Once again about integrity

Anki en Mus

I just want to make beautiful things and get enough sleep

Ken je dat gevoel, dat je ergens heel hard aan werkt, denkt dat je goed bezig bent en dat je dan ineens, doordat iemand iets zegt, je vertrouwen even verliest? Ik had dat gisteren, toen ik onderstaande comment las. (En ter aanvulling, dit soort reacties krijg ik regelmatig, dit was even de druppel.) Ik zal eerlijk zijn: ik heb er bijna om moeten huilen. De reden dat ik niet huilde was dat mijn kinderen nog wakker waren. Ter compensatie heb ik die avond een hele zak chips leeg gegeten. En dat terwijl ik net zo gezond bezig was. (De chips was wel erg lekker.)

Toen ik nadacht over wat het nu precies is dat me zo raakt, kwam ik tot de conclusie dat ik het gevoel heb dat mijn integriteit in twijfel wordt getrokken. Alsof ik een soort dubbele agenda heb en jullie stiekem dingen probeer op te dringen. Dat vind ik héél erg en omdat het is niet de eerste keer dat ik een dergelijke reactie krijg, wil ik hieronder graag uitleggen hoe Casper en ik erover denken.

naamloos-20

Het lijkt er soms op dat het hebben van ambitie, het benutten van je talenten en daar uiteindelijk, door heel hard te werken (een beetje) geld mee te verdienen, een zonde is. Alsof dat niet mag. Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren wat het runnen van dit blog met zich meebrengt, wat het kost, aan energie en aan uren. Je vindt hier op Zilverblauw nooit beeld of tekst van anderen, we maken alles zelf. Elk woord, elk beeld. Al ruim vierenhalf jaar lang, vier keer per week, soms vaker. In vierenhalf jaar tijd heb ik 1011 blogposts gemaakt. Die blogposts maak ik in goede en in slechte tijden, tijdens drukte, terwijl ik in het buitenland zit, tijdens vakanties, altijd. Dit blog is geen dag uit mijn hoofd.

Yvonne schreef een tijdje terug een post over de druk die er op je schouders ligt als je een ‘maker’ bent, iemand die creëert. Die druk voel ik ook, dagelijks. En ik hou ervan hoor, ik kies er zelf voor. Ik werk graag, ik maak dit blog heel graag en ik hou van druk. Maar ik heb echt heel veel moeite met een reactie als bovenstaande. Van mij hoeven jullie die lampen helemaal niet te kopen. Ik wil met jullie delen wat ik gemaakt heb. Het was een superleuk project om te doen, we zijn er hartstikke trots op. Maar kennelijk zijn we ‘bad guys’, want we benutten ons talent en ja, heel soms krijgen we daar geld voor. En in dit geval niet eens voor de ‘reclame’ hier op dit blog, maar omdat we een project hebben gecoördineerd met inspirerende bloggers voor een leuke opdrachtgever. Ik deel dit soort posts (zoals ook de posts die we voor HEMA maken) omdat ik hoop dat ze niet alleen mij, maar ook jullie inspireren.

Het creatieve bedrijf Zilverblauw Kunsten bestond al ruim 6 jaar toen ik dit blog begon. Waar ik voorheen over mijn optredens schreef, (bijvoorbeeld hier en hier) schrijf ik nu over dit soort projecten. Ik deel hier (stukjes van) mijn leven, dit is mijn leven. Take it or leave it.

Tenslotte: jullie mogen van me aannemen dat ik nooit, maar dan ook nooit de ziel zal verkopen die bij Zilverblauw hoort. Dat is ook een van de redenen waarom we gestopt zijn met sponsoring. Af en toe, maximaal eens in het kwartaal, doen we samenwerkingen met partners die we passend vinden, meestal in samenwerking met Blogtoday. Je vindt hier op Zilverblauw alleen eerlijke meningen en producten die ik echt leuk vind. Ik maak dit blog met mijn hart en dat zal ik blijven doen. Verder wil ik graag verwijzen naar de post van Holly Becker en haar man, over bloggers die leven van hun werk en die wat mij betreft de spijker op de kop slaat. En ik wil jullie natuurlijk een fijne zondag wensen en bedanken voor al jullie support.

I got a bit upset yesterday because of some readers questioning my integrity here on this blog. I could translate everything written above, but could also just give you the link to Holly Beckers post about this subject, because that post really says everything there is to say. Thank you all for reading, commenting and all your support, I feel better today.   

p.s. De foto van mij en Mus heeft natuurlijk niets met de tekst te maken, het is een foto die ik ‘over’ had van het verslag van het verjaardagsontbijt van Wolf. Hij is niet helemaal scherp en dat maakt hem wat ‘zacht’, maar dat vind ik eigenlijk wel passen bij dit bericht.

119 Responses to Once again about integrity

 1. Inkie 9 november 2014 at 16:39 #

  Ik vind het vooral superstoer als mensen het aandurven hun eigen bedrijf te beginnen, vooral met iets veelzijdige, eigens en creatiefs als jullie! En een bedrijf zonder geld te verdienen, dat schiet natuurlijk niet op. Ga dus vooral zo door!

 2. Nienke 9 november 2014 at 16:47 #

  Ik kan daar niet bij, he: als iets je niet aanstaat of niet meer kan bekoren, kijk dan gewoon de andere kant op, bezoek een blog dan niet meer. Wáárom (eerst nog even) iemand een knauw toebrengen?!
  Afgunst, lees ik daaruit. En als het wel als opbouwende kritiek bedoeld was, mis ik de opbouw. 😉

  Kus erop Anki, en rock on!

 3. Joyce 9 november 2014 at 16:50 #

  Het is jouw blog, jouw woorden, jouw ideeen. En een van mijn lievelingsblogs! Inspirerend, vol kleur, puur en liefdevol. Laat je niet gek maken door alle meningen, het is jouw verhaal! Ben blij dat de chips lekker waren. De aanleiding was minder, maar wat kan het toch heerlijk zijn om zo’n zak leeg te eten. Volgende keer een taart om al die lieve reacties te vieren. Liefs!

 4. Els04 9 november 2014 at 17:11 #

  Ik vind jullie juist een voorbeeld. Ik droom ervan om ooit iets samen met mijn man te kunnen doen én ervan te kunnen leven. Want ‘Suzan’ van droog zaad kan je niet eten he. Het is juist fijn dat er mensen zijn die hun nek uitsteken en hun droom volgen! En ons elke keer opnieuw verwarmen en inspireren! Merci Anki en Casper en doe vooral zo verder!

 5. Elisa 9 november 2014 at 17:12 #

  Soms vergeet men inderdaad wat voor energie het kost, zo zij laatst iemand tegen mij dat het onrespectvol was dat ik mijn teksten niet laat controleren door iemand anders omdat ik dyslectisch ben. Terwijl je dit ook op een andere manier kon bekijken, een pijnlijke reactie dat was et zeker.

  Maar hierdoor worden we wel sterker, en je blog blijft geweldig. Ook al groei je steeds meer en meer. Geld verdienen met je grootste hobby, wie wil dat nu niet 🙂

 6. Marlous 9 november 2014 at 17:29 #

  I hear ya sista’!

 7. Charlotte 9 november 2014 at 17:32 #

  Het lijkt wel alsof je moet kiezen hè. Veel bloggers krijgen deze reactie. Zonde is dat. Je moet toch ergens van leven. En als je blog heel populair wordt, kost de hosting ook nog eens klauwen vol geld.
  Ik ervaar overigens hetzelfde hoor. Ik kan op mijn blog nauwelijks commercieel zijn, in de zin van advertorials of advertenties naast mijn blog. Geloof dat ik dat op dit moment ook niet zou willen. En ja, via mijn blog help ik graag andere mensen het recht te begrijpen, maar daardoor leeft inmiddels ook de indruk dat iedereen mij altijd maar alles mag vragen en dat ik altijd gratis antwoord zal geven. Daar kan ik helaas niet van leven. Dan worden ze boos, omdat ik op een gegeven moment zeg dat ik niet verder gratis kan helpen, maar we natuurlijk wel een afspraak kunnen maken. “Je werkt toch voor de creatieve sector?” hoor ik dan. Dat zou de reden moeten zijn waarom ik gratis advies moet geven. Ongelimiteerd. Waar ik dan wel van zou moeten leven, dat vertelt niemand.

  Kortom, ik begrijp het gevoel. Volgens mij doen jullie het juist keurig! Niks mis met commercieel, zo lang je er maar achter staat en je niet tegen heug en meug een product etaleert waar je niks mee hebt. Ik zou dat juist win-win willen noemen: Je kunt schrijven over wat je leuk vindt en krijgt daar soms nog een beetje voor terug ook.
  Gewoon door zetten. Komt goed!

 8. Suzan 9 november 2014 at 17:34 #

  Heel bijzonder hoe iedereen mijn woorden als negatief interpreteert. Ik ben juist heel erg fan van de foto’s van Anki. Iedereen die Anki haar blog kent, weet ook dat Zilverblauw een omslag heeft gemaakt naar een iets (ja, ik zeg het nog een keer) commerciëlere aanpak. Dat ik daar minder van gecharmeerd ben, dat is mijn mening en deze mag ik ook kenbaar maken. Dat het je zo heeft geraakt, was niet mijn bedoeling en dat spijt me ten zeerste.

 9. Kristel 9 november 2014 at 17:38 #

  Bah… Geweldig toch dat jullie iets kunnen maken waar jullie je geld mee kunnen verdienen. Ook waar jullie hart ligt! Hoe mooi is dat!

 10. Bonne 9 november 2014 at 17:41 #

  Een tijd terug heb ik (denk ik genuanceerd kritisch) gereageerd op een gesponsorde blog. Ik vond het zonde van jullie ziel. Maar ik lees je blog nog steeds met veel plezier. Vind jullie mooie woonvondsten een plezier om voorbij te zien komen. En ik vind het super dat jullie iets wat duidelijk jullie passie is te gelden (hoe veel of weinig ook) weten te maken. Blijf bij jezelf, jullie ziel! Jullie maken samen iets prachtigs!

 11. Daphne 9 november 2014 at 17:56 #

  Ja, dat was ook wel een beetje een zeurderige comment. Waarschijnlijk heeft Suzan het niet op die manier bedoeld, of heeft ze in ieder geval niet bedoeld dat het je zo zou kwetsen.

  Wat is er mis met iets verdienen of krijgen, omdat je doet waar je plezier in hebt? Het waren nota bene mooie plaatjes en een mooie lamp. En dat een lezer dan reageert als een verwend kind dat een verkeerde smaak snoepje heeft gekregen, tja. Wat je al zei; take it or leave it. Het is toch niet een tijdschrift waar je een abbonement op hebt en waar je kan klagen als je niet krijgt waar je voor betaald.
  Ik zag het hier al eerder gebeuren hier en vind dat mensen ook moeten realiseren dat Zilverblauw heel persoonlijk is en daardoor net zo snel kan veranderen als dat de smaak van éen persoon kan veranderen. Tel daarbij op dat het als merk groeiende is dan kan het zijn dat wat je krijgt (Zomaar! Gratis!) wel eens anders is dan je verwacht.

  En Anki, nu geen schuldgevoel vanwege die chips hè! Die heb je altijd verdiend. 😉
  Keep up the good work!

 12. Kim 9 november 2014 at 17:59 #

  O wat vervelend dat je je zo rot hebt gevoeld. Dat zegt genoeg over de passie en ziel die je erin stopt. Ik lees jullie blog heel graag, mijn favoriet, juist door de eigenheid, mooie foto’s en aparte oplossingen (ook op de Hema blog). Ik hoop in ieder geval dat je lekker doorgaat met bloggen en mooi materiaal maken…x

 13. sharon 9 november 2014 at 18:09 #

  Trek het je niet aan. Soms geven mensen hun mening, maar dat wil niet altijd zeggen dat ze gelijk hebben. Do not decrease your inner smile and keep up the good work!

 14. Lizet 9 november 2014 at 18:18 #

  Vervelend dat je je zo rot voelde… Ik lees je blog met plezier – en juist de dingen die jullie aankaarten, inspireren enorm! De lampen vind ik geweldig, jullie huis is prachtig en de dingen die jullie maken vind ik mooi… Ik kan alleen al genieten van al die mooie foto’s! Ik reageer eigenlijk bijna nergens op, maar kijk stiekem mee vanaf de zijlijn 🙂
  Ben zelf fotografe van beroep en hou echt van blogs met mooie, inspirerende foto’s, zoals deze blog. Dat jullie hier ook wat geld mee verdienen, groot gelijk! Het harde werken mag best worden beloond…! Voor niets komt de zon op (met een beetje geluk ;)! XX

 15. Carlylikes 9 november 2014 at 18:45 #

  Ik voelde me ook genoodzaakt te reageren.. Maar je hebt al zoveel soortgelijke reacties gekregen! Ga alsjeblieft zo door zeg, en laat je niet door zo’n domme opmerking uit het veld slaan. Er is niks mis met geld verdienen aan hetgeen waar je zo’n plezier aan beleeft. Ik wens je nog veel van dit soort opdrachten en hou je vooral niet bezig met wat ‘wij’ daarvan zullen vinden en negatieve reacties (ze zijn zeldzaam, dat heb je nu wel weer gemerkt!).

 16. kumari (kumi83) 9 november 2014 at 18:48 #

  Wat ontzettend moeilijk om zo’n naar bericht niet binnen te laten komen. Maar wat ontzettend knap dat je dit op de blog schrijft. Dat je dit durft te delen. Ontzettend moedig om je bloot te geven. Ik had de artikelen van Yvonne en Holly destijds al gelezen. Net als jij zeer sterkte en inspirerende vrouwen. Ik lees jullie blogs met veel plezier en haal er veel inspiratie uit. Ik hoop dat jullie de energie houden om tegen de ‘bierkaai’ te vechten en door te blijven gaan. Sommige mensen knallen klakkeloos een commentaar online, zonder te realiseren dat er een persoon verantwoordelijk is voor de content die online staat. Alsof een machine of robot alles klakkeloos online zet. Ik zag ooit dat iemand er een cartoon van had gemaakt, deze was zeer treffend! En zoals laatst nog aan een vriendin vertelde; ‘Karma is a bitch!’. Succes met mooie dingen blijven maken! 🙂

 17. Hanneke 9 november 2014 at 19:03 #

  Op het blog van Holly heb ik destijds hetzelfde gereageerd: mensen die zulke dingen tegen je zeggen zijn gewoon jaloers. En terecht, want niet iedereen heeft de moed en de talenten om te kunnen leven van wat ze het liefste doen en van het maken van mooie dingen. Ik vind alles wat jullie doen geweldig (dat klinkt heel slijmerig, haha) en ik ben niet bepaald de enige. Wees lekker vreselijk trots op jullie zelf en laat die beperkt denkende mensen maar kletsen!

 18. Afke 9 november 2014 at 19:05 #

  Ik zeg ook ga zo lekker door. Je hebt heel veel bereikt en ik vindt het altijd fijn dat je de dingen die je doet met ons deelt. Dat inspireert mij ook weer. Ook de sponsor berichten vindt ik helemaal niet erg, want jij zorgt ervoor dat het dicht bij jezelf blijft en je doet het met je eigen stijl. Net als een kunstenaar die een opdracht maakt voor een ander..die doet dat ook. Succes ermee!

 19. L 9 november 2014 at 19:12 #

  Leuk dat jullie zo commercieel worden! (Keep up the good work!)

 20. onsmie 9 november 2014 at 19:37 #

  ik wil je bedanken voor elke keer dat jullie me geïnspireerd hebben. Blogs als deze maken me aan het dromen, maken mijn creatief kantje wakker (zo fijn om dat bij jezelf te ontdekken)… en geven mijn leven kleur op momenten dat alles een beetje moeilijk gaat. En zorgen ervoor dat de zak chips gewoon in de kast blijft staan!

 21. loesje 9 november 2014 at 19:48 #

  Maar wat is er mis met commercieel zijn?
  Tis toch logisch dat jullie ook geld willen verdienen?
  Laat je niet van slag brengen door zo’n opmerking.
  We zien hier veel creatieve uitspattingen en voor mij valt die shoot van de lampen daar ook onder. Aan die creatieve shoot verdienen jullie, ja hallo zeg dat lijkt me ook logisch. Ik vind het leuk dat jullie ook tonen wat jullie voor creatiefs in een opdracht stoppen.

 22. Gwen 9 november 2014 at 19:49 #

  Jammer zulke reacties want het is super mooi wat jullie doen! Ga zo door, luister maar je gevoel en laat je niet kisten….

 23. Maai 9 november 2014 at 20:06 #

  Mensen mogen natuurlijjk denken wat ze willen maar het is jammer dat zejou daarmee uit het veld slaan. Mijn blog is maar heel klein en daar zit al onwijs veel werk in dus kan me bijna niet voorstellen wat zo’n mooi en enorm blog voor werk met zich mee brengt en daarnaast natuurlijk jullie bedrijf. Maar er zijn een hoop mensen die dat stukje niet kennen. Ik heb er diep respect voor hoe jullie op deze manier een droom lijken na te streven en doen waar jullie goed in zijn. En als je ergens goed in bent en groot wordt, wat is er dan eigenlijk mis mee dat je daar ook wat mee verdient? Dat doen anderen dan bloggers toch ook met hun baan? Ik hoop dat je dit nog heel lang doet want ik kan echt genieten van je foto’s, je prachtige huis, jullie creatieviteit en je schrijfsels. Fijn dat de zak chips je smaakte, liefs!

 24. eva maria 9 november 2014 at 20:08 #

  Doorgaan hoor, juliie doen dat goed!

 25. Rianne 9 november 2014 at 20:57 #

  Lieve Anki,

  Je bent een prachtig mens dat prachtige dingen maakt en bovendien eigen keuzes maakt. Je laat je kwetsbaarheid zien in je posts en ook met dit verhaal en dat siert je en vind ik stoer! Het lijkt me volkomen overbodig om je excuses aan te bieden (hoewel ik wel begrijp dat je dat doet). Als mensen niet om kunnen gaan met de weg die je gaat, wat je schrijft of het niet met jouw/jullie keuzes eens zijn lijkt me dat hun probleem. Makkelijk gezegd, I know. Laat het je in elk geval niet ontmoedigen!

  Ik zeg vast in grote lijnen hetzelfde als de mensen boven mij (ik heb het niet gelezen, want dan denk ik: ach het is al gezegd en dan reageer ik niet en dat wilde ik nu juist een keer wel ;)), maar het is zeker gemeend!

  Liefs,
  Rianne

  P.s.: mijn kids hebben het nog steeds over “mevrouw Anki” die die mooie foto’s van hen heeft gemaakt en dat je zo aardig was en dat ze met je speelgoed mochten spelen en dat je kinderen hebt die Wolf en Mus heten enz. Dat vertellen ze aan iedereen die iets zegt over “die mooie foto’s die daar aan de muur hangen”. Dus ik denk dat zij het ook met mij eens zijn! 🙂

 26. Sophie 9 november 2014 at 21:11 #

  Lieve Anki,

  Je blog volg ik nog niet zo lang, maar ik wou je even zeggen dat ik het prachtig vind. Het inspireert juist dat je laat zien dat je met werk waar je zo veel van houdt, ook kan verdienen. Al is het maar een beetje.

  Bedankt voor je mooie, inspirerende blog, dat mag ook wel eens gezegd worden!

 27. Carla Vaesen 9 november 2014 at 21:17 #

  Jammer dat je deze post moet schrijven maar troost je uit alle andere positieve reacties die je krijgt van je lezers!Ik zelf vind het knap van jullie dat jullie dit allemaal doen en ben blij dat ik jullie blog ontdekt heb.Doe zo verder.

 28. MUS 9 november 2014 at 21:21 #

  lieve anki, zolang je er achter staat hoef jij je echt niet te verantwoorden hoor! altijd zullen mensen een mening hebben (gelukkig maar een klein deel die t anders ziet, nou en…)
  en over de foto met mus, de focus staat in deze foto op de boom “symbool van kracht en standvastigheid” 😉

 29. Kiki 9 november 2014 at 21:29 #

  Hallo,
  het was constructiever geweest als Susan moeite had gedaan om uitleg en nuancering te geven. Als je zelf probeert de integriteit van je blog te bewaken en je krijgt dan in een mini-zinnetje deze feedback, kan ik me voorstellen dat het niet fijn binnenkomt.

  Toch vind ik dat je als blogger een dikke huid moet zien te kweken voor de mening van een ander. Doe er wat mee als het je aanspreekt, leg het naast je neer als het niet klopt voor jouw gevoel maar laat dat ook bij die ander en zie het niet als een aanval op jou.

  Mensen die bloggen, treden in het openbaar en kunnen ook verwachten dat er soms een kritische noot is, hoe onbeholpen die ook klinkt. Dat iedereen daar dan over valt, vind ik ook wel een beetje ruiken naar: ‘je mag elkaar alleen maar geweldig vinden’. En laten we eerlijk zijn: het is soms ook een wankel evenwicht; de onafhankelijkheid van een blog en de link met producten en commerciele partijen. Ik zie veel blogs die daarin helemaal doorschieten en waarbij bezoekers achter elkaar afhaken.

  Die kritiek van gisteren: soms kun je uit iets dat scherp en negatief aanvoelt, uiteindelijk juist weer je voordeel halen. Het kan je weer even op scherp zetten: “ga ik juist lekker door met wat ik doe, sta ik achter mijn werkwijze, of laat ik dit even zakken en kijk ik of er misschien toch iets in zit?”

  Wellicht dat de hele bups hier nu ook over mijn reactie gaat vallen en dat is oke. Want dit is wat ik in alle oprechtheid wilde zeggen, mijn kritische noot.

 30. Celesta 9 november 2014 at 21:37 #

  Hai Anki en Casper,

  Ik ken jullie nog niet zo lang maar mijn gevoel bij jullie is juist dat jullie vanuit jullie passie en authenticiteit te werk gaan.
  Heel behulpzaam en lief zijn, ook voor degene die jullie pas net kennen.
  Dat siert jullie enorm en dat is echt jullie kracht!

  Jammer dat sommige mensen dit anders zien.
  Dat zegt gelukkig meer over hen dan over jullie.

  Ga vooral door jezelf te zijn want dat is uniek!
  Jullie zijn een enorme inspiratiebron voor mij om wat jullie doen maar zeker
  ook hoe jullie zijn.

  Lieve groet,
  Celesta

 31. DeHeldin 9 november 2014 at 22:01 #

  Wat me allereerst opvalt is dat iedereen vanalles óver Suzan zegt, terwijl ze hierboven in de comments zelf al meer uitleg gegeven heeft waar vervolgens dus volledig aan voorbij gegaan wordt. Ik zeg eerlijk dat ik het ook heb met sommige blogs (niet hier, maar het Hema-blog vind ik niks en sommige bloggers plaatsen bijna meer advertorials dan wat anders, dat mag, natuurlijk! Maar ik vind daar niks aan, ik heb een nee/nee-sticker op mijn deur tegen commercie en ook op mijn blogvolgbeleid 😉 Ik vraag me af waarom die reactie je zó diep raakt? Als het absolute onzin is en je handelt naar eer en geweten en volgens je eigen visie…dan is er toch niets aan de hand en is het eigenlijk zonde dat je er een heel blog aan besteed. Plus, jullie zijn ook commercieel, jullie zijn een bedrijf en het gaat goed en dus lijkt het alsof het nog wat commercieler wordt. En zij vindt dat jammer. Nou dan heb je 1 iemand die je blog iets minder leuk vindt terwijl je zo immens veel complimenten krijgt altijd! Ik ben ook gevoelig en onzeker en ik vind het vreselijk om verkeerd begrepen te worden maar juist daarom zeg ik wat ik zeg. Je doet jezelf tekort maar eerlijk gezegd, die lezer nu ook.

 32. Marie Lu 9 november 2014 at 22:07 #

  Liefste Anki

  Jij bent mijn grootste voorbeeld al vanaf het begin . Ik heb zelf een blog gestart omdat ik jouw werk zo fascinerend en fantastisch vond en eindelijk de moed vond om zelf mijn inspiratie te delen met iedereen . Echt balen als mensen zo een visie hebben over jou en casper . Jullie zijn een fantastisch duo en ik weet ook dat deze reactie niets zal veranderen aan je gevoel die je hebt bij de reactie van Suzan . Je bent en blijft voor altijd mijn blog-voorbeeld .

  liefs
  Marie

 33. jenske 9 november 2014 at 22:14 #

  Vreselijk, zo een opmerking. Zeker omdat het zover ligt van de waarheid. Ik vind dat jullie de balans ongelofelijk prachtig behouden. Oké de kansen die jullie krijgen, grijpen jullie terecht! Een schop onder je poep als je het niet doet. Maar de manier waarop jullie steeds andere bloggers mee laten genieten van deze kansen. Jullie kunnen op die momenten voor de blogs met de grootste omvang kiezen, maar dat doen jullie niet. Jullie gaan steeds opzoek naar eigenheid en authenticiteit. En daardoor heb ik met mijn klein Belgisch blogje mogen meedoen aan dit super zalige project dat mij geïnspireerd heeft om terug op de schoolbanken te kruipen, en voor mezelf een diploma interieur styling bij te halen. Eeuwige dank Casper en Anki, jullie inspireren me om ook mijn dromen te volgen! Dikke kus!

 34. lieke verbeek 10 november 2014 at 06:54 #

  Ik vind het ZIlverblauw blog een fantastisch plekje waar ik heel graag kom. Heerlijke beelden om bij weg te zwijmelen of inspiratie op te doen, en persoonlijke teksten die ons een kijkje gunnen in julliie leven.
  Zo voelt het soms BIJNA alsof je elkaar kent, alsof je vrienden zou kunnen zijn.

  Voor mij is dit echter weer een eye-opener dat dat toch heel fragiel en soms ook gevaarlijk is. Wat vreselijk dat je je zo rot gevoeld hebt onder een opmerking die – in mijn ogen- niet eens zo heel negatief is, en ook nog eens kwam van een enthousiast volger van jullie blog.
  Als je leven openstelt op het web, dan zul je daar af en toe ook eens een kritische noot op krijgen, net zo zeer als je dat in het ‘echte’ leven gevraagd en ongevraagd, ook soms krijgt. Niet altijd prettig, wel soms leerzaam. Een moment om je ingeslagen weg nog eens te overzien, en al dan niet te besluiten dat je blij bent met de keuzes die je maakt.
  Het is nu eenmaal niet mogelijk om aan ieders wensen te voldoen, om met iedereen op de wereld beste vrienden te zijn. Daarvoor zijn mensen en meningen te verschillend, en dat geheel maakt deze wereld juist zo mooi. Maar dat maakt het soms ook moeilijk, dat wel.

  Ik geloof dat jullie professioneler zijn geworden gedurende het bestaan van Zilverblauw. Dat kun je misschien ook commercieler noemen, of misschien gaat het (soms) hand in hand. In mijn ogen een logisch en (voor jullie) positief gevolg. Zeker niet iets waar ik me aan stoor, ik vind het wel leuk juist. Maar dat is slechts mijn mening.

  Lieve Anki, ik denk dat je gewoon je hart moet blijven volgen, en ik wens je toe dat je het vertrouwen zult hebben dat het dan wel goed zit. ook als er iemand eens een kritische noot plaatst, of misschien juist dan. x

 35. Ulrike 10 november 2014 at 07:50 #

  Aan commercieel zijn is absoluut niets mis … hoe meer succes – hoe meer jaloerse mensen.
  JUST KEEP SWIMMING!

 36. Pleuntje 10 november 2014 at 08:15 #

  He Anki,
  Hoge bomen vangen veel wind.
  Jullie zijn commercieler geworden, dat klopt. Dat is geen waardeoordeel, tenminste, dat zou het niet hoeven zijn. Maar commercie wordt door veel mensen vies gevonden (maar liever dat nog, dan een bord voor de kop van de zakenman).
  Wat bij deze hele ontwikkeling van Zilverblauw hoort, is niet alleen commercieler worden, maar ook professioneler. Dit is een leerproces, en een moeilijke, zeker als het allemaal zo dicht bij je eigen leven ligt (je eigen leven is). Een beetje professioneel eelt op je ziel hoort daarbij. Je kan niet voorkomen dat je negatieve reacties krijgt.
  Ik weet dat je het PHE-imperium wel kan waarderen. PHE is zakelijk, commercieel, marketeer en toch doet hij precies wat hij wil, zonder concessies te doen. En ja, ook hij krijgt regelmatig shit over zich heen. Let the shit be shit.
  En laat je eigen oordeel over commercie een beetje los, want volgensmij houdt Suzan je vooral een spiegel voor. Geniet van alle mensen die je mag inspireren.
  Succes.

 37. Charlotte 10 november 2014 at 10:29 #

  Hoi Anki,

  Ik vindt het juist bijzonder om te zien hoe je van je passie je beroep maakt! Het stemt mij positief als ik zie dat je met creativiteit en hard werken je eigen bestaan kan opbouwen. Ik werk ook als creatief zelfstandige en het is vaak voor andere mensen ook lastig te begrijpen wat je dan allemaal doet en hoeveel tijd je er mee bezig bent, hoeveel je investeert. Laat je niet uit het veld slaan door commentaar, het is vaak puur onwetendheid.

 38. jessie 10 november 2014 at 10:34 #

  Voor mij ben je bron van inspiratie!

 39. tessa 10 november 2014 at 10:54 #

  blijf geloven in jezelf hè anki!
  jullie doen iets heel moois, iets wat in je hart zit. en op welke manier dat er dan ook uit komt, het is goed, omdat het van jou, van jullie is. x

 40. Yvonne 10 november 2014 at 11:49 #

  Maar wij doen het wel hè? Wij leven de droom van vele anderen en voordat moet je super apen, beren trots zijn!!

  ** SMAK **

 41. patricia from pop-a-porter 10 november 2014 at 12:15 #

  hi Anki! don’t listen to such comment ! I don’t think you’re commercial at all, you let us discover new designers, places, receipes… Please keep going! 🙂 When does has it become wrong to earn some money with your hard work ? Long life to zilverblauw! and if suzan don’t like it annymore, she does not have to read your great blog

 42. de Krantenkapper 10 november 2014 at 13:32 #

  1 bestelling van Zilverblauw.

  Nog geen week voor dit bericht kocht Anki bij ons een Kristalmal. U hoort ons goed: KOCHT, kopen, met geld. in onze webshop.

  Natuurlijk herkende wij haar naam want ook wij zijn fan.
  En onze eerste reactie was: ?! Zoveel bloggers die ons vragen om gratis dingen omdat zij toch reclame voor ons gaan maken. En Anki, met zo veel fans en volgers, doet gewoon een bestelling?!
  Wat fijn! Waardering. Ze wil onze mal dus echt hebben. Niet om een website te vullen met spullen en nieuwigheden. En ook niet om gratis iets te kunnen krijgen waar andere voor moeten betalen. Zij gaat, serieus, haar huis vol hangen met onze kristallen.
  Wij deden er dan ook een persoonlijk briefje bij met: Dankjewel! We zijn zo ontzettend benieuwd naar jou versie van onze mal. En deelden haar post op al onze kanalen met onze volgers.

  Let wel, er was geen contact geweest over blogposts of ander soortige aandacht voor onze producten.
  Wij hoopten alleen.
  En het werdt prachtig. Een fijn door Anki geschreven stuk met mooie foto’s over onze kristal pronkt tussen de posts en wij huppelden even om zulk moois. Het kwam ons ook ten goede. Er waren veel reacties via Zilverblauw richting ons. Wij kunnen weer een klein beetje beter leven van wat wij nu zo leuk vinden om te doen.

  En we verkopen het aller- allerliefst aan mensen die daar heel veel plezier van hebben.

  Dankjewel voor je bestelling Anki.
  En voor je aandacht.
  We waarderen het heel erg dat je dat voor ons doet.

  Lotte en Janneke

 43. Franca 10 november 2014 at 14:00 #

  Lieve Anki,

  Laat ze lekker doen.
  Ik geniet nog steeds enorm van je blogjes, en mag dat, ondanks dat ik nog nooit iets van je gekocht heb.
  Hoezo commercieel ?
  En dat er er geld mee kunt verdienen ook nog is alleen maar geweldig.
  Ik zou graag mijn geld zo willen verdienen maar mis de durf, inzicht en kundigheid van jullie.
  Het is je ( en je man) van harte gegund!
  lieve groetjes, Franca.

 44. Evelien 10 november 2014 at 14:24 #

  Wat deze blog zo mooi maakt is dat het zo persoonlijk is, puur. Je ziet en voelt de liefde en passie. Je ziet dat jullie er 200 % voor gaan.
  Ik kan me voorstellen dat het je raakt, want deze blog zijn jullie, in alle kwetsbaarheid. En als dan je integriteit in twijfel wordt gebracht (zo komt de opmerking ook op mij over) lijkt mij dat ook pijnlijk. Ik vind het dapper dat hier niet aan voorbij gaat maar ons ook deze kant van bloggen laat zien.
  Anki en Casper, ik zie jullie groeien in alles wat jullie doen en het is zo inspirerend om mee te mogen kijken.

 45. Nathalie Fransen 10 november 2014 at 14:38 #

  Mooie post Anki, want je kunt wel zeggen ‘trek het je niet aan’ (hoe goed bedoelde opmerking dat ook is) maar dat doe je wel. Ik vind dat juist heel mooi, dat je oog en oor hebt voor mooie dingen en reacties en ook reageert op zaken en reacties zoals deze die je raken. Je gaat het gesprek aan met Suzan. Daarmee onderstreep je naar mijn idee juist je integriteit, het echte, het pure.

 46. Tita 10 november 2014 at 18:37 #

  Ik vind eigenlijk dat jullie dat mooi in evenwicht houden en dat de integriteit er echt wel duidelijk in voelbaar is. Maar ieder heeft recht op zijn mening en Suzan heeft dat vast niet kritische bedoeld. Dus doe maar lekker voort zoals jullie bezig zijn.

 47. Eefje 10 november 2014 at 19:21 #

  Al járen een van mijn lievelingsblogs. Heerlijk voor jullie dat het zo goed gaat met zilverblauw en toffe projecten.
  Hoe fijn is het om wat te verdienen met iets wat je het allerliefste doet en waar je zoveel tijd en zorg insteekt?! Ik denk dat iedereen dat wel zou willen. Lekker zo doorgaan dus 😉

 48. Anita 10 november 2014 at 20:22 #

  Vooral doorgaan en doen waar je je goed bij voelt. Met commercieel zijn is niets mis en je maakt gewoon mooie dingen dus logisch dat meer mensen je vinden. Ik heb je mogen ontmoeten bij de DDW, vond je ontzettend oprecht en dat straal je ook uit op je blog. Knuffel!

 49. Kim Edwards 11 november 2014 at 00:33 #

  Hi Anki from New Zealand, I love your blog you share many personal details of your life and your warmth and unique style is transmitted through the many photos you share of your family, home and work. I wish you the very best what you do is wonderful it is fantastic that we can all benefit from the blogging platform as it enables us to work from home and look after our families. I find so much inspiration here. And yes you are right eating a bag of chips is a great remedy….

 50. mina dotter 11 november 2014 at 08:35 #

  Hoe jij het beschrijft, dat is hoe ik het hier ervaar….je biedt inspiratie aan, al dan niet door met partners in zee te gaan. Je toont mooie dingen, creatieve dingen en zet aan om zelf aan het werk te gaan.
  Doe gewoon verder. Mensen zijn vrij om al dan niet je blog te bezoeken.
  Ik heb nog geen seconde getwijfeld aan je integriteit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.