Books on a wednesday

Sinterklaasletter

Japan aan zee-1

Weinig dingen kunnen me zo blij maken als mooi drukwerk. Mooie boeken, flyers, posters, kaarten. Vooral als het regenachtig weer is, zoals vandaag. Stukje chocolade erbij, kachel aan. Met een beetje geluk is zelfs de geur van boeken en tijdschriften fijn. (ruik maar eens aan een mooi boek, de inkt en het papier, mmm)

I’m in love with pretty printed matter. Beautiful books, flyers, posters, cards: they make my heart beat faster. I even love the smell of books and magazines. (the ink on the paper, mmm. Or does that sound insane?) On a rainy day like today, there’s nothing better than a nice book or magazine, with some chocolate and a burning stove.

Japan aan zee

Dit boek vond ik in de uitverkoopbak bij Athenaeum, voor 3 euro. Het gaat over vakantievierende Japanners. De fotografie en de sfeer is prachtig. Dat is voor mij de kracht die mooie boeken kunnen hebben: dat het lijkt alsof je even ergens anders bent.

I found this Japanese book in the sale section at Athenauem. It’s about Japanese people celebrating their summer holidays. The photography and ambiance is fabulous. I almost felt like being there, at that beach, in Japan. For me, that’s the power of a good book.

textiellab-1

textiellab

Het jaarboek van het Textiellab vind ik een grafisch hoogstandje. De geometrische patronen, de kleuren, de foto’s, álles eraan is mooi. Ik ben er stiekem een beetje plaatsvervangend trots op, omdat Tilburg ‘mijn’ stad is en het Textielmuseum en Textiellab één van Tilburg’s gaafste plekken.

I love everything about the ‘Textiellab yearbook 2012′. The colors, geometric patterns, photography and of course the content. It’s all gorgeous. And it makes me feel a bit proud, because it’s a product from the Textielmuseum & Textiellab, which is located in ‘my’ Tilburg, the city where Wolf was born.  

Foam birds

birds

Toen ik laatst met Iris in Amsterdam was, bezochten we het Foam museum. (Iris maakte er stiekem deze Instagram, je mag er eigenlijk niet fotograferen) Ik kocht er een oude uitgave van het Foam magazine, die ik al lang wilde hebben, met prachtige vogelfoto’s erin.

Recently, I visited the Foam photography museum in Amsterdam, together with Iris. (who secretly took this photo, it’s not allowed to take pictures inside the museum) I bought and older edition of Foam magazine, because of the wonderful birds pictured. 

Welke tijdschriften en/of boeken lezen jullie graag, of vinden jullie mooi? (plek genoeg in mijn boekenkast!)

What are your favorite magazines and/or books? Happy rainy day!

20 Responses to Books on a wednesday

 1. Marieke 6 november 2013 at 20:21 #

  Heerlijk hè, stiekem is de herfst nog niet zo verkeerd;)
  Dank voor je boekentip een paar weken terug; mooi boek van Green! ( en ik hield t ook niet droog…)

 2. Stephanie 6 november 2013 at 20:35 #

  Wat een fijne verzameling! Ik hou van Milk magazine, Elephant, the Selby is in your place en DUF. En groot fan van Scandinavische thrillers in boek- en filmvorm 🙂

 3. Linda 6 november 2013 at 20:39 #

  Wat een mooie en fijne post! Ik hoop dat meer mensen boeken en papieren tijdschriften weer gaan waarderen zodat niet alles digitaal word.
  Juist omdat het een heerlijk en vooral een uniek momentje voor jou is. En je heerlijk mee laten slepen door een foto of verhaal 🙂

  Liefs,
  Linda

 4. Karlijn 6 november 2013 at 21:15 #

  Jee, wat herkenbaar: het ruiken aan boeken en tijdschriften en de trots voor ‘ons’ textiellab. (Zullen we ‘m delen?)
  Mooie post weer, bedankt weer voor de inspiratie!

 5. Rosanneke 6 november 2013 at 21:57 #

  Yay voor Tilburg!
  Fijne dingen weer, vooral die letter 🙂

 6. http:\\www.cosymara.blogspot.com 6 november 2013 at 21:57 #

  Wat een heerlijkheid om op jouw site rond te kijken! Mooie foto’s, prachtige kleuren. Ik wordt er helemaal blij van.

  Groetjes Tamara

 7. Parisa 7 november 2013 at 06:42 #

  I agree with you, I love the books, too! 🙂

 8. Corrie Goldsteen 7 november 2013 at 09:42 #

  Herkenbaar die geur van nieuwe boeken en tijdschriften, de combi met chocola is zeker goed.
  Ik kan heerlijk genieten van een nieuwe Flow. Mooie illustraties in kinderboeken vind ik ook altijd geweldig om te bekijken. Vooral die van Marit Törnqvist vind ik altijd geweldig mooi! Dank je voor je mooie foto’s.

 9. tessa 7 november 2013 at 10:47 #

  mooie boeken! en jij weet er altijd ook weer zulke fijne foto’s van te maken!
  ik hou ook erg van echte boeken, brieven, kaarten. lekker met je neus erin en de geur van het bedrukte papier opsnuiven. ik hou zelfs ook van oude boeken, met die muffige geur. maar de digitale wereld is soms ook wel heel erg leuk. om een beetje mee te kijken naar het moois van andere mensen bijvoorbeeld!
  je hebt ook vast genoten van je chocoletter, ziet er lekker uit.

 10. Marieke 7 november 2013 at 12:38 #

  Vooral de tijdschriften van FOAM vind ik zo fantastisch. Als ik even inspiratie nodig heb kan ik daar altijd wel iets in vinden dat mij verder helpt. (L)

 11. Mireille 7 november 2013 at 14:58 #

  Haha…ik ruik ook altijd aan boeken en tijdschriften, heerlijk echt! Er wordt wel vaak naar me gekeken alsof ik gek ben wanneer ik in de boekhandel weer als een debiel aan boeken sta te snuffelen maar ach… 🙂

 12. SophieSweetVintage 7 november 2013 at 20:07 #

  Wat een mooie boeken en uhm… die chocoladeletter ziet er ook niet verkeerd uit… 😀

 13. Judith 7 november 2013 at 21:04 #

  Van boeken heb je nooit genoeg 😉 Het boek van het Textiellab is echt prachtig, zeg! Ik lees graag The Good Life en kijk uit naar de tijdschriften Wilder en The Plant.

 14. Merel 8 november 2013 at 07:03 #

  Mag je niet fotograferen bij FOAM? Dat is dan nieuw! Dat mocht altijd wel namelijk 🙂

  Ik heb ook die uitgave van het FOAM Magazine, met de vogeltjes. Zooo mooi. Echt een magazine om altijd te bewaren. De rest ziet er ook heel mooi uit. Zelfs de chocolade. Ik hou van jouw foto’s!

 15. Iris Vank 8 november 2013 at 11:04 #

  ❤️

 16. Nienke 9 november 2013 at 21:22 #

  Weinig zo fijn als een mooi, (nieuw) boek tegenkomen, het oppakken zodat je het kunt voelen, doorbladeren, ruiken inderdaad. En dan in de tas mee naar huis!
  Topfoto, van jou en Iris. 🙂 Boefjes, beetje fotograferen waar dat strikt verboden is. ;-P

 17. Fête des Gamins 10 november 2013 at 21:07 #

  voilà, en even bij jou meekijken naar foto’s brengt ons ook weer helemaal op een andere plek, merci! 😉

 18. Ingrid Jansen 20 november 2013 at 22:58 #

  Ik dacht al…, die chocolade letter heb ik eerder gezien 😉

 19. Vonne 21 november 2013 at 13:15 #

  Nou, Ingrid – precies wat ik ook dacht 😉

 20. Marcha 23 januari 2014 at 19:04 #

  Wat grappig, ik zie net dat je het Foam magazine hebt gekocht die ik ook heb. Ik heb laatst een vogeltje eruit gehaald en in een lijstje gedaan 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.