Boxkleed, ofwel naaimasjien #2

Januari en februari zijn meestal slechte maanden voor ons zelfstandig artiesten. De mensen zijn een beetje klaar met alle feestelijkheden, of sparen geld om carnaval te gaan vieren. Ik heb dus meer vrije tijd dan normaal en daardoor meer creativiteit over om iets leuks mee te doen. Afgelopen weekend maakte ik dit boxkleed. Via marktplaats kochten we een tijdje terug een witte ronde box met wieltjes. Het boxkleed wat erbij zat, was wat versleten, (en eigenlijk ook ronduit lelijk) dus met wat stof van de markt (bruine stipjes) en van Mow Living (de uiltjes & hotdogkarren, waren eigenlijk een dekbedovertrekje voor in het wiegje en een keukenschort, beide met veel korting gekocht bij een webshop die ermee stopte) maakte ik een overtrek voor het oude boxkleed. Laag fyberfill ertussen zodat de oude print er zeker niet meer doorheen schijnt, vastgestikt, klaar! Vind het kleed mooi bij de rest van ons huis passen.

A while ago, we bought a secondhand round playpen (strange word, in the Netherlands we call it a ‘box’) for the baby. The playmat that came along, was a bit worn and ugly, so I made a new cover. Yellow en green fabric is from Mow Living. I think the new look of the playmat fits our home perfectly!

, ,

22 Responses to Boxkleed, ofwel naaimasjien #2

 1. Iris Vank 10 februari 2011 at 17:28 #

  Past inderdaad perfect in het concept! Good job!!

 2. Janne 10 februari 2011 at 17:41 #

  Ik vind hem erg leuk!! Leuke stofjes ook. Nu even sjowen met box 😉

 3. mireille 10 februari 2011 at 17:43 #

  Handigert…
  goeie kleurtjes weer!
  Daar gaat de beeb vast
  fijne uurtjes op doorbrengen.

 4. Anki 10 februari 2011 at 17:46 #

  @Janne Ja, dat was de bedoeling, maar toen ik de box in elkaar wilde zetten, ontdekte ik dat de mevrouw van wie we ‘m kochten vergeten is de schroeven erbij te geven, zucht. Dat is het nadeel van marktplaats…

 5. prentje 10 februari 2011 at 17:57 #

  Ha, Deens merk voor de stofjes, zie ik. Wat komen daar toch prachtige dingen vandaan…

  Gisteren ook een naaimachinepoging gedaan, maar ik was iets minder succesvol.

 6. Marjolein 10 februari 2011 at 18:21 #

  Mooi! En een geweldig voorbeeld van re-cycling. Hoewel…gebruikt was het vast nog niet. Maar mooi is het wel!
  Mezelf net weer op een staaltje hebberige ongeduld betrapt. Ik klikte direct door naar de site, zag daar iets over 50% korting en webwinkel. Druk zitten klikken, maar ik kon nergens stof vinden, alleen kant-en-klare produkten. Balen! Weer terug op jouw blog, las ik verder…Hahaha

 7. Annemiek 10 februari 2011 at 18:36 #

  Wow Mooi! Je bent lekker bezig met de naaimachine. Gevalletje Nesteldrang?
  ;o)

 8. daan Rot-de Launay 10 februari 2011 at 18:37 #

  Supermooi geworden!
  Onze bruine saaie boxkleed mag ik ook wel eens een nieuw hoesje geven … leuk project voor volgende week, op stoffenjacht!

 9. Judith 10 februari 2011 at 18:53 #

  Mooi! Goed gelukt! lekker gevoel he, dat het ook nog lukt wat je in je hoofd hebt?

 10. sillie 10 februari 2011 at 19:25 #

  ohh leuk een ronde box 🙂 nu nog even laten zien hoe het nieuwe boxkleed erin staat??;-)

 11. elianne 10 februari 2011 at 19:33 #

  jij kan ook niet stil zitten:) maar met leuk resultaat

 12. Spoediez 10 februari 2011 at 19:36 #

  ja, super!

 13. Nienke 10 februari 2011 at 21:34 #

  Lekker productief bezig jij!

  En wat goed dat je de niet geboekte tijd zo besteed. Ik zou denk ik erg onzeker worden van dergelijke magere tijden,misschien zelfs wel zó onzeker dat ik er ook op andere gebieden ‘stil’ door zou komen te staan.

 14. Anki 10 februari 2011 at 21:40 #

  @Nienke In het begin had ik daar ook last van, maar ik weet dat het elk jaar terugkeert dus inmiddels heb ik de rust wel gevonden. (werk sinds 2003 voor mezelf, dus das al ff) Heeft lang geduurd hoor, en het lukt me niet altijd. Het scheelt ook dat deze week heeeeel druk is, dus dat ik de rest van de maand er weer mee compenseer. Ik vind het wel altijd heel vreemd, maar tegelijkertijd ook logisch dat ik, als ik niet speel, dus echt creatiever ben op andere gebieden. Alsof de creativiteit echt ‘op’ kan zijn als ik het spendeer aan spelen en zingen. Hoe is het met jullie business, loopt het een beetje? Liefs!

 15. nina 10 februari 2011 at 21:54 #

  Anki, ik blijf me maar verwonderen (en je bewonderen) om je enorme productiviteit, creativiteit en het ongetwijfeld daarbij behorende arbeidsethos! Werken, optreden, hoogzwanger zijn, moeder zijn (van een jongetje dat jullie naar ik begreep ook niet altijd jullie nachtrust gunt!), dagelijks fotograferen en bloggen en dan ook nog eens mooie dingen maken… Ik vind het indrukwekkend! (en al helemaal als ik kijk naar wat ik zelf momenteel op een dag voor elkaar krijg… :()!

 16. Nikki 10 februari 2011 at 23:28 #

  prachtig! ziet er ook lekker comfy uit. Zal de kleine vast heerlijk vinden :)!

 17. MUS 11 februari 2011 at 09:11 #

  ha wat leuke!
  je herinnert me eraan dat er hier ook nog een lelijk rond plastic boxkleedje ligt dat gepland staat opgeleukt te worden… naaimachien al 4 weken onder de tafel :. )mss van het weekend eens op tafel zetten

 18. anna 11 februari 2011 at 13:37 #

  Dank Anki en van hetzelfde 🙂 Je blog is echt een feestje!

 19. Liene 13 februari 2011 at 10:33 #

  Superleuk boxkleed, ik vind ‘m eigenlijk ook wel leuk, zo op de grond als soort van plofkleed!

 20. Mirja 17 februari 2011 at 19:56 #

  Hi!
  I like your colourfull blog. I like colours too. Greetings from Finland!
  m.

 21. Wendel 20 februari 2011 at 11:51 #

  Ik ben het wel een beetje met Nina eens. Wat doe jij veel zeg! Meestal als ik tijd over heb, besluit ik die liggend of hangend in bed/op de bank door te brengen. Maar jij laat wel zien dat je die tijd veel beter kan gebruiken! Het boxkleed en de ‘worst’ zijn echt heel leuk geworden!

 22. Chantal Didden 29 december 2012 at 16:04 #

  Wat een goed gelukt en mooi kleed!
  Ik probeer al een tijdje een deken te maken van aan elkaar gestikte driehoeken,
  maar het lukt mij niet om de afstanden naar de hoeken evenredig en netjes aan elkaar vast te naaien.
  Misschien een beetje brutaal om het zo te vragen, maar heb je een tip voor mij?

  Groetjes uit Utrecht,
  Chantal

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.