Love & Blessings

Laten we het er maar op houden dat afgelopen week niet helemaal de mijne was. Ik heb stress en ben moe. Mijn mailbox zit helemaal vol, ik kom er niet aan toe om iedereen die me mailt een antwoord te sturen. Mijn foto’s en tekst worden voortdurend zonder mijn toestemming gekopieerd en gebruikt, waar ik me boos om maak. Om over al die foutieve Pinterest-links nog maar te zwijgen. Vandaar alleen nog maar foto’s met beeldmerk. (Ik vond laatst een foto van mij waar iemand anders haar beeldmerk in gezet had, de brutaliteit. Niet zo goed voor mijn gemoedstoestand en ook niet voor mijn blogplezier) Casper en ik zijn druk bezig met de posterlijn die we aan het opzetten zijn. Ik had gehoopt dat ik jullie daar wat beeld van kon laten zien, maar ook PostNL werkt deze week niet mee; hopelijk komende week wel. Gelukkig vond ik ook nog ’n stel lichtpuntjes: deze week werd ik blij van bovenstaande foto, die ik maakte van de kindjes. Van vakantie, sinds afgelopen vrijdag, die we doorbrengen aan zee, even rust in de tent. Van gezellig bezoek en lekker eten. Van de kleertjes die ik op marktplaats zette en die ik binnen 24 uur allemaal verkocht had, dankzij jullie bloglezers. Van deze blogpost van een blog in Australië, omdat ik die foto’s eigenlijk alweer vergeten was en ik veel lol heb gehad met Wolf toen. Ik blaas hier aan de kust even stoom af en dan ben ik vast snel weer helemaal zennnn. Wat maakte jullie blij afgelopen week?

Last week wasn’t really my week. I’m so stressed; I flipped out at my job and that never happened to me before. My mailbox is totally full and I can’t find time to reply to all the senders. (sorry) I got angry because so many people copy my photo’s and even text without any permission or proper credit. I even found one of my photo’s with someone else’s signature on it, can you believe that? I was looking forward to show you some of the stuff Casper and I have been working on (we’re designing posters) but the postmen still didn’t bring the prints, argh. The photo above made me happy though, as did the holiday we’re spending at sea right now. This blogpost made me happy, because I almost forgot about these pictures and the fun Wolf and I had. Hopefully some sea, wind, friends & good food will calm me down the next couple of days. Have a happy new week!

More ‘Count your blessings’Effie – Martine – Maartje – Debora – Belinda – Marit – Froukje – Anne – Arnika – Marielle – Judith – Maartje– Maureen – Marie-Lu – Aukje –  Jolanda – Marlous – Saskia – Sacha – Carla – Tess – Sjaantje –  Isabelle – Marjan – Mickey – Mieke – Margriet – Marieke –
Barbara – Anouk – Linda – Kitty – Zeeuwse mama – Janie – Cristian – Dee Amanda Russel – Jona – Fiene, and new participant Daniquewelcome! (ook meedoen, of juist afmelden? Mail me even: anki@zilverblauw.nl)

, , ,

58 Responses to Love & Blessings

 1. Maartje 19 februari 2012 at 17:20 #

  Hè bah, geen leuke week dus. Ik snap niet waarom mensen foto’s pikken, dat doe je toch niet? Anyway, geniet van jullie verblijf aan de kust! Dat helpt vast 🙂

 2. Pike 19 februari 2012 at 17:40 #

  Hoe irritant ook, die fotopikkerij…zie het ook als een compliment..( over een week,wanneer je weer zennnn bennnnt!)

 3. MiM 19 februari 2012 at 17:42 #

  Wat een narigheid! Gelukkig kun je de mooie dingen van het leven ook nog zien. Prachtige foto van je mannen! Liefs MiM

 4. Ingrid 19 februari 2012 at 17:42 #

  Ha Anki, ja dat is Heel Vervelend , het kopiëren van ideeën en foto’s, ik heb er ook wel eens last van, je kan wel iets met Copyright via internet, zijn wel sites over, maar dan nog,
  je kan moeilijk steeds het net afspeuren..ik heb besloten het te laten, tenzij zoals in geval,
  van foto’s presenteren als de jouwe en het commercieel gebruiken van mijn patronen.
  Een logo helpt wel iets maar een ieder snijdt het er zo af..
  Ik denk dat mensen die dit doen uiteindelijk hun trekken wel thuis krijgen..en een eigen stijl is herkenbaar en onnavolgbaar, dus je bent ze toch een stap voor..
  Heerlijk even aan de kust, daar kan ik ook zo naar verlangen..Geniet ervan!

 5. Fienke 19 februari 2012 at 17:50 #

  Ik stuur je een virtueel knuffeltje!
  xxx

 6. Danique 19 februari 2012 at 18:01 #

  Wat brutaal zeg van dat watermerkje op jouw foto!! Ik ben benieuwd naar jullie posterlijn. Geniet van de zee, hopelijk schijnt de zon daar.

 7. Aukje 19 februari 2012 at 18:38 #

  Geniet van een fijne tijd aan zee. Een streep door afgelopen week.
  Jammer dat je moet werken met een beeldmerk in de foto’s. Maar het ziet er gelukkig niet vreemd uit.
  En misschien nog een lichtpuntje, want je hebt mij erg blij gemaakt met de kleertjes. 🙂

 8. Belinda 19 februari 2012 at 18:40 #

  Jatten is zo flauw!!!
  Hopelijk tank je lekker bij aan de kust
  (persoonlijk kan ik me geen betere plek voorstellen om bij te tanken ;-))

 9. Roos 19 februari 2012 at 18:45 #

  Mus showt tandjes! Cool 😉
  Afblazen leidt niet tot Zen (flauw flauw, wat weet ik er nou helemaal van…) maar het is wel even héél lekker om alles van je af te rammen op een toetsenbord.
  Gewoon je/jullie eigen plan blijven trekken en vol goede moed vooruit! De rest is bijzaak en ruis, heus.

 10. Marcha 19 februari 2012 at 18:50 #

  Wat vervelend! Waar ik dan benieuwd naar ben is; waar gebruiken ze die foto’s dan voor?? Kan het me werkelijk even niet voorstellen namelijk…
  Heerlijk aan kust, fijne vakantie! Hopelijk veel zon daar!
  En ja, weer een heerlijke foto van je mannetjes 🙂

 11. Afke 19 februari 2012 at 18:58 #

  Hoi, heel vervelend, maar ik hoop wel dat je door blijft bloggen. Ik vindt jou stijl en blog wel heel bijzonder. ik had jou gevraagd iets over eindhoven maar je hoeft me niet terug te mailen want ik heb al wat:)

  groetjes Afke

 12. jessie 19 februari 2012 at 19:06 #

  Ow, niet leuk! Heb jouw super mooie interieur ook wel al’s gepind vrees ik, maar wél met vermelding van Zilverblauw natuurlijk. Hopelijk is dat wel ok?

  Ik wens je alvast een meer vrolijke nieuwe week toe!

 13. Sacha (maarnietvangrijs.blogspot.com) 19 februari 2012 at 19:18 #

  Oh bah, wat een rotweek! (bepaalde stukjes herken ik wel, vooral dat ‘ontploffen’, ik ben inmiddels weer vrolijk en zen trouwens…. ;-))
  En wat oervervelend dat mensen met je foto’s aan de haal gaan…..
  Rust maar lekker uit daar aan zee!!!! Prachtige foto weer van je kerels!!

 14. sandra 19 februari 2012 at 19:20 #

  Veel plezier en rust aan de kust! Die foto van Wolf en Mus is zóóóóóooo lief. Ik hartje dat mutsje.

 15. daan Rot-de Launay 19 februari 2012 at 19:25 #

  He bah wat vervelend.
  Ik doe net als Ingrid, ik kijk maar heel af en toe eens naar de stats en geloof het verder wel. Gewoon lekker bloggen en genieten van de leuke mensen.
  Maar het blijft natuurlijk van de pot gerukt.

  Lekker uitwaaien en genieten van je mooie mannen!

 16. Nienke 19 februari 2012 at 19:31 #

  Ik hoop toch wel dat je haar een gepeperde mail gestuurd hebt?! (;-))

  Ik blijf erbij: creativiteit kun je misschien een tijdje kopieëren/jatten, maar vroeg of laat vallen deze bijelkaarschrapers door de mand. Juist wanneer overduidelijk is dat iemand jat, hoeft niemand dat wat ze voorschotelen meer. Wie wint er dan uiteindelijk? Precies.
  Maar het blijft steken. Dat is een ding wat zeker is.

  Fijn, even eruit. De kust doet wonderen.
  En zo zijn jullie meteen het carnavalsgeweld ontvlucht. 🙂

 17. Evelyn 19 februari 2012 at 19:48 #

  Jammer dat mensen dat doen! [Understatement]

  Stoom maar lekker uit en geniet van je mannen! 🙂

 18. merula 19 februari 2012 at 20:02 #

  lekker even uitwaaien inderdaad!

 19. Caroline 19 februari 2012 at 20:18 #

  Lekker stoom afblazen Anki, heel goed. Je blog hoeft niet alleen maar kleurrijk en vrolijk te zijn. Het is een afspiegeling van je leven, je emoties en je inspiraties. Dit hoort daar ook bij. En gelukkig zijn er altijd nog blessings te vinden tussen alle besonjes.
  LIEFS,
  Caroline

 20. Tess 19 februari 2012 at 20:38 #

  Echt flauw zo kopiëren, op de duur zou je nog schrik krijgen om iets te delen op internet.
  Ik kijk wel uit naar jullie posterlijn hoor, benieuwd! 🙂

 21. Lisette 19 februari 2012 at 21:00 #

  Deze week maar snel achter je laten en nu heerlijk genieten van een weekje vrij!

 22. Merel 19 februari 2012 at 21:09 #

  Lijkt me heel raar je eigen foto’s ergens tegen te komen :S
  Fijne vakantie en ik ben benieuwd naar een postervoorproefje….!

 23. Debora 19 februari 2012 at 21:27 #

  Sjonge wat balen zeg. Ik hoop dat je je stress gauw als geschiedenis kunt beschouwen en je volop in je nieuwe plannen kan storten. Stelen is wel een soort van compliment, maar ja, dan zou ik toch liever andere complimenten krijgen. Sterkte en laat je niet op de kop zitten!

 24. Patries 19 februari 2012 at 21:28 #

  Hoi Anki, ik zou me ook idd richten op het compliment dat er in zit. Ik ben superfan van je huis, je foto’s, al die gadgets/dingen die je ontdekt (ik vraag me atijd af waar) en dat zijn vast veel bloggers met mij. Succes met alles! gr Patries

 25. Jacq. 19 februari 2012 at 21:28 #

  Lekker even uitwaaien aan zee, en je frustraties mee laten gaan met de wind.
  Hopelijk krijg je weer wat rust in je hoofd ♥

 26. n 19 februari 2012 at 21:38 #

  He gets!!! wat een opeenstapeling van nare dingen. Laat je hoofd maar lekker leeg waaien aan zee. En geniet van Casper en de kindjes. Het is uiteraard weer een beeldschone foto!! x

 27. nurse martens 19 februari 2012 at 21:41 #

  Aan de andere kant….ik vind jouw blog ook erg creatief en je weet van mijn mailtje dat ik ook geinspireerd raak door dingen op jouw blog. Neemt niet weg dat foto’s jatten ontzettend kinderachtig en lullig is. Maar dat je gekopieerd wordt, nou, dat is toch wel een mooi compliment hoor…en terecht…creativiteit heb je…of je hebt het niet. Jij wel! 🙂

 28. helen 19 februari 2012 at 21:43 #

  toen ik je een mailtje stuurde over de kleertjes reageerde je én heel snel én heel lief hoor! En dat mensen zo maar jouw foto’s gebruiken…grrrr.
  Ik hoop dat je het fijn hebt met je mannen aan zee.

 29. Bosliefje 19 februari 2012 at 21:52 #

  Hier ook zo’n week! Maar je bent op de juiste tijd op de juiste plaats. Ik wordt tenminste altijd weer erg rustig en geaard in de buurt van zee. En twee van die lieve kopjes doen het werk ook wel 🙂

 30. ilse 19 februari 2012 at 22:02 #

  Dikke virtuele knuffel!

  Doet me er trouwens aan denken dat toen ik dik 10 jaar geleden een kleine site maakte voor de geboorte van Arne, ik maanden laten een bijna exacte copy zag opduiken online. Heb een heel boze mail gestuurd en even later was die site offline.
  Als ik foto’s online zwier op mijn blog dan zet ik er netjes een bronvermelding bij en als ik op pinterest iets mooi zie passeren ga ik vaak toch ook even op zoek naar de bron.

 31. Planet Fur 19 februari 2012 at 22:06 #

  Ongelofelijk wat een triestigaards er rondlopen op deze aarde..je kan het als een compliment zien, maar eigenlijk maakt het zielige van het pronken met andere veren je vooral gewoon heel erg boos. Zulke types zijn geen lang creatief leven beschoren, maar tot die tijd zijn ze enorrrrm irritant. Je zou ze helemaal kaal moeten kunnen sujen…maar dat is je hartkloppingen ook weer niet waard (ik kijk al de hele week Perry Mason: jammer dat je hem niet in kan huren, hij wint áltijd ;-)). Succes en kop op!

 32. Liene 19 februari 2012 at 22:12 #

  Met recht dat je boos bent!
  Wat een mooie foto van jullie zonen, en ik kijk uit naar jullie co-productie! Nog een fijne zondag!

 33. bieneke 19 februari 2012 at 22:13 #

  Dat meen je niet wat STOM!!!!
  Wel weer een schattig plaatje van je twee mooie kindjes!!
  Geniet maar lekker aan zee!! x

 34. Agata 19 februari 2012 at 22:15 #

  Oh sorry to hear this problem is touching you too! I’m getting sick of Pinterest, its looking like its grawing so MUCH! Coping from blogging word without even saing ” I like it” or giving the credits ! how said is that!
  I wish you a good holiday time.

 35. Nikki 19 februari 2012 at 22:22 #

  Ga maar lekker genieten! Ik ben heel benieuwd naar de posterlijn en als ik ooit foutief gelinkte zilverblauwtjes tegenkom word ik heel boos!

 36. Effie 19 februari 2012 at 22:26 #

  Geniet van de zee en laat de rest van je afwaaien!

 37. Malin 19 februari 2012 at 22:32 #

  Je snijdt een onderwerp aan waar ik over na heb gedacht de llatste tijd.Ik sla al jarenlang alle afbeeldingen op die me inspireren en ben nu een en ander aan het indelen op Pinterest.Voor mij een uitkomst!Van de oude afbeeldingen kan ik niet altijd meer de bron vermelden.Ik heb me afgevraagd of ik dit ethisch verantwoord vind.
  Met “pinnen”ga ik door maar voortaan ga ik nog meer mijn best doen om de bron te vermelden.

  Hopelijk kan je je hoofd een beetje leeg maken daar in Zeeland.
  En ik ben reuzebenieuwd naar jullie posterlijn!Hangt er wellicht binnenkort een onvervalste Zilverblauw aan mijn muur?

 38. anna 19 februari 2012 at 23:11 #

  He jakkes wat waardeloos dat gejat!! Ik moet zeggen dat beeldmerken me vaak irriteren, maar deze is mooi hoor doet er niets aan af (alleen jammer dat het nodig is 🙁 ) Een hele fijne NIEUWE week gewenst!

 39. Agata 19 februari 2012 at 23:18 #

  You can protect your blog if you don’t want that people take it to Pinterest : here the link :
  http://www.blogguidebook.com/2012/02/please-dont-pin-me.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BlogGuidebook+%28Blog+Guidebook%29&utm_content=FaceBook

 40. Nina 20 februari 2012 at 01:02 #

  Zolang maar niemand de foto’s van die twee leuke jongetjes jat en doet alsof ze van hem/haar zijn! 😉

  Ach, dat jatten, ik vind het eigenlijk gewoon te sullig voor woorden! Soms kom ik op Etsy mensen tegen die keramiek verkopen en die dan letterlijk mijn ‘productinformatie’ (dus zo van ‘het mag wel of niet in de vaatwasmachine/magnetron, maar je kunt het het beste met de hand wassen’) overschrijven. Totaal onbenullige info, en het zal me verder een zorg zijn (want ze raken me er natuurlijk absoluut niet mee in de kern van wat ik doe), maar het verbaast me zo enorm dat mensen dat dan letterlijk copy/pasten. Ik bedoel: verander dan een paar woorden, of de zinsbouw een beetje!). Ik kan me niet anders voorstellen dan dat de gemiddelde copycat gewoon heel erg dom is, want volgens mij kom je er a) zelden mee weg en b) is er toch geen bal aan. Nou ja, ach… Fijne ontvlucht-carnaval-week! (doen wij ook, alleen dan gewoon thuis met alle deuren en ramen gesloten! ;))

 41. Leo van Vessem 20 februari 2012 at 07:41 #

  Dag Anki,
  Ik ben een Oom van Jona Schmidt, via haar lieve, mooie, ontroerende en wonderschone blogjes kwam ik op jouw blog (ze had een link naar jouw blog geplaatst)
  Daar las ik dat je last hebt van het nodige jatwerk van je foto’s.
  Vorige week ontdekte ik bij toeval een mooie toepassing op internet.
  Uitgangspunt is dat je een plugin installeert in je webbrowser (Internet Explorer, Firefox and Chrome).
  Dit is de link
  http://computertotaal.nl/software/21045-vind-plaatjes-op-internet-met-tineye.html

  Ik denk dat je er wel uit komt en ik hoop dat je je mijn “bemoeizucht” op waarde weet te schatten.

  Leo van Vessem

 42. Fabienne 20 februari 2012 at 09:35 #

  Sommige mensen kunnen niets zelf bedenken.
  Onze trouwkaart (eigen ontwerp) is ook al gekopieerd, net als de inrichting van ons huis.

  Laat je niet gek maken! Hoe moeilijk dan ook – zie het als een compliment. (I know, makkelijker gezegd dan gedaan, ik kan het ook niet..) Echt niet leuk…

 43. Judith 20 februari 2012 at 14:21 #

  Misschien ben ik een onwijze knurft, maar wat gebeurd er op pinterest dan? Ik gebruik het zelf niet, maar wat ik er van weet is toch dat het werkt als een soort prikbord? In de zin van ‘je pint overal en nergens dingen die je mooi/inspirerend/etc vind, waardoor ze op een je eigen ‘prikbord’ verschijnen? Dan snap ik namelijk niet wat daar zo erg aan is.. Ik hoop dat iemand me daarover duidelijkheid kan verschaffen!

  Wat ik wel heeeeuuul erg vind is inderdaad als mensen jouw foto’s als eigen bestempeld. Ik zou ook laaiend worden! Met maak-/inricht- ideeen wordt het al een lastiger verhaal. Je word tenslotte zelf toch ook vaak elders geinspireerd? Of dat nou op het www, in een tijdschrift of een woonwinkel is. In die laatste gevallen zou ik het gewoon als compliment opvatten.

  Je zonen zijn prachtig overigens! Geniet van je pauze met je mannen aan de kust en laat je niet uit het veld slaan door mensen die hun ‘creativiteit’ elders vandaan moeten jatten!

 44. Nienke 20 februari 2012 at 14:27 #

  Ben ik weer even.

  Het is absoluut waar dat de beste reactie op jatters géén reactie is, maar er schoot me iets te binnen.
  Dik anderhalf jaar terug was voor mij de maat vol met een meisje wat al eerder de complete vormgeving van mijn weblog (van destijds) nagebouwd had. Ze deed vreselijk haar best spijt te betuigen, en het liefst halve vriendinnen met me te worden, maar toen ik mijn webshopteksten en slogans letterlijk terug zag bij háár werd het rood voor mijn ogen. Ik heb ‘r per mail de huid volgescholden, en gevraagd of ze alsjeblieft eens zichzelf wilde gaan worden.
  Mail terug: ik zag het allemaal verkeerd – en wederom had ze overal een verklaring voor (sure).
  Ik heb haar geblocked op mijn weblog, zodat ze in elk geval niet meer bij me kon reageren.
  En wat merkte ik een paar weken later? Haar weblog, waar anderhalve paardenkop op reageerde, was verwijderd, op facebook was ze niet meer te vinden, en ook andere internetactiviteiten had ze stilgelegd.
  Vroeg of laat lopen copycats tegen de lamp, bij heel veel mensen (ze jatten immers overal stukjes van bij elkaar en knutselen daarmee hun ‘eigen’ identiteit.) En dan hebben ze alleen zichzelf nog. Hoeveel pech kun je hebben? 😉

  Als je dus de behoefte voelt om kwaad te worden, rechtstreeks naar de copycat toe: doen! Al is het maar omdat je het daarna kwijt bent.
  Maar ik denk dat je tegelijk al een heel mooi statement hebt gemaakt met dit stukje tekst.

  Link with love! Spread the word! ;-D

 45. Stephanie 20 februari 2012 at 17:01 #

  Hopelijk voel je je weer helemaal fris en fruitig na een paar dagen zee!

 46. Stephanie 20 februari 2012 at 17:05 #

  En wat leuk, een eigen posterlijn! Ben benieuwd 🙂

 47. Sandrien 20 februari 2012 at 19:38 #

  Wat erg van je foto’s, snap helemaal niet wat iemand daar aan kan hebben? Geniet van de zee en je gezin, dat kan alvast niemand van je stelen. Oh en ben heel benieuwd naar je posters!

 48. Judith 20 februari 2012 at 20:06 #

  Kortom: al het vervelende hoopt zich bij elkaar op één grote hoop… Bah. Frisse zeewind kan wonderen doen, maar dat weet je natuurlijk al lang.

 49. Marieke 20 februari 2012 at 20:19 #

  Nou zeg, foto’s van een ander gebruiken als zijn ze van jezelf? Da’s best brutaal…

  Ben benieuwd naar jullie posters. Vind het heel inspirerend om te zien wat er in je huis aan de muur hangt en heb zelf nog voldoende plek!

 50. SophieSweetVintage 20 februari 2012 at 20:22 #

  Lieve foto inderdaad en wat spannend dat jullie met een posterlijn bezig zijn! Je maakt me hééééél nieuwsgierig 🙂

  Haar eigen beeldmerk?? Bah, wat een stomme mensen heb je toch! Niet teveel aan denken…

  Liefs!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.