Gent

Al een hele tijd wilde ik een dagje naar Gent. Vroeger, toen Wolf nog wat kleiner was, gingen we er regelmatig heen. Ik vind het een inspirerende stad. Vanaf het huisje van Casper’s ouders, aan de Zeeuwse kust, is het nog maar een klein stukje rijden. Ik trof goede voorbereidingen. Langer dan twee uur winkelen met een kleuter is namelijk niet leuk. Met behulp van jullie tips en vooral de tips van Karen zette ik een route uit langs vijf winkels die ik graag wilde zien. Aan het eind van de route plande ik een bezoek aan de middeleeuwse burcht Gravensteen, die in het centrum van Gent ligt. Een echt ridderkasteel leek me een goede afleiding én zoethouder voor de kleuter. Het pakte wonderwel goed uit allemaal. Wolf genoot van de burcht, ik van het winkelen en Casper, tja, die was onze chauffeur. (nee hoor, haha, hij houdt ook van winkelen en vond de burcht best mooi)

Onze route startte op de Vrijdagmarkt, waar we de auto parkeerden. In een klein straatje tegenover de Vrijdagmarkt zijn twee Zsa-zsa winkeltjes te vinden, allebei aanraders. Bij Zsa-zsa rouge kochten we een hysterisch plastic flamingo-molentje, voor in de tuin. Bij Petit Zsa-zsa vond ik ik een retro-rammelaar voor de baby. Casper zocht twee vinger-monstertjes en twee hele kleine plastic baby-poppetjes uit. (waarschijnlijk binnenkort wel te zien op zijn blog, hij is er vast iets vreemds mee van plan) Vervolgens door naar Mieke, een leuke, bijzondere winkel die ik al wat langer ken. Casper kocht een sticker van MacSlaps voor op zijn MacBook. Monsters with an attitude is een babywinkel met een geweldige naam én geweldige spullen. Ik vond twee mooie gekleurde flessen voor de baby, van het merk Lifefactory, en een schattig klein mutsje van Kik-kid. Tenslotte liepen we richting Huiszwaluw, een prachtige winkel met inspirerende (woon)spullen en cadeautjes. Ik kocht vijf kaarten van Darling Clementine en leuke vlaggetjes van het Deense Rie Elise Larsen. Jullie snappen dat ik vervolgens volledig voldaan de middeleeuwse burcht ben gaan bekijken. Zelfs die rot-wenteltrapjes, die echt niet leuk zijn als je ruim 30 weken zwanger bent, maakten me niet meer uit. Gent is echt een aanrader!

Last saturday we visited Gent, a beautiful inspiring city in Belgium. We had a great time shopping and visiting the medieval castle Gravensteen. Above, in Dutch, a small guide to some inspiring stores. Interested in the English version? Send me an e-mail.

,

15 Responses to Gent

 1. prentje 25 februari 2011 at 17:38 #

  Geweldig! Had me net voorgenomen om naar Lille te gaan met Man-lief, maar nu begin ik toch te twijfelen als ik jouw route zie…

 2. ilse 25 februari 2011 at 17:44 #

  Ik krijg ook zin in Gent!

 3. mireille 25 februari 2011 at 17:54 #

  Whaaaa de flamingo is helemaal leuk!

 4. aukje 25 februari 2011 at 17:58 #

  Gent is een geweldige stad. We zijn er afgelopen september geweest en dat was echt genieten. Ik zou zo weer terug willen.

 5. Nienke 25 februari 2011 at 19:54 #

  Ohja, Gent is leuk! Wij waren er vorig jaar zomer, of eigenlijk: we zaten aan de Belgische kust weg te regenen en hebben zowel Brugge als Gent toen een dag lang doorkruist. Hele fijne steden, zelfs met regen. Van die plekken waar je het liefst minstens eens per jaar naar terug gaat!
  Dat fijne seventies-behang-winkeltje zit daar ook: Gezusters Priem.

 6. Mammalien 25 februari 2011 at 20:53 #

  Wat leuk. Lekker gewinkeld. En goeie tips! Ik ga er ook heen. Maar eerst man even overtuigen en oppassers zoeken.

 7. Carla 25 februari 2011 at 21:13 #

  Wat een mooie buit. Jij bent echt een goeie schatzoeker!!
  Heb je ook zo lekker gegeten in Gent? Die Belgen zijn zo heerlijk bourgondisch vind ik altijd.

 8. Iris Vank 25 februari 2011 at 23:13 #

  Het ziet eruit als een feestje! Leuk om te lezen hoe jullie alledrie genoten hebben!

 9. marjan 25 februari 2011 at 23:15 #

  Misschien is het maar goed ook dat ik niet in Nederland/ Belgie woon: wat een verleidingen allemaal! 😉

 10. Jolanda 26 februari 2011 at 09:22 #

  Staat genoteerd!

 11. oontje 26 februari 2011 at 13:30 #

  O, je was in Gent! Mooie reclame voor ‘mijn’ stad, dat wel. Wat fijn dat je het zo naar je zin had. En die winkeltjes die je opnoemde, daar moet ik ook altijd heel goed op mijn centen passen.

 12. Janne 26 februari 2011 at 18:30 #

  Jaah Gent is leuk 🙂 En je bent leuk geslaagd!!

 13. Karen 26 februari 2011 at 19:12 #

  Leuukk!! En mooie cadeautjes 🙂 Fijn dat je iets aan mijn blogbericht had!
  Liefs..

 14. miek 27 februari 2011 at 11:40 #

  Jaa! Gravensteen waren wij ook. Hoe lang geleden?! Pre-kindjes tijdperk, haha. We willen graag weer eens een weekendje weg, ‘k wil zó weer terug naar Gent. Super, ik onthoud je winkeltips.

 15. Sandrien 27 februari 2011 at 21:46 #

  Als het aan Elmo lag, bezochten we het Gravensteen elk weekend denk ik.
  Alleen hebben wij het intussen wel gezien en ja, die rotwenteltrapjes he 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.