Brio

Het meeste speelgoed is me een doorn in het oog. Lelijk, weinig aan de fantasie overlatend en/of foute kleurencombinaties. Het allerergste vind ik valse muziekjes die niet meer stoppen als ze eenmaal zijn aangezet. (vooral Vtech kan er wat van. Er zijn hier meerdere Vtech-items stiekem in de kliko gekieperd als het kind niet keek. Echt waar. Best erg.)
Brio daarentegen is een speelgoedmerk wat me blij maakt. Ze denken na over de vormgeving van hun producten en laten kinderen echt spelen -dat is wat anders dan lukraak een muziekje afspelen als er op een knopje wordt gedrukt. Wolf kreeg onlangs het witte keukentje. (via marktplaats) Hij vindt het geweldig. Pizza, frietjes, aardappeltjes in een pannetje, alles komt voorbij. Heerlijk. Moeder blij, kind blij.

Brio makes beautiful, well-considered toys. I love their design and functionality. Much better than the hysterical, plastic toys with terrible sounds some people brought when Wolf was born. (those people didn’t know us well, I guess) We recently bought Wolf the white Brio kitchen and he’s so happy with it. So am I!

, ,

15 Responses to Brio

 1. els 2 maart 2011 at 17:47 #

  I know the feeling.

 2. Hoepzika! 2 maart 2011 at 19:00 #

  Mooi spul!

 3. Marjolein 2 maart 2011 at 19:05 #

  * Blozend lezend *
  Bij ons is er ook wel eens iets ‘kwijtgeraakt’. Alles op batterijen heeft ook niet mijn voorkeur. Brio is prachtig en Marktplaats een uitkomst, want helaas is het wel prijzig. Maar Playmobil, en dan vooral alles met dieren, is ook favoriet bij alle gezinsleden hier in huis!

 4. Iris Vank 2 maart 2011 at 19:16 #

  Mooi zeg, die items op de foto’s zijn volwaardige designstukken!

 5. mireille 2 maart 2011 at 19:24 #

  Dat is gewoon designspeelgoed joh,
  ik zou t zo kopen
  alleen voor de kijk!

 6. hinke 2 maart 2011 at 19:37 #

  bij ons raakt er ook van alles kwijt 😉 af en toe moeten de kasten echt uitgemest worden
  en brio is hier ook favoriet, de treinbaan hebben we hier in een extended versie, na 9 jaar sparen.

 7. sandra 2 maart 2011 at 19:52 #

  Ik ken Brio alleen van de treintjes en die zijn goed voor uren speelplezier.

 8. Ysabje 2 maart 2011 at 21:07 #

  ik heb al met die briodingen in mijn handen gestaan en heb getwijfeld. maar nu ben ik over de streep getrokken…

 9. Toaske 2 maart 2011 at 21:46 #

  Ik kende dat merk helemaal niet. Ziet er mooi uit. Hier, ondanks het feit dat ik het niet tof vindt, behoorlijk wat van dat roze-achtige meisjesspeelgoed (my little pony en dat genre). Maar gelukkig spelen ze er echt mee, en lang. Net zoals met playmobil en lego. Toch ook erg leuk speelgoed.

 10. Liene 3 maart 2011 at 07:49 #

  Ah, ik kende brio ook alleen van de treinen 😉 Wat een leuk speelgoed, dat fornuisje is echt heel mooi!

 11. Nienke 3 maart 2011 at 08:48 #

  Die giraffe!!! (ik word nogal snel spontaan verliefd ;-))

  Gaaf speelgoed inderdaad, ga ik eens in de gaten houden. En inderdaad: waarom zou er géén zwart in kinderspeelgoed gebruikt mogen worden?! Al die fluoriserende kleuren doen pijn aan je ogen. En al die f•cking muziekjes onder knopjes… daar speelt ‘ie maar mooi mee bij het kdv 😉 – niet thuis. En dan nog kruipt hij het liefst in de hoek waar het keukentje staat. Keukentjes zijn helemaal het einde, op het moment. Bij het kdv, in de wachtruimte van de verloskundige… Prachtig! Hoe simpeler, hoe beter.

  En ook wij hebben wel eens, meer dan eens, iets laten verdwijnen. Het is nooit gemist, want er werd toch al niet mee gespeeld.
  Van die bonkige auto’s bijvoorbeeld waar je verder niets mee kunt. Kwam schoonmama mee aanzetten, want het was een auto van Cars (tuurlijk… boeiend) en Neef (3 jaar ouder dan Ock) vindt Cars leuk, dus Ocker dan automatisch ook, was de redenatie. Tja.

 12. various kinds 3 maart 2011 at 10:39 #

  tip! Brio in Lidl België.

 13. Katrien 3 maart 2011 at 13:28 #

  Ik las gisteren dit bericht, en ik dacht: inderdaad, heel mooi speelgoed.
  Wat krijg ik vandaag in mijn mailbox:
  http://www.lidl.be/cps/rde/xchg/SID-8176E620-ADFCD398/lidl_be/hs.xsl/index_31254.htm
  Geen idee of de Lidl in Nederland meedoet, maar ik ga hier in België toch even binnenspringen, denk ik!

 14. Katrien 3 maart 2011 at 13:49 #

  En deze ook: http://www.lidl.be/cps/rde/xchg/lidl_be/hs.xsl/index_31228.htm
  Ik kan niet zien of ze van Brio is, maar het mag er ook wel wezen, denk ik!

 15. MUS 3 maart 2011 at 14:31 #

  ja wij ook van de houten speelgoed. …of het moet retro fisher price zijn
  hier in de buurt pas een fijne weggeefwinkel ontdekt. ruimt op en pedagogisch ook meteen goed bezig :), want wat wordt er ongemerkt veel het huis ingesleept…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.