Lomo-saturday

De eerste foto’s van mijn Diana Mini! Ik ga een aparte categorie maken en op zaterdag Lomo-foto’s publiceren. Bovenstaande zijn eigenlijk de enige ‘goede’ van een rolletje van 36. Nu al geleerd; – hou de camera stil! Er zit geen auto-bewegings-correctie op. – Zet de camera binnen op nachtstand, helemaal in de winter. – Blijf stoïcijns naar een vast punt kijken als de mensen in de fotowinkel je medelijdend aankijken terwijl ze je foto’s ontwikkelen. 😉

Een weekoverzichtje dus. Van links naar rechts, boven naar beneden:
– Op maandag stond ik lang in de file naar mijn werk toe. Er is iets mis op onze provinciale weg.
– Op dinsdag doe ik of ik in mijn agenda kijk maar check ik ondertussen mijn Iphone
– Op woensdag maak ik een foto van de lamp in onze w.c.
– Donderdag bestel ik tussen de middag een broodje zalmsalade op mijn werk (bij uitzondering eet ik vis, nu ik zwanger ben vaker dan normaal) en ontdek ik dat de kok er reepjes ham doorheen heeft gedaan. Grrr.
– Op donderdagavond speel en zing ik op een besloten feestje. Collega’s Paul en Floris vinden mijn camera gaaf en willen ook op de foto. Die rechtse is geschminkt, dat is geen Diana-effect, haha.
– Op vrijdag geef ik een creatieve workshop aan 8 pubermeisjes met autisme. Opdracht is een tas te maken van een oud t-shirt en deze naar eigen inzicht te decoreren. Helaas is alleen de foto van mijn prikbord in de workshopruimte gelukt.

Binnenkort meer, ik heb de Diana-smaak te pakken!

, ,

17 Responses to Lomo-saturday

 1. Iris Vank 27 november 2010 at 16:53 #

  Leuk om te zien! En de donkerte van de afgelopen dagen reflecteert meteen op alle zes de foto’s. Ben benieuwd naar de komende zaterdagen.

 2. mireille 28 november 2010 at 08:25 #

  Super leuk zo n nieuwe projectje!
  Grappig zeg weer eens foto’s van een echt rolletje,
  was alweer bijna vergeten hoe dat ook alweer was.
  Ben benieuwd naar de foto s van volgende week zaterdag!

  Wat super zeg dat jij workshops geeft aan autistische meiden…
  doe je dat gewoon thuis?
  Ben zelf ook steeds aan het bedenken hoe ik
  creativiteit meer kan gaan integreren binnen mijn vakgebied.
  Creatieve workshops geven past helemaal in dat plaatje!

  Heb een lekkere zondag!

 3. Guusje 28 november 2010 at 09:00 #

  Te kek, Ik doe mee. Ik heb mijn LOMO octocat net binnen!!! (of eigenlijk al een half jaar, maar het rolletjes deed het niet!)

  Jahooooo, LOMO artist, move over, here we come!!!!

  PS. ik heb eindelijk weer wat meer tijd, dus kan ik weer wat printen en experimenteren.

  LOMO ROCKS!!!!

  xg

 4. Hiskia 28 november 2010 at 11:17 #

  Leuk!! Heb net een paar lomo action foto’s op mijn flickr gepost. Ga hem ook weer standaard in mijn tas stoppen, goed idee!

 5. Casper 28 november 2010 at 11:35 #

  Ik doe mee met mijn Lomo SuperSampler… :p

 6. Anki 28 november 2010 at 11:45 #

  Wat leuk dat jullie het net zo leuk vinden als ik! Gaaf Guusje dat je meedoet! Ik zal de titel van mijn bericht aanpassen naar Lomo-Saturday, dat is eigenlijk ook beter, want die Fisheye loert ook al naar mij en ik heb de Octomat net gegoogled en die vind ik toch ook wel heel gaaf. Ik hou jullie blogs in de gaten!! Veel plezier!

 7. Liene 28 november 2010 at 13:01 #

  Leuk op deze manier een weekoverzicht! Veelzijdig ben je!

 8. Guusje 28 november 2010 at 16:39 #

  Helemaal goed, hebben weonze eigen Lomo Satuday Club.
  Jaja, die fisheye loert ook zo naar mij, maar dat zit waarschijnlijk in zijn aard 😉

  See you Saturday !

 9. nina 28 november 2010 at 19:13 #

  Wow, wat doe jij veel (naar mijn idee) inspannende dingen! Is je energie weer lekker terug?
  Gaaf ding, zo’n camera’tje. Ik schafte een tijd geleden een paar oude polaroid camera’s aan om erachter te komen dat die filmpjes dus niet meer gemaakt worden (en allerlei gekken bieden heel erg veel geld voor film die al lang en breed over de datum is op ebay), zo zonde… Dit is misschien wel een erg leuk alternatief, werkt het op gewone, goed verkrijgbare film?

 10. Anki 28 november 2010 at 20:27 #

  @Nina hou op, hou op, ik doe veel te veel. (serieus) Dat is echt mijn probleem. Ik ben blij dat ik straks gedwongen met zwangerschapsverlof moet. Ik moet van mezelf ook echt zes weken van tevoren, zodat ik tot rust kan komen voor de baby komt

  De lomo-camera’s werken op gewone fotorolletjes, die je eigenlijk nog overal kunt kopen en laten ontwikkelen. (dat viel me echt mee, zelfs de HEMA in ons dorp heeft nog een analoge 2-uur service) Je hebt er ook die werken op grotere, oudere rolletjes, maar dan staat dat erbij. (120 mm geloof ik) 35mm is een normaal rolletje.
  De polaroid is ook opnieuw uitgebracht door Fuji, ofja, het Polaroid-idee dan. Het heet Fuji Instax en ik vind het ook heel gaaf. Er is ook een Fuji Instax mini, met kleine Polaroidjes. Nadeel vind ik dat Polaroid best duur is. Ik sluit echter niet uit dat er ook ooit nog zo’n Instax komt hier.

 11. Carla 28 november 2010 at 22:22 #

  Hey Anki,

  Gaaf!!! Ben je toch bij de HEMA geweest? Ik kijk uit naar je wekelijkse lomo updates! Met de buik alles goed? En Wolf, heeft ie het naar zijn zin op school?

 12. leililaloo 29 november 2010 at 08:33 #

  Hai Anki, wat een geweldig huis hebben jullie, wow! Kan zo in de Milk :)) Leuk dat je even was langs gewipt bij mij. Nu weet ik waar die van jou is :)) xo Dana

 13. Jorrig 29 november 2010 at 21:00 #

  Ekspres slechte feauteaus maken is toch nie normaal meer, da’s toch gewoon abnormaal, gewon nie te geleeuuuuve!
  Ben je nu ook een L’omofiel?
  Tjuus! x

 14. Anki 29 november 2010 at 21:06 #

  @Jorg ik val bijna van de bank van het lachen, whahahaha, 🙂 We moeten snel eens daten! X

 15. Casper 30 november 2010 at 10:11 #

  @Anki @Carla De HEMA in ons dorp heeft géén analoge 2-uur service. Op de site staat van wel, maar het blijkt niet zo te zijn (pwapwapwapwaaaa). Heb mijn rolletje zojuist naar V. gebracht!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.