Koken met Wolf

Wolf koos deze week voor een tomaten-vissoep, ‘de Paul Nix Soep’, uit de Soepkalender van Uitgeverij Snor. Die kalender is een aanwinst voor ons huishouden, we eten bijna alleen nog maar Soepkalender-soep. Ik koos voor avocado-ei salade op brood -ik moest immers mijn avocado-verslaving voeden, letterlijk en figuurlijk. Het recept vond ik op Smulweb en ik ga het zeker vaker maken.

Paul Nix Soep
Nodig: 50 gram boter, 1 ui, 1 teen knoflook, 50 gram bloem, 1 pak tomatensap, 1 visbouillontablet, room, (scheutje)  150 gram diepvries-doperwten, 200 gram garnalen. (die wij vervingen door een stukje zalm en een stukje witvis, omdat we die toevallig in huis hadden)
Doen: snipper de ui, snij de knoflook fijn. Verwarm de boter in een pan en fruit de ui en de knoflook tot ze licht verkleuren.Voeg de bloem toe, voeg vervolgens scheutje voor scheutje 250 ml water toe en roer dit tot een gladde, gebonden saus. Schenk hier het pak tomatensoep bij en roer tot er een mooie, lichtgebonden soepbasis ontstaat. Visbouillontablet toevoegen. Is de smaak te scherp, dan een scheutje room toevoegen. De doperwten en garnalen/vis aan de soep toevoegen en goed doorwarmen. Afmaken met peper en zout.

Avocado-ei salade
Nodig: 3 gekookte eieren, 1 avocado, sap van 1/2 citroen, 2 lenteuitje in ringetjes, 1 1/2 el mayonaise, zout en versgemalen peper.
Doen: Alles fijnhakken en door elkaar mengen. Proeven en eventueel nog wat meer op smaak brengen.

Meer lezen over het ontstaan van koken met Wolf? Klik hier. Het prachtige snijplankje waar de avocado, het ei en de lente-ui op ligt, is van mijn nieuwe sponsor Make Room.

This week, Wolf and I made a tomato-fishsoup and avocado-egg salad with bread. We had much fun preparing the food. Please use a translator if you wanna read the recipes, thanks!

, , , , ,

29 Responses to Koken met Wolf

  1. mireille 25 april 2012 at 13:12 #

    Wat een geweldige food foto’s.
    Avocado staat hier ook regelmatig op het menu.
    Geweldige groenten met oneindig veel mogelijkheden
    en ook nog eens super gezond.

  2. Iris Vank 25 april 2012 at 13:31 #

    Toevallig heb ik net een broodje avocado, lente-ui, met geitenkaas en komkommer op, geïnspireerd door onze laatste lunch. Lekker!!

  3. Fabienne 25 april 2012 at 13:52 #

    Ik zie het al, dit word een wolf-kookboek!

  4. tinajo 25 april 2012 at 14:12 #

    Looks yummy – and such nice little helper you have! 🙂

  5. Hanneke 25 april 2012 at 14:36 #

    Ohh dat ziet er heerlijk uit! En echt leuk dat Wolf zo’n plezier in koken heeft!

  6. Danique 25 april 2012 at 14:41 #

    Ahh lekker die avocado salade! Ik heb al twee Snor-boeken, maar die soepkalender ziet er ook (weer) veel te aantrekkelijk uit… Misschien bij m’n volgende bestel-ronde 🙂

  7. Anouk 25 april 2012 at 15:27 #

    Leuk! Die tomaten-vissoep gaat hem niet worden bij ons (Jelle eet geen vlees&vis, en ik bij niet). Staan er eigenlijk veel vegetarische soepen in de soepkalender?
    En wij eten eigenlijk nooit avocado. Ik ga dat toch ook eens proberen. Ik word aangestoken door jouw verslaving 😀
    Is dat nou een neushoorn-onderzetter? Leuk! Wij gebruiken bij gebrek aan leuker nog steeds een handdoek als pannenonderzetter (hoe heten die dingen?).
    Het Isak plankje is ook erg leuk!

  8. My lovely life 25 april 2012 at 16:07 #

    Beetje garnaaltjes mengen onder de avocado is ook altijd “errrug” lekker!!!
    Het ziet er super gezellig uit daar!!!

    Katrien.

  9. Saskia 25 april 2012 at 16:32 #

    De Soepkalender is hier een favoriete bron van soep-ideeën. Bedankt voor het avocado-ei-recept!
    xoxox

  10. Maudi 25 april 2012 at 17:22 #

    He,wat leuk om te zien dat je ook samen met Wolf kookt. Mijn tweeling van 9 kookt ook elke week een zelfuitgekozen recept!Succes verzekerd!

  11. daan 25 april 2012 at 18:44 #

    o, lekker!
    zo gezellig samen koken, Elvis maakte vandaag met mij tomatensoep en met Roof bakte ik appelflappen 🙂

  12. Stephanie 25 april 2012 at 19:20 #

    Oooh! Wat heerlijk! Het is dat ik net gegeten heb 😉

  13. anna 25 april 2012 at 19:45 #

    o die broodjes kijken me heel verleidelijk aan, vrijdag maar weer eens een avocado meenemen van de markt! Leuk zo’n koksmaatje 🙂

  14. Huis lief huis 25 april 2012 at 21:18 #

    Die soepkalender is inderdaad SUPER!
    en wat is dat toch gezellig: koken met je zoontje 🙂

  15. carlylikes 25 april 2012 at 22:43 #

    Lijkt me een heerlijk simpel gerecht. Ik ga het zaterdag maken als lunch!

  16. bieneke 25 april 2012 at 23:15 #

    avocado yummie!!
    En wat is wolf daar lief aan het roeren!!

  17. sarapirat 26 april 2012 at 09:49 #

    gezellig samen koken!

  18. Valentina 26 april 2012 at 12:41 #

    Hi!!!yummi!
    Can you please post the recipe of the avocado-egg salad also in english:-)?

  19. helen 26 april 2012 at 13:27 #

    ziet er goed uit zeg (en wat is Wolf al groot!).

  20. MiM 26 april 2012 at 21:23 #

    Die avocado ei salade ga ik zeker eens proberen! Wat maak je toch altijd prachtige foto’s bij je berichten. Alleen daarvan al kan ik zo genieten! Liefs MiM

  21. Jessica - cuub 26 april 2012 at 22:20 #

    Durf je op dat mooie plankje te snijden? 😉
    En je ziet Wolf echt groeien…Komt vast door al dat lekkere & gezonde eten!

  22. Ingrid Jansen 27 april 2012 at 08:20 #

    Die [avocado ei salade] ga ik maken voor de lunch van vandaag!

  23. Lemonstale {Janie} 27 april 2012 at 11:18 #

    Heerlijk om zo samen te koken <3… en die avocado-ei salade ga ik zeker een keer proberen!

  24. Au3 27 april 2012 at 17:16 #

    Jeetje, nu heb ik helemaaaaaaal trek….

  25. bosliefje 27 april 2012 at 22:10 #

    Toevallig ook vandaag tomatensoep met kinderhulpje gemaakt! De avocado-ei-salade klinkt mij als avocado-liefhebber erg goed in de oren.

  26. Herma 28 april 2012 at 16:01 #

    Heerlijk hoor, soep!! Ik houd er ook van!! Laatst heeft mijn zusje een grote pan zalm-kabeljauwfilet-courgette-soep gemaakt!! Nou, die was ook zooo lekker!!!
    De foto van je laatste post is leuk!! Maar zal vast niet vandaag zijn gemaakt.. wat een somber weertie he.. Fijn weekend ook voor jullie!! Liefs, Herma

  27. Lotte 28 april 2012 at 16:52 #

    Als hij later groot is, wordt hij vast een meesterkok! Jong geleerd is tenslotte oud gedaan!

  28. Suzanne 28 april 2012 at 19:38 #

    Vanavond de tomaten-vissoep gemaakt, met kabeljauw. Gegeten met stokbrood erbij. Het was erg lekker! Dank voor het recept, Anki en Wolf.

  29. Julie 19 april 2013 at 11:31 #

    Oh…wat ziet dat er lekker uit!!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.