar hopen dat die beebie nog op zich laat wachten, want het levert fijn leuke logjes op 😉

 11. Marjolein 27 april 2011 at 19:02 #

  Zeg alsjeblieft dat die gele niet van de kringloop komt. Want die vind ik dus gewoon echt Heel Mooi. Wie het in z’n hoofd zou halen om zo’n beauty weg te doen…
  Wij hadden gisteren ook vééél kringloopgeluk. Bijna 25 euro. Dat is echt uitzonderlijk. Oa een prachtige grote retro spiegel voor in de hal, een grote textielstempel van hout en een heel aantal van die ‘vaasjes voor aan de verwarming’ voor de luchtvochtigheid. De vaasjes zijn voor het creatieve project dat ik eens zag op het blog van All the luck in the world. Zo mooi. Dat wil ik ook.
  En daarna ben ik mezelf ook zwaar te buiten gegaan in het tuincentrum.
  Tot dat moment was de dag geweldig.
  De enorme jaap van zeker 10 cm die dochterlief later die middag in haar onderarm kreeg zorgde voor veel stress, bloed en tranen. De dokter heeft hem gehecht, maar ik ben het beeld nog lang niet kwijt…

 12. MUS 27 april 2011 at 19:03 #

  oh ja echt wel lelijk haha! om vrolijk van te worden 🙂
  die gele mag blijven. en die andere twee… ga nu echt geloven dat je op randje bevallen zit #sorry

 13. Anki 27 april 2011 at 19:14 #

  @allen Whahaha! Érg hè? Daarom vind het juist ook wel weer gaaf. Zo lelijk dat het gewoon haast niet te geloven is. Cult. Ik hoop maar dat het helpt de bevalling op te wekken. 😉
  Die gele is trouwens gewoon al heel lang van ons. Maar ik vond dat ik ‘m erbij moest zetten om het geheel nog enigszins toonbaar te maken. 😉

  @Marjolein wat schrikken van je dochter zeg!! Beterschap voor haar!

 14. Hutsefluts 27 april 2011 at 19:17 #

  Die gele is fantastisch.

  Maar de rest.

  Ik kijk heel hard naar de mooie bloemetjes.

  Nee.

  Sorry. Vind ze echt te lelijk!

 15. sandra 27 april 2011 at 19:19 #

  Die vazen zijn gewoon zo lelijk, dat ze eigenlijk weer mooi zijn.
  En daar hou ik wel van!

 16. arnika 27 april 2011 at 19:30 #

  maar die gele, die is wel erg schoon hoor, niet lelijk toch? Of ben ik nu raar?

 17. mireille 27 april 2011 at 19:31 #

  Ik hou wel van lelijk en vind
  dit dus echt heel leuk…
  Als je ze heel zat bent kun je
  ze altijd nog een grappig kleurtje spuiten!
  (ik vond die lelijke benen stiekem ook erg sexy :))

 18. Iris Vank 27 april 2011 at 19:54 #

  De vorm van die bruinige vaas is toch vele malen beter dan die Chinese vaas? Ik zie er wel iets in hoor, vind hem niet wanstaltig, mits in een andere kleur. (Pass maar naar mij door als die zwangerschapsinrichtwoede voorbij is ;))

 19. Chez Chouke 27 april 2011 at 20:11 #

  haha misschien is die bruine wel ooit met heel veel liefde gekeramiekt. En toen ze het resultaat zag van schrik naar de kringloop gedaan. Ach, kapotgooien kan altijd nog 😉

 20. anna 27 april 2011 at 20:18 #

  superleuk effect! ik heb mijn zinnen gezt op koninginnedagmarktjes 🙂

 21. Kerry 27 april 2011 at 20:58 #

  I agree, it can be beautiful…especially with your vases! Great finds, and it sounds like you had a nice day too, just the two of you, before the imminent arrival…which by the way, I keep obsessively checking your blog for news!! Good luck 🙂 x

 22. Saskia 27 april 2011 at 21:09 #

  Somminge dingen zijn gewoon zó lelijk dat ze weer mooi zijn! Maar die gele vind ik reuze meevallen en ik hou niet eens van geel! 🙂
  xoxox

 23. Froukje 28 april 2011 at 06:51 #

  Geweldige vazen.

 24. Bloem 28 april 2011 at 07:28 #

  Ze zijn leuk van lelijkheid 😉
  Toen mijn beppe overleed was er ook een heel aantal van dit soort lelijks te vinden, mijn zus zag daar wel wat in en heeft ze meegenomen. En idd, met een plantje erin staat het ook nog gewoon leuk 🙂
  Succes met wachten…

 25. Barbara 28 april 2011 at 09:18 #

  Lelijk=Leuk! Mooi van lelijkheid zeggen ze toch?

  Goed idee voor mijn nieuwe huisje! (nu nog door de ballotagecommissie bij mijn wederhelft)

 26. Carly 28 april 2011 at 11:09 #

  Het ligt er natuurlijk ook heel erg aan waar dit soort vazen terechtkomen. In jouw huis vol ludieke woonspulletjes en gedurfde stijlen past het in elk geval uitstekend en kan het echt niet als wansmaak geïnterpreteerd worden. Maar erg leuk om te lezen wat voor reacties het losmaakt!

 27. Petra 28 april 2011 at 12:34 #

  Ha ha. Ik denk dat mijn liefje een rolberoerte krijgt als ik zeg:”Schat, rij me effe naar de kringloop, want ik heb zo’n zin in lelijke vaasjes”. Toen ik zwanger was at ik gewoon raketijsjes. (Zonder het liefje, want meer voor mij)

 28. Soraya 29 april 2011 at 04:56 #

  Die Chinese en gele vaas, die zijn mooi!!
  En die lelijkerd.. ja echt lelijk hahahahaha

 29. JOrg 29 april 2011 at 18:23 #

  Haha, Ik vind het erg leuk! En dan zijn er altijd mensen die denken dat je serieus die vazen heel mooi vindt. Doet me denken aan vroeger, midgetgolfen in een foute outfit zoals een echte golfer, met een poloshirt en geruite broek, gewoon omdat het een dik contrast heeft. Als je ze niet meer wil flikker je ze lekker in de kliko.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.