Duracell konijn

Duracell konijn / bunny, by zilverblauw.nl

Duracell konijn / bunny, by zilverblauw.nl

Vroeger, toen ik een kind was, keek ik vol verwondering naar de reclames van Duracell op tv, waarin hele legers roze konijnen gebroederlijk naast elkaar stonden te trommelen. Het bezitten van zo’n konijn leek me destijds de ultieme droom: de roze vacht, het blauwe strikje en dat schattige trommeltje, onweerstaanbaar vond ik het. Tel daarbij op dat het konijn werkte op batterijen en dus écht kon bewegen, in tegenstelling tot het semi-verantwoorde speelgoed waar ik mijn jeugd mee doorbracht. Mijn ouders waren helaas geen liefhebbers van speelgoed met batterijen (hetgeen ik nu ik zelf moeder ben helemaal begrijp) en daarbij kregen mijn broertje en ik zelden dure cadeaus, dus het kwam niet eens in me op dat er een mogelijkheid zou zijn om zo’n magisch konijn daadwerkelijk te bezitten. Eigenlijk wist ik tot vorige week niet eens dat de konijnen ooit te koop zijn geweest. Ik dacht dat het puur reclameobjecten waren, die je misschien, als je héél veel geluk had, kon winnen tijdens een actie (en na verder onderzoek lijkt het erop dat dit inderdaad het geval was, want de speciale pagina op de Duracell-site vermeldt dat het konijntje niet te koop is).

I fell in love with this Duracell bunny from the moment I saw it on television when I was just a little girl and last week I thrifted my very own bunny. I’m so happy with it, I think it’s the cutest. The commercial below was on Dutch television in the late eighties, do you recognize it?  

Duracell konijn / bunny, by zilverblauw.nl

Vorige week kwam ik het konijn tegen in Elle Decoration, een stylist had het gebruikt tijdens een shoot en eigenlijk gebeurde er op dat moment hetzelfde als wat er vroeger gebeurde toen ik die bewuste reclame op tv zag: dat gekke konijn raakte iets in me. Ach kijk nou, dat roze vachtje, dacht ik. Dat schattige strikje. Dat trommeltje. Ik was weer even een kind voor de televisie. En ik was jaloers op die styliste, want ik wilde ook zo’n konijn.

Om een lang verhaal een beetje korter te maken: of er hebben héél veel mensen geluk gehad in hun jeugd, of het Duracell konijn heeft wel degelijk in de winkel gelegen, want marktplaats staat er (relatief gezien) vol mee. Ik scoorde voor een paar euro een konijn van 25 jaar oud, waarschijnlijk eentje ten tijde van de reclame hieronder, ik was 9 destijds. Het konijn kwam met z’n originele doos en ik voelde me zo blij als een kind. Daar kan geen duur designitem tegenop.

Duracell konijn / bunny, by zilverblauw.nl

11 Responses to Duracell konijn

 1. Fleur 3 april 2016 at 12:37 #

  Supergrappig! Wij hadden vroeger echt álle varianten. Op ski’s, met een trommel, een met een drumstel cq wekker. Benieuwd waar al die konijnen gebleven zijn!

 2. Jennifer 3 april 2016 at 13:02 #

  Supergaaf! Die reclames vond ik altijd zo leuk, stiekem mis ik ze wel haha x’D

 3. dingen die fijn zijn 3 april 2016 at 13:59 #

  Oh cool, wist dat ook niet!

 4. Jenske 3 april 2016 at 18:25 #

  Oh ik wou als kind er ook altijd één!

 5. Michella 3 april 2016 at 19:26 #

  Ik had er als kind inderdaad eentje. Geen idee waar die gebleven is trouwens…

 6. Barbara 4 april 2016 at 09:55 #

  Wat LEUK! Ik had er ook geen idee van dat die konijnen ook écht bestonden!

 7. Barbara 5 april 2016 at 01:51 #

  Haha, ik kende ze wel, ik woon ook niet zo gek ver van de Duracell fabriek in Aarschot (België) en die roze konijntjes waren hier volgens mij wel regelmatig ergens te zien… Ik vind het alleszins erg schattig, en helemaal retro, je hebt er echt oog voor en zoals jij het vertelt, voelt het als een echte schat!

 8. an laenen 6 april 2016 at 13:52 #

  Geweldig! Het staat daar perfect!!

 9. His 5 april 2018 at 08:31 #

  Heel cool. Mag ik vragen waar je die mooie grote stolp vandaan hebt?

 10. Anki 11 april 2018 at 16:33 #

  @his van Loods 5!

 11. H E Kloosterhuis 7 april 2021 at 19:12 #

  Ik heb ook nog de eerste serie trommel konijntje en hij werkt nog steeds.
  Ik vraag me ook af wat ze nu eigenlijk waard zijn.?

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.