DIY linen scarf

DIY linen scarf - zilverblauw.nl

Afgelopen week maakte ik, tijdens de wedstrijd Nederland – Argentinië, twee linnen sjaals. Ik was toe aan nieuwe sjaals en zoals ik hier al eens schreef, verzin ik vaak de leukste dingen om zelf te maken als ik eigenlijk geen tijd heb om wat-dan-ook te maken. Die voetbalwedstrijd kwam dus als geroepen, helemaal omdat ‘ie -tot het spannende einde- zo saai was dat het helemaal niet erg was dat ik ondertussen ook nog wat anders deed.

DIY linen scarf - zilverblauw.nl

De sjaals zijn heel simpel om te maken: ik kocht twee vierkante stukken linnen, (1.40 x 1.40) de zijkanten zoomde ik om. Ik stikte er een accent van een stukje Tas-Ka stof in en bedrukte ze met textielverf (deze) en twee vormen blokjes uit Mus’ blokkenkar. (dat deed ik al eerder met babykleren, hier) De sjaals zijn lekker groot geworden, ook fijn om tijdens een koelere vakantieavond als omslagdoek te gebruiken. Fijn weekend!

DIY linen scarf - zilverblauw.nl

Last week I made two new linen scarfs. I always come up with nice things to make when I don’t have any time to make something, (like I wrote here, too) so is this case the soccer match between the Netherlands and Argentina turned out to be pretty convenient. I started to sew when the match started and the scarfs were ready before the end of the match. I used two square pieces of linen fabric, size 1.4o x 1.40. (meters) For the round and rectangular shapes I used two of Mus’ blocks and this textile paint. The colored labels are made with fabrics from Tas-Ka. I’m really happy with my new scarfs, they’re pretty big so I can also use them on the beach this summer, or as a shawl when we sit at a campfire. Happy weekend!

DIY linen scarf - zilverblauw.nl

, , ,

11 Responses to DIY linen scarf

 1. Iris Vank 12 juli 2014 at 19:23 #

  Mooi resultaat en prachtige foto’s!!

 2. les quatre mères 12 juli 2014 at 21:09 #

  mooi!
  zijn de kleuren niet een heel klein beetje geïnspireerd op de voetbalkleuren? 😉

 3. Karin Éénig Wonen 12 juli 2014 at 21:38 #

  Wauw, wat creatief, echt prachtig. Die met de stippen is mijn favoriet! En mooie foto’s, ik ben verliefd op die tegel vloer!

 4. Maaike | Gekkiggeitje 12 juli 2014 at 23:05 #

  Like it! Ook een leuke manier om je eigen theedoeken te maken!

 5. Fête des Gamins 13 juli 2014 at 07:44 #

  Ze zijn geweldig mooi! En uniek 😉

 6. Nienke 13 juli 2014 at 09:15 #

  Simpel maar doeltreffend!

 7. Liza 13 juli 2014 at 11:46 #

  Gaaaaaf!

 8. Karlijn 13 juli 2014 at 14:01 #

  Jeetje wat lekker creatief weer. Zo mooi gedaan Anki! Hij komt op mijn d.i.y lijstje te staan hoor 🙂 Maar zo mooi als die van jou gaat zeker niet lukken. Fijne zondag nog!

 9. mamavanvijf 13 juli 2014 at 14:53 #

  Mooi! Ik wil er ook wel één 🙂

 10. Barbara 13 juli 2014 at 16:11 #

  Echt heel leuk Anki!

 11. Antoinette 15 juli 2014 at 23:22 #

  Wat een super idee weer! Knap bedacht, met een gaaf resultaat.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.