White chocolate fudge

white chocolate fudge recipe

Dit is een vreselijk recept, ik zou het eigenlijk niet moeten posten. Het is zoet, ongezond en heel vet. Helaas is het ook ontzettend lekker. En niemand zegt dat je het helemaal alleen op hoeft te eten. De fudge is ook leuk om weg te geven als cadeautje, bijvoorbeeld een een juf of behulpzame buurvrouw. Hoewel zelf houden ook heel fijn is. Enfin.

white chocolate fudge

Nodig: 450 gram witte Toblerone, (heel goedkoop bij Action) een blikje gecondenseerde melk, 3 theelepeltjes vanille-aroma, 20 gram gevriesdroogde frambozen. Je kunt ook verse frambozen, of ander gedroogd fruit gebruiken. Voordeel van gedroogd fruit is dat je fudge langer houdbaar is.

Doen: Doe de gecondenseerde melk en de Toblerone samen in een pannetje en verwarm heel langzaam, onder voortdurend roeren, op het kleinste pitje van het fornuis, net zolang tot alle Toblerone gesmolten is. Voeg het vanillearoma toe. Giet in een lage, platte, met bakfolie bekleedde schaal. Duw de frambozen in de fudge en zet minimaal 2 uur in de koelkast om af te koelen. Snij in vierkantjes. Eet smakelijk!

recept fudge

I have a love-hate relationship with this recipe. It’s delicious, but also heavy and fat and not good for you at all. But again, it’s delicious. And it makes a nice gift for a teacher, or helpful neighbour. You can always decide not to give it away and eat it all by yourself. Anyway.

You need: 450 grams white Toblerone, 1 can sweetened condensed milk, 3 teaspoons vanilla flavour, 20 grams freeze-dried raspberries, or other dried fruits. You can use fresh fruits as well, but it will limit the shelf life of your fudge. 

To do: melt the Toblerone together with the condensed milk in a small pan, slowly, over low heat. Stir frequently. Add the vanilla flavour. When completely melted, pour into a dish coated with parchment paper. Add the raspberries. Put in the fridge for about two hours. Cut in squares. Bon appétit!

witte chocolade fudge

, , , , , ,

21 Responses to White chocolate fudge

  1. Lisanne 8 april 2014 at 09:26 #

    Oooo dat ziet er lekker uit! Jammie! Lieve groetjes Lisanne
    draad en praat…

  2. Dina 8 april 2014 at 09:43 #

    Dat ziet er echt heel mooi uit! 🙂

  3. pieke 8 april 2014 at 10:08 #

    dit ziet er wel heel mooi ui, maar ik hou het maar even bij je vorige recept, dat was hier thuis een groot succes, dank voor het delen.

  4. LIesje 8 april 2014 at 10:29 #

    Hier zou ik mijn wederhelft wel eens een groot plezier mee kunnen doen… Ik vind de plaatjes fantastisch. Het ziet er heel smakelijk uit ( en ik ben dus zelf niet zo dol op chocolade )!

    Zondig maar lekker hoor…. daar is het toch ook zondigen voor, zo af en toe een niet-gezond, vet en calorie-rijk hapje. Geniet!

  5. Anne 8 april 2014 at 11:13 #

    Ohh. Witte chocola is zo gevaarlijk. Deze ga ik uitproberen. Bedankt voor het recept!

  6. Judith 8 april 2014 at 13:24 #

    Hmmmmm…. looking good!! Ook maar eens proberen!

  7. Mijnplog 8 april 2014 at 13:28 #

    Oh!
    Ik zou willen dat ik dit nooit had gezien!
    Ben bang dat ik het nu ook moet gaan maken….

  8. Hanneke 8 april 2014 at 15:35 #

    Haha, ik moest best wel hardop lachen om het “Dit is een vreselijk recept”. Maar dat terzijde, het lijkt me echt heerlijk. En af en toe mogen we best zondigen vind ik 🙂

  9. Ingrid 8 april 2014 at 16:39 #

    Ongezond of niet, het ziet er uit om duimen en vingers af te likken ! En ik die net probeer mijn suikerinname te beperken… Zucht zou een ongeluk begaan voor een stukje van je fudge…

  10. Willemijn Bosma 8 april 2014 at 17:54 #

    Oooh lekker! Ondanks dat het een vreselijk recept is ga ik het TOCH maken! Bedankt!

  11. SophieSweetVintage 8 april 2014 at 18:52 #

    Oef… Ik ben gek op witte chocola! Wat doe je me aan?? 😛

  12. trisha 8 april 2014 at 20:00 #

    ay ay ay this looks delicious!!! i love fudge x

  13. Maaike 8 april 2014 at 20:07 #

    Oei… Onweerstaanbaar recept……….

  14. Anneke 8 april 2014 at 20:58 #

    Jammie jammie!!

  15. karin 8 april 2014 at 20:59 #

    deze gaat op mijn lijstje voor mijn verjaardag…en de rest van het jaar blok ik het, hihi….

  16. Marieke 8 april 2014 at 21:24 #

    Oh, de foto’s zijn al om van te smullen!! 🙂 mmmmmm….

  17. Maartje 9 april 2014 at 12:05 #

    Heeeerlijk! Ik maakte dit recept ooit met Pistachenootjes in plaats van frambozen, ook erg goed!
    En als je kleine stukjes neemt heb je misschien het idee dat het minder ongezond is 🙂

  18. Stephanie 9 april 2014 at 16:39 #

    Ojeeee 😉

  19. Denise 9 april 2014 at 20:36 #

    Dat ziet er zo lekker uit!<3

  20. I love my interior 12 april 2014 at 21:28 #

    Dit ziet er echt TE lekker uit !! X Helen

Trackbacks/Pingbacks

  1. Favoriete bloggers april - Mamaliefde - 16 maart 2017

    […] – Fun and Food Bloemen om van te smullen – More Please White chocolate fudge – Zilverblauw Crispy Chocolade – Lief Vosje Hocus Pocus groenten weg – In a flow around the world […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.